Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Ja bih rekao da ga drže jer objektivno ne znaju šta će sa njim. Ako ga puste, mora da živi negde, da ide u školu. Plus neki doktor mora da potpiše da on izlazi i posle da razmišlja da li će njega uhapsiti ako ovaj nešto ponovi. Nije neophodan Vučić da bi ga držali kako god.

Plus može neko nešto pokušati njemu da uradi... praktično bi morao biti pod nadzorom ko zaštićen svedok

• +1 1
Posted

Ne znam zašto uzimate u razmatranje da će taj psiho ikada više dana videti na slobodi :blink:

• +1 2
Posted
4 minutes ago, ubibobi said:

A kakvu bi ti odluku doneo?

Mislim da njegova rehabilitacija u Srbiji nije izgledna. Trebao bi da postoji neki međunarodni program za promenu identiteta uparen sa rehabilitacijom. Ili neki specijalan projekat rehabilitacije koji bi verovatno ako nije u inostranstvu onda morao biti u nekom izolovanom kraju. 

• +1 1
Posted

Zašto bi se neko zanimao njegovom rehabilitacijom?

• +1 1
Posted
3 minutes ago, Filozof manijak said:

Zašto bi se neko zanimao njegovom rehabilitacijom?

Zato što ljudska prava. 

Posted

Зато што је смртна казна укинута, а не може да добије доживотни затвор. 

Posted
2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Zato što ljudska prava. 

Jbg, ja sam neljud, i smatram da se ovoj osobi, koja je počinila masakr, ljudska prava suspenduju.

Nek ima osnovno ljudsko pravo da ostatak svog života provede izolovan od  ljudske zajednice

• +1 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
4 minutes ago, noskich said:

Mislim da njegova rehabilitacija u Srbiji nije izgledna. Trebao bi da postoji neki međunarodni program za promenu identiteta uparen sa rehabilitacijom. Ili neki specijalan projekat rehabilitacije koji bi verovatno ako nije u inostranstvu onda morao biti u nekom izolovanom kraju. 

Srećom pa u Srbiji ima i nekih pozitivno neizglednih stvari :)

Posted
1 minute ago, Hamlet Strašni said:

Зато што је смртна казна укинута, а не може да добије доживотни затвор. 

Ali može da provede doživotno u bolnici zatvorenog tipa?

• +1 1
Posted
Just now, Filozof manijak said:

Ali može da provede doživotno u bolnici zatvorenog tipa?

Ako se do kraja njegovog života bude nalazio doktor koji će potpisivati da je bolestan i da treba da ostane u bolnici onda da. 

• Hvala 2
Posted

Možda ga tata lekar nakon kratkog perioda rehabilitacije prijavi za olimpijske igre u streljaštvu, ispunio bi normu lagano onako smiren i pribran

• +1 1
Posted

Taman da ga uparade za Vučićev sportski kvazi EXPO, da nam osvetla obraz

Posted

svako dete ima pravo na zivot... wait a second...

• +1 1
Posted

Sećam se dok sam bio klinac, u bloku smo imali jednog starijeg lika, koji nije bio normalan i za koga se pričalo da je ubio nekog člana porodice, da li brata ili sestru ne sećam se, ali nije krivično odgovarao jer je bio duševno bolestan i nije bio svestan svojih postupaka.

On je tako stalno bio u nekom međuprostoru između slobode i duševne bolnice, ode u bolnicu na par meseci, pa ga puste, pa pije neko vreme terapiju napolju, pa prestane da pije, opet postane opasan, vrate ga unutra i tako u krug. S tim što je kod njega baš očigledno bilo da nije sav svoj, svako bi primetio posle minut-dva razgovora.

Posted

Pa samo sedi u tramvaj ili bus u Beogradu, imaš takvih gomile. Slobodno šetaju ulicom kao tempirane bombe. Sad da li su opasni ili imaju kapacitet da to postanu, ko će ga znati, ali odmah vidis na kilometar da nisu sasvim svoji...

I ne samo Beograd, gotovo svuda je tako jer su psihijatrija i psihologija jako skupi sportovi koji se često ne finansiraju iz budžeta niti su dostupni širokim narodnim masama. A i sistem je takav da regularno proizvodi duševne bolesti po defaultu.