Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
6 minutes ago, pbg12345 said:

uskebashi je u postu koji sam kvotovao i nekoliko puta ranije naglasavao da mora postojati svest da se radi o opasnoj radnji

ne mora, ako se radi o delu iz nehata, kao sto stoji u onom sto sam kopirao

Ajmo redom. 

Prvo, nije osudjen za nehatno delo. Za to je propisana laksa kazna. 

Drugo, ne znas sta je nehat. Uzmi definiciju nehata oa vidi da li odgovara onome sto ti mislis

• +1 1
  • Haha 1
  • -1 1
Posted
5 minutes ago, pbg12345 said:

oruzje na izvote osobi koja nije svesna svojih dela, obucena je da puca

oruzje u rukama te osobe, bliska opasnost za sve u njenoj okolini

ne

citam kao da je osposobio sina od 14 god, da puca i ostavio mu oruzje da se posluzi

Hej, ti si citirao udzbenik "koja predstavlja blisku mogucnost neposredne povrede zaštićenog dobra". 

Nema sad vrdanja

Posted
2 minutes ago, Uskebasi said:

Ajmo redom. 

Prvo, nije osudjen za nehatno delo. Za to je propisana laksa kazna. 

Drugo, ne znas sta je nehat. Uzmi definiciju nehata oa vidi da li odgovara onome sto ti mislis

ne kazem ja da je on optuzen za nehatno delo, nego pobijam tvoju tvrdnju koju si izneo nekoliko puta na topiku da je kvalifikovanje dela protiv opstesigusnosti potrebna svest o tome onog koji cini delo

Posted
4 minutes ago, pbg12345 said:

ne kazem ja da je on optuzen za nehatno delo, nego pobijam tvoju tvrdnju koju si izneo nekoliko puta na topiku da je kvalifikovanje dela protiv opstesigusnosti potrebna svest o tome onog koji cini delo

O Bože :laugh:

Ajd citiraj ovde pojam nehata

Posted
3 minutes ago, pbg12345 said:

kad se kvalifikuje onda je time obuhvaceno i to da li je delo izvrseno sa umisljajem ili nehatno. to je vec unutar kvalifikacije. ne kvalifikuje se okvirno po pukom nazivu u krivicnom zakoniku pa koja varijanta se zabode i sta se pokaze na sudjenju okej. 

Posted

Izazivanje opšte opasnosti kao krivično delo je poslednje utočište tužilaštva, kad nemaju za šta da optuže.

• Hvala 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
11 minutes ago, Krošek said:

kad se kvalifikuje onda je time obuhvaceno i to da li je delo izvrseno sa umisljajem ili nehatno. to je vec unutar kvalifikacije. ne kvalifikuje se okvirno po pukom nazivu u krivicnom zakoniku pa koja varijanta se zabode i sta se pokaze na sudjenju okej. 

ja se neprecizno izrazavam jer mi je sva ova terminologija nepoznata

kad sam pitao zasto se vk ne moze suditi za izazivanje opsteopasnosti, uskebashi je odgovorio zato sto ne postoji njegova svest da ce kk pobiti ljude

kasnije jos nekoliko puta pominje svest vk u tom kontekstu, kao da je preduslov da bi se nekom uopste sudilo za izazivanje opste opasnosti

Posted
1 minute ago, pbg12345 said:

ja se neprecizno izrazavam jer mi je sva ova terminologija nepoznata

kad sam pitao zasto se vk ne moze suditi za izazivanje opsteopasnosti, uskebashi je odgovorio zato sto ne postoji njegova svest da ce kk pobiti ljude

kasnije jos nekoliko puta pominje svest vk u tom kontekstu, kao da je preduslov da bi se nekom uopste sudilo za izazivanje opste opasnosti

Jeste preduslov. 

Procitaj definiciju nehata

• Haha 1
Posted

Ja mislim da pbg sve ovo piše iz nehata. Hahhaha kakav bog

Al bitno da imamo dIsKuSiJu

• +1 1
  • Hvala 1
  • -1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Ništa onda. Neka oslobode oca, a Kostu neka puste iz bolnice ako je zdrav. Nikom ništa.

• +1 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
5 minutes ago, Uskebasi said:

Jeste preduslov. 

ne uklapa mi se u vremenski okvir u streljani

• +1 1
  • Haha 1
Posted (edited)
5 minutes ago, Uskebasi said:

Jeste preduslov. 

Nesto kao: umisljaj - znao si sta moze da bude i bas si hteo tako ili nehat - znao si sta moze da bude ali te nije mnogo brigalo ili si u srpskom maniru Nece valjda ipak pristupio izvrsenju radnje?

Edited by Mel
Posted (edited)
5 minutes ago, Mel said:

Nesto kao: umisljaj - znao si sta moze da bude i bas si hteo tako ili nehat - znao si sta moze da bude ali te nije mnogo brigalo ili si u srpskom maniru Nece valjda ipak pristupio izvrsenju radnje?

Samo se nadam da nece guglati vrste nehata 😂

Screenshot_2025-01-05-20-52-29-379_com.android.chrome-edit.jpg

Edited by Uskebasi
  • +1 2
  • -1 1
Posted
Just now, Uskebasi said:

Samo se nadam da nece guglati vrste nehata 😂

Screenshot_2025-01-05-20-52-29-379_com.android.chrome-edit.jpg

Jbg, ovo na zadnjim stranama je zrelo za split na temu Kako sam otisao u M'eriku i polozio bar exam u Kaliforniji. Me included, ne prozivam nikoga, nego je diskusija od "zbog toga toga i toga delo nije kvalifikovano kako se to inace u srposkom zakonodavstvu radi " prerasla "e ustvari jeste" sto jeste malo besmisleno. Svakako hvala za trud da se objasni, mislim ni nema rezona da ovo sve bilo ko ko nije u materiji zna.

IYO - Da li ovde ima mesta nekom poboljsanju zakona ( kao sto je komentarisano npr. ono kako se zakon oko prava na samoodbranu pogresno interpretira ili je zreo za preradjivanje)?

Posted
28 minutes ago, Tribun_Populi said:

Izazivanje opšte opasnosti kao krivično delo je poslednje utočište tužilaštva, kad nemaju za šta da optuže.

Baš sam se pitao što te nema na gorućoj temi.