Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
Just now, Moonwalker said:

Radim sa uredjajima koji

Postoje mehanicke blokade (dizajn), programiraju se elektronske blokade za lokalno upravljanje i posebno blokade za upravljanje na dalj. Rucno upravljanje se regulise fizickom preprekom, pa visestrukim katancima gde za otvaranje svakog ima posebna dozvola.
Ima razlog zasto je to tako. Najebo na dugo godina je onaj ko neovlasenom omoguci pristup ili ostavi neobezbedjen objekat.

Ako su ti takvi zivotni uslovi, ne mozes da imas oruzje i gotovo.

Dozvolu za drzanje daje drzava. Ja recimo nilada ne bih drzao oruzje u kući. 

Ali opet, nijedan lovac ne bi smeo da drzi oružje ako ne zivi sam

Posted
6 minutes ago, bejzbolka said:

I Zagorka Dolovac je pravnik. I Đuka je pravnik. A i Vučić. Eno Đuka reče da su deca vlasništvo države, a pravnik je, još je i advokat, mora da je u pravu.

Ovde konkretno ja ne mislim da je reč o neznanju sudije ili tužioca. Mislim da je reč o čistom udovoljavanju neukoj javnosti koja želi da neko bude kažnjen.

Taj pravnik za razliku od tebe zna svaki detalj iznet na sudjenju. A ti ces, koji ni ne znas sta je sve receno, bez problema presudu da okarakterises kao smesnu ili kako vec.

• +1 1
Posted
Just now, Jimmy Kowalski said:

Taj pravnik za razliku od tebe zna svaki detalj iznet na sudjenju. A ti ces, koji ni ne znas sta je sve receno, bez problema presudu da okarakterises kao smesnu ili kako vec.

Dovoljno mi je da vidim za šta su osuđeni. Kao kad dođeš kod lekara simptomima prehlade, nije baš da mora da ti uradi CT skener da bi utvrdio da nemaš karcinom.

• +1 1
Posted

Nemam dileme da će se žaliti ako nešto nije dobro, Kecmanovići imaju dovoljno dobre advokate. 

Posted (edited)
5 minutes ago, Uskebasi said:

Dozvolu za drzanje daje drzava. Ja recimo nilada ne bih drzao oruzje u kući. 

Ali opet, nijedan lovac ne bi smeo da drzi oružje ako ne zivi sam

Daje drzava po nekom zakonu.

Nista neka menja zakon da ako neko ne moze da priusti adekvatno zbrinjavanje oruzja jer zivi u malom prostoru, nek izvoli da plati sef i kraj. 
Jbt sve Dejvi Kroketi sa asfalta…

Edited by Moonwalker
  • Hvala 1
Posted
2 minutes ago, Ayatollah said:

Nije smisao prava da obezbedi pravdu, nego je smisao prava da obezbedi zakonitost, tj. predvidivost da će se određene društvene situacije uvek rešavati na isti ili vrlo sličan način. To i jeste osnovni razlog nerazumevanja pravnika i laika. Taj je smisao isti u svim pravnim sistemima, jedino što ga različiti pravni sistemi obezbeđuju na različite načine - kontinentalni donošenjem zakona i drugih propisa, anglosaksonski sistematizacijom i kodifikacijom principa iz ranijih sudskih odluka, šerijatski tumačenjem Kurana i pratećih izvora, itd. Poželjno je da ta pravila budu što približnija zdravorazumskom poimanju prosečnog čoveka o tome kako bi te situacije trebale biti rešene, jer se na taj način obezbeđuje njihovo šire prihvatanje i dugotrajnost. No, to ne mora biti uvek slučaj, jer pravila uzimaju u obzir razne situacije i varijacije koje su posledica često i višegeneracijskog i viševekovnog akumuliranog iskustva iz primene nekih pravila, a kojih prosečan čovek često i nije svestan (zato i postoje pravni fakulteti, gde se uče takve stvari), pa u nekim situacijama postoji značajna diskrepanca, i sprovođenje onoga što laici smatraju pravdom često može da bude veoma grubo kršenje zakona.

Drugim rečima, zakonitost treba da podržava pravdu (definisanu "što približnijem zdravorazumskom poimanju prosečnog čoveka" ovog pojma).

Osnovni problem Laik vs. Pravnik se desi kada postaje jasno da zakonitost obesmišljava pravdu. Prvi tada pizde, a drugi iz meni sasvim jasnih razloga, iz profesionalnih motiva, verovatno i nagona, insistiraju na zakonitosti.

Pa i po cenu da niko ne odgovara za masakr devetoro dece i njihovog čuvara. 

• +1 4
Posted
3 hours ago, Venom said:

Rekao sam prilično precizno ključevi od automobila. Ne postoji obaveza da se ključevi automobila u kući drže u sefu. Ta obaveza postoji za pištolj. Ergo, to nisu dve iste stvari i zakon ih ne tretira isto.

Prvi put čujem da postoji zakonska obaveza da auto bude zaključan. Bilo bi dobro da se navede zakonski osnov.

Posted (edited)
11 minutes ago, Uskebasi said:

Ja sam mislio da pricamo o konkretnom slučaju. Svakako je moguce i ovo sto ti kazes, kao i to da je bio psihicki zdrav i da nije bio zanemaren. Moguce i da je bio zanemaren, a zdrav ili da je bio bolestan, a da nije bio zanemaren. 

Ti kao pravnik iznosis pogresnu tvrdnju u pokusaju da komentarises presudu u odredjenom slucaju. Razlog je?

Edit:

Sve sto ti napises ovde kao pravnik i advokat se uzima mnogo ozbiljnije, odatle pitanje, nista licno.

Edited by djeneralche
Posted (edited)
4 minutes ago, Eleniko said:

Prvi put čujem da postoji zakonska obaveza da auto bude zaključan. Bilo bi dobro da se navede zakonski osnov.

To znaju advokati :nobles:

Screenshot_2024-12-30-20-28-33-033_com.android.chrome-edit.jpg

Edited by Uskebasi
  • +1 2
Posted

Mislim da je problem u razumevanju što je mnogo ljudi emotivno pogodio ovaj slučaj. Recimo na temi o nestanku Danke Ilić, većina je prihvatila argumente koje su pravnici iznosili, iako su argumenti prilično slični kao ovde i odnose se na neadekvatan, populistički rad državnih organa.

• +1 1
Posted
3 minutes ago, djeneralche said:

Ti kao pravnik iznosis pogresnu tvrdnju u pokusaju da komentarises presudu u odredjenom slucaju. Razlog je?

Koju pogresnu tvrdnju? 

Posted
19 minutes ago, adam said:

izvini. popizdjen pa ne citam kako treba i reagujem ko debil..

nema nikakve potrebe za izvinjenjem, nesrećno sam izvukao citat na koji si se logično nadovezao. svakako hvala ti na pristojnom vajbu :)

• +1 2
Posted
1 hour ago, Uskebasi said:

Roditelji su oglaseni krivim za zapustanje maloletnika, a maloletnik je u psihijatrijskoj ustanovi jer je bolestan, a ne zapušten. Ne moze i jedno i drugo

Ovu

Posted (edited)

Otac Kecmanovic nije sluzio vojsku (ne pitajte kako znam). K.K. je imao vise od 30 dana opravdanih izostanaka (dokumentacija izgubljena) u prvom polugodistu.

Ima snimak one advokatice koja tvrdi da sefovi nisu adekvatnih dimenzija za toliku opremu (samo metaka preko 1500). 

Imali su psa kojeg deca nisu mi jednom prosetala, samo dadilja. 

Ja bih trazila i psiholosko vestacenje i roditelja...

Ed:. Sad kad je gotovo, iznosim neke detalje kojevsam cula iz prve rule.

Edited by gsb
  • Hvala 1
Posted
1 minute ago, djeneralche said:

Ovu

Sta je tu netacna tvrdnja?