Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, Uskebasi said:

Zamolio bih elenika i njegove svedoke da odjebu od mene. Imate ignor listu, pa preskočite moje postove. 

Hahaha leđendice, to ide u drugom smeru ali nisam toliko dokon da ti približavam koncept ignor liste. Pitaj nekog svog.

• Wub 1
Posted

Još jednom se dolazuje tvrdnja da se na ppp-u nikad ne piše na temama iz svoje delatnosti, zato što forumaši (guglanjem) uvek znaju bolje.

Ali śto neko reče, barem imamo diskusiju.

• +1 8
Posted

Meni je drago da sam uspeo da nasmejem veliki broj ljudi ovde. Na svaki post u reakcijama ljudi umreše od smeha.

Posted
8 minutes ago, Mel said:

IYO - Da li ovde ima mesta nekom poboljsanju zakona ( kao sto je komentarisano npr. ono kako se zakon oko prava na samoodbranu pogresno interpretira ili je zreo za preradjivanje)?

Ako pitas za ovo delo Izazivanje opste opasnosti, onda nema previse potrebe da se bilo sta menja jer ovo delo i u teoriji i u praksi radi kako treba

Problem nastaje kad imamo krivično delo teskog ubistva za koje ucinilac ne mozs da odgovara, pa se trazi način da bar neko odgovara za bilo koje krivicno delo, da bi se zadovoljila javnost. 

• +1 5
  • Hvala 2
Posted
3 minutes ago, Filozof manijak said:

Još jednom se dolazuje tvrdnja da se na ppp-u nikad ne piše na temama iz svoje delatnosti, zato što forumaši (guglanjem) uvek znaju bolje.

Koja je tvoja? Čisto da se pripremim i proguglam.

Posted

Opštenje s Grcite protivprirodno.

• Haha 1
Posted
2 minutes ago, Filozof manijak said:

Ali śto neko reče, barem imamo diskusiju.

:laugh:

skupio se intelektualni krem ppp

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Koja je ovo vrsta cinizma i neljudskosti da se gazi preko pojma pravda i podmeće pojam javnost?

Ključno bi moralo da bude zadovoljenje pravde. Javnost je ovde kukavički uvedena kao razlog da bi se očuvao "integritet" onih kojima je pravo i zakon iznad pravde.

• +1 1
Posted
1 minute ago, pbg12345 said:

:laugh:

skupio se intelektualni krem ppp

Lepo je što makar imaš introspekciju.

• Tužno 1
Posted
2 minutes ago, Eleniko said:

Koja je ovo vrsta cinizma i neljudskosti da se gazi preko pojma pravda i podmeće pojam javnost?

Ključno bi moralo da bude zadovoljenje pravde. Javnost je ovde kukavički uvedena kao razlog da bi se očuvao "integritet" onih kojima je pravo i zakon iznad pravde.

Šta bi po tebi bilo zadovoljenje pravde?

Posted
33 minutes ago, Uskebasi said:

Jeste preduslov. 

Procitaj definiciju nehata

Kada je delo izvršeno sa umišljajem, on mora da obuhvata svest o postojanju ove opasnosti.

kad ja laik procitam ovu recenicu, meni iz nje sledi da je delo moguce izvrsiti i (bez umisljaja) ako svest o opasnosti ne postoji

ti tvrdis da nije tako. ok,ali koja je onda uopste svrha ove recenice, ako se svest podrazumeva?

Posted
5 minutes ago, Filozof manijak said:

Lepo je što makar imaš introspekciju.

15 godina na forumu, a nisi stigao dalje od toga da se kacis ljudima o nogavicu

alal ti kurac, treba i to umeti

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
12 minutes ago, Uskebasi said:

Ako pitas za ovo delo Izazivanje opste opasnosti, onda nema previse potrebe da se bilo sta menja jer ovo delo i u teoriji i u praksi radi kako treba

Problem nastaje kad imamo krivično delo teskog ubistva za koje ucinilac ne mozs da odgovara, pa se trazi način da bar neko odgovara za bilo koje krivicno delo, da bi se zadovoljila javnost. 

Da, to sam pitala. Hvala za misljenje.

Posted (edited)
3 minutes ago, pbg12345 said:

15 godina na forumu, a nisi stigao dalje od toga da se kacis ljudima o nogavicu

alal ti kurac, treba i to umeti

Makar radim ono što znam. 

Ne pokušavam advokatima da tumačim zakone.

Svaka čast na Dauning Krugeru, treba imati samopouzdanja za takav nastup.

Edited by Filozof manijak
  • -1 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

A tek ovo - "da bar neko odgovara za bilo koje krivično delo"

Bukvalno sramno.

• Wub 1