Jump to content
IGNORED

Stanje nacije, suočavanje s prošlošću, lament nad budućnošću


đorđe geprat

Recommended Posts

23 minutes ago, Mel said:

Ja sam provela godine u inostranstvu da nisam videla sportsku kladionicu, ovde su na svakom koraku, mozda je do toga.

Nije šija nego vrat

Link to comment

Poenta je u reklamiranju kladionica do besvesti i to od strane javnih ličnosti, sportista pre svega koji su uzor mladima, to je tema peticije.

Treba šejmovati sve njih koji su svoje pare zaradili krvavim radom i treninzima a prodaju deci ciglu da je moguće biti kao oni ako sav džeparac (i preko njega) ostaviš u kladionici.

 

To jeste širi problem, naravno, ali nije tema ovde.

  • +1 8
Link to comment
56 minutes ago, Shan Jan said:

Dodao bih i to da je Srbija jedna od sve manjeg broja zemalja u svetu koja nije zabranila pusenje u svim zatvorenim prostorijama. Jebena Turska to ima.

 

I kao mali zacin, smrt usled raka, Srbija je u svetu na drugom mestu, posle Mongolije: https://www.wcrf.org/cancer-trends/global-cancer-data-by-country/

 

 

Da dodam samo da bi se Vucicev rezim u slucaju donosenja i ozbiljnog sprovodjenja zakona o zabrani pusenja u zatvorenim prostorijama prvi put ozbiljno zaljuljao sa sve pratecim protestima. Zna se sta su prioriteti u Srbiji. 

  • +1 1
Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Quote

Nisam imao priliku da upoznam gospodina predsednika, kao ni premijerku. Zapravo ne poznajem skoro nikog od političara, ni ovih na vlasti ni opozicionih. Koliko znam, možda i grešim, poslednji predsednik koji je dolazio redovno na operske predstave bio je Josip Broz Tito, o čemu postoje brojne anegdote i fotografije. On je često dolazio i dovodio operske zvezde tog vremena. Lejla Genčer, najveća turska primadona, sa kojom sam radio u milanskoj Skali, pričala mi je da je imala nezaboravan doček na lično njegov poziv. Znamo da je i Mario del Monako često dolazio, jedna od tih predstava je bio i “Otelo” .

Nikola Mijailović, umetnički direktor Beogradske opere u ostavci...

Link to comment
  • 3 months later...

Stanje nacije:

Srbija na 37. mestu na svetskoj listi srece.

Najveci pomak napravila u poslednjoj deceniji.

Link to comment
On 20. 12. 2023. at 16:25, Miljenko said:

Cek sad, moram da ispadnem glup u drustvu, sto ovi odgovaraju sa amin.:huh:

Gde je Caligula (nije vic, no verujem da moze da pogleda).:rolleyes:

 

U pitanju je hibridno (virtuelno) postovanje forme - kada vidis pikselizovanu osobu sa vodenom glavom i oreolom od zlata ako si vernik imaces poriv da na logitec ili genius tastaturi utkucas "Amin" ili "Receno je" (mnogi izbegavaju srBski jer kao i u svakom drugom poslu za bolje razumevanje i fluentniju komunikaciju koriste se strane reci i pripadajuci zargon)

 

Takodje, ovde je presudno i deklarisanje pripadnosti odredjenoj grupi cija pravila ti nisu bas jasna ali osecas da te prihvataju uprkos tome.

 

 

 

 

  • +1 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...