Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted (edited)

U pravilniku piše da moraju da postoje dva sefa - jedan za municiju, drugi za oružje, a Kecmanović otac nije imao nijedan, već je oružje čuvao u koferu s trocifrenom šifrom, a municiju bez ikakve zaštite.

Edited by vememah
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted
13 minutes ago, Uskebasi said:

I po tvojoj slobodnoj proceni, koji procenat vlasnika oruzja isto cuva na taj nacin?

Ne znam. Tako bi trebalo da čuvaju. Sve drugo je javašluk i “neće valjda”.

• +1 5
Posted
3 minutes ago, Mel said:

Ama to je toliko jasno, ali eto meni nije palo na pamet do pre tri dana. Ja decenijama koristim bas te katance i to kupim neki "jaci" po sistemu da imam dobar.

Evo sto meni nije palo na pamet, Uskebasi gore tvrdi da se taj katanac po nekom propisu (?) smatra za adekvatan.

Pravilnik kaze da je potrebno cuvati u sefovima ili ormarima "koji se ne mogu lako otvoriti". Vecina sefova koji se ovde legalno prodaju ima 3 cifre, ili kljuc

Posted (edited)

Inače, kofer je klinac mogao i da raspori nožem da je šifra bila sa više cifara, tako da je iz tog razloga zakonodavac propisao sef.

Edited by vememah
  • +1 1
Posted

Sve i da je sa tri cifre, opet nije imao sef, već običnu torbu za nošenje oružja. 

• +1 1
Posted
Just now, dragance said:

Sve i da je sa tri cifre, opet nije imao sef, već običnu torbu za nošenje oružja. 

Prema pravnicima - koliko sam ja shvatila - on je ispravno kaznjen za nepropisno drzanje oruzja koje nije krivicno nego prekrsajno delo.

Mislim da pistolji idu u sefove, puske mogu u drvene kutijice duguljaste neke.

Ako nije tako jbg

Posted
3 minutes ago, dragance said:

Onda sam ja pogrešio, jer sam shvatio da je nosio u specilanom koferu za oruzje koji ima bravu. 

Zakon inace ne trazi sef, moze kasa, ormar ili bilo sta drugo sto onemogucava lak pristup sadrzaju. 

Posted

Sve i da je nepropisno držao oružje, to ne znači da automatski postoji kd izazivanje opšte opasnosti.

• +1 6
  • -1 1
Posted

"

Nenad Stefanović, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, rekao je da Vladimir nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj oružja i municije, odnosno držao je predmetno vatreno oružje sa pripadajućih šest okvira i pripadajućom municijom van metalnog sefa sa ključem.

Vladimir Kecmanović je oružje držao u dva plastična kofera koja služe za prenošenje oružja, a ne za njihovo bezbedno smeštanje i čuvanje. Koferi su se nalazili u jednom rancu crne boje, tako što su oružje i pripadajući okviri bili upakovani u jednom plastičnom koferu sa katancem i šifrom, a pripadajuća municija u drugom plastičnom koferu bez katanca.

"

iz Blica

• Hvala 1
Posted

Kako je sudija obrazložio, postupci Vladimira Kecmanovića doveli su do toga da maloletnik lako dođe do oružja. On je, kako je ustanovio sud, dva pištolja, umesto zaključane u kasi, čuvao u dva kofera za prenošenje oružja, koji su se nalazili u rancu.

- U jednom koferu bili su pištolji sa okvirima. Kofer je imao jedan katanac sa šifrom od tri cifre, od kojih su dve bile već nameštene. Kofer sa municijom nije imao katanac. Tako je dečak napunio šest okvira za dva pištolja sa najmanje 92 metka, a 3. maja 2023. godine poneo ih je u školu.

telegraf.rs/vesti/hronika/4029321-sina-zvao-psihopatom-evo-kako-je-decak-dosao-do-oruzja-ovo-je-deteljno-obrazlozenje-presude-kecmanovicima

Posted
30 minutes ago, vememah said:

Pritom je u ovom konkretnom slučaju rečeno da je samo treća cifra bila pomerena u odnosu na stvarnu kombinaciju što je klinac možda mogao da primeti ako je ćale otvarao pred njim.

Što sve treba dokazati. U situaciji kada su jedini svedoci okrivljeni otac i kk za koga se tvrdi da je lud.

27 minutes ago, vememah said:

Ako je očekivani sadržaj takav da se isplati uložiti sat-dva-tri da se provrte sve kombinacije, naravno da će neko da sedne... Ne mora čak ni sve u jednoj sesiji.

Bilo kakvo ulaganje napora od strane kk da provali šifru isključuje mogućnost da je oružje bilo "na izvolte".

• +1 2
  • Haha 1
  • -1 2
Posted
1 hour ago, Uskebasi said:

Zapravo bila je zakljucana, ali je kk provalio šifru. 

To jeste problematicno, ali je to nacin na koji apsolutno svi koji imaju oružje isto čuvaju. Ili imas sifru koju ce neko od ukucana lako provaliti, ili imas ključ koji drzis negde gde je dostupan ukućanima. 

Da se razumemo, ja nikada ne bih drzao oruzje u kući bas iz tih razloga. Ali ne vidim kako je on cuvao oruzje manje obezbedjeno od prosecnog lovca koji cuva puške u ormaru od kog kljuc čuva na ormaru na dohvat ruke

Kako se ispravno cuva? 

53 minutes ago, Uskebasi said:

Ajd da se ne pravimo ludi. Pitanje je konkretno, kako se cuva oružje u kuci da deca i odrasli ukućani ne mogu da dodju do njega. 

Nevezano za ovaj slučaj. 

40 minutes ago, Uskebasi said:

I po tvojoj slobodnoj proceni, koji procenat vlasnika oruzja isto cuva na taj nacin?

33 minutes ago, Uskebasi said:

A sef sa trocifrenom sifrom je po pravilniku dovoljan za cuvanje oruzja i takvi se najčešće prodaju

struka u svom najboljem izdanju

• +1 2
  • -1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
11 minutes ago, bejzbolka said:

Sve i da je nepropisno držao oružje, to ne znači da automatski postoji kd izazivanje opšte opasnosti.

I Radisa Blazic je osudjen za tesko delo protiv opste sigurnosti uz neovlasceno drzanje oruzja..

Posted
36 minutes ago, Uskebasi said:

drugar eleniko 

Jel si čuo za Ikara i njegove pašnjake?

Ako nisi pitaj, objasnićemo, ljudi smo.

Happy I Love You GIF by Warner Bros. Deutschland

Posted (edited)
22 minutes ago, bejzbolka said:

Bice da je ovde najveci problem zakona.

Edited by Moonwalker