Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, James Marshall said:

Moram priznati da mi je ova tema, pogotovo posljednjih par dana/sedmica, baš otvorila oči u vezi sa ovim forumom a malo i osvijetlila neke šire društvene pojave, zaista do sad nisam imao uvid koliko su neke stvari široko i duboko uzele maha, tipa famozni Daning Kruger. Ovo je fascinantno. 

grešiš, nema ovde d od daning krugera, niko ovde ne ulazi u zabran i resor proverbijalne pravne struke. daleko vam lepa kuća, javiću vam se da me zastupate kod pobijem 10 ljudi, u mojim očima ste se dobro preporučili.

o advokatima koji učestvuju u sporovima oko međa, posečene šume, upisa u katastar, brakorazvodnih parnica i sličnog - sve najbolje. 

umesto dunning krugera, ovo ti  je čista roršahova mrlja, svako vidi ono što želi. advokati vide ništa - raziđi se, nema krivične odgovornosti dok ravnozemljaši i rulja /tj mi/ vide da je neverovatno da ne postoji krivična odgovornost za smrt 9 dece i 1 muškarca. dva odvojena skupa, preklapanje nula, ništa, tipota.

što se tiče otvaranja očiju i vidika, ovo je još jedan dokaz koliko nam se politika usrala u život, gde i neka podrazumevana opšta mesta humanog društva /pravda, saosećanje sa žrtvama/ služe za javni podsmeh i izvrgavanje ruglu samo zato da bi se učitala politička konotacija presude. jer vučić peder i govno.

• +1 7
  • -1 1
  • Tužno 1
Posted (edited)
8 minutes ago, Sammael said:

Hvala na razjašnjenju. Ipak, malo bih bio oprezan s konstacijom iz drugog pasusa, s obzirom na slučaj iz SAD koji je ovde bio navođen. Takođe, prilično sam siguran da su direktori firmi krivično i materijalno odgovorni za delovanje u svojim firmama (kad se radi o privrednom kriminalu) čak i u slučajevima kada nisu organizovali te aktivnosti?

Što se tiče slučaja iz SAD već sam rekao da se apsolutno ne slažem sa onom presudom, a i ta presuda je prva takva doneta u SAD, a bilo je onoliko slučajeva school shootinga.

Direktori odgovaraju krivično samo ako oni lično ostvare sve elemente krivičnog dela, kako objektivne, tako i subjektivni element, odnosno krivicu (kao uostalom i svi drugi ljudi). U slučajevima kada oni lično nisu preduzeli radnju, odgovaraju samo ako su svojim delovanjem propustili da preduzmu neku radnju, a bili su dužni da to urade.

Edited by bejzbolka
Posted

Pa to, criminal negligence, bio si u obavezi da preduzmeš mere a nisi to učinio.

Posted

Jbg, ne mogu više. 

A i nisam toliko zaludan.

• +1 5
  • Hvala 1
Posted (edited)
6 minutes ago, Sammael said:

Pa to, criminal negligence, bio si u obavezi da preduzmeš mere a nisi to učinio.

Ali je to takođe njegova individualna subjektivna krivična odgovornost. Dakle, on odgovara za radnju propuštanja (ako je bio dužan da je preduzme), a ne za njihove radnje. Oni za svoje radnje odgovaraju posebno, opet individualno i subjektivno.

Edited by bejzbolka
  • Hvala 1
Posted (edited)
3 minutes ago, bejzbolka said:

Ali je to takođe njegova individualna subjektivna krivična odgovornost. Dakle, on odgovara za radnju propuštanja (ako je bio dužan da je preduzme), a ne za njihove radnje. Oni za svoje radnje odgovaraju posebno, opet individualno i subjektivno.

deluje da su zajebali ratka mladića sa presudom u hagu.... oh wait.

Edited by Eleniko
  • Tužno 1
Posted

ma govna sve

neki idu dotle da osporavaju i najboljeg pravnika u ovoj drzavi

• +1 2
  • Haha 1
Posted
15 minutes ago, bejzbolka said:

Hm, ali ako on nije preduzeo ništa, a oni nisu počinili te radnje i krivičnog dela nije ni bilo, onda njemu ne bi bilo suđeno za nečinjenje? Odnosno, delo postoji samo ako se drugo delo desilo, za koje su druga lica odgovorna.

Posted
30 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Mani se ovog izigravanja žrtve, gori si od Vesića kad ga pritvore. Možeš daleko bolje od toga :happy:

ma kakvi žrtva, meni to prija od tebe da me porediš sa bulatom, pa vaš je.

a kad pomene vesića, vidimo se kod vesića da vidim kako ćete da mu dokažete krivicu za smrt.

Posted
1 minute ago, Eleniko said:

što si tužan nenade, jel zbog ratka ii nešto drugo

pitam ako možemo nekako da ti pomognemo

nisam tuzan ja, samo mislim da je tuzno ovo sto ti radis na ovom (i ne samo ovom) topiku.

• Tužno 1
Posted
1 minute ago, Sammael said:

Hm, ali ako on nije preduzeo ništa, a oni nisu počinili te radnje i krivičnog dela nije ni bilo, onda njemu ne bi bilo suđeno za nečinjenje? Odnosno, delo postoji samo ako se drugo delo desilo, za koje su druga lica odgovorna.

Tačno, ali to opet ne znači da on odgovara za ono što su oni uradili, nego za ono što on (ni)je uradio.

• +1 1
Posted
3 minutes ago, nenad said:

druga ekipa ide na emocije.

I na pravdu. Iako jako svesni da je pravda individualna stvar i osećaj, a ne opšti doživljaj, i da to što je jednom čoveku pravda drugome možda i nije.

I to u kontinentalnom sistemu, gde pravda ne igra nikakvu ulogu, pošto se po pravdi i osećaju ne sudi i nije nikada, već po onome što piše u zakonu.

I sve to rade svesno i zlonamerno, pumpajući priču, silujući logiku a omalovažavajući struku.

Posle se neko čudi što vladaju populisti.

• Hvala 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)
3 minutes ago, nenad said:

nisam tuzan ja, samo mislim da je tuzno ovo sto ti radis na ovom (i ne samo ovom) topiku.

jeste sad ti nisam dobar a na pečenjarama ti valjam

pa ne može tako, čašu meda niko ne popi....

deluje da nisi primetio da je mladića na temu uveo neko drugi a ne ja.

a znajući odakle si, ne očekujem da se izviniš.

Edited by Eleniko
Posted
4 minutes ago, nenad said:

dok druga ekipa ide na emocije

I to ne bilo kakve emocije. Zamislite njima je žao što je pola odeljenja masakrirano. Ja, a ni bilo koji pravnik sa ove teme, nećemo za 100 života imati toliko empatije kao ovi vrsni ljudi. 

Znam još jednog kome su puna usta svoje empatičnosti, ne znam da li se obraćao™ danas

• +1 2
  • -1 1