Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Upravo kao pravnik i govorim da se po mom mišljenju u radnjama okrivljenog stiču elementi krivičnog dela, nehatnog ne umišljajnog, naravno po onome što sam pročitao. To je moja procena.

Ovo drugo mi nije jasno, naravno da moraju da se kreću u okvirima postojećeg zakonodavstva jer nulla poena sine lege, dakle ne može nešto retroaktivno da se propisuje. 

Zora Dobricanin, dobro dosli u novi slucaj a.k.a. "pevacica" za razvlacenje po tabloidima

- Mi ćemo nastaviti dalje da istražujemo, nastavićemo dalje da istražujemo da li postoje još neka lica koja su umešana i teže krivično delo, jer od početka sumnjamo, nemamo dokaze, ali ih tražimo, da li je u pitanju krivično delo terorizam, da li je neko dečaka-ubicu iskoristio kao svoju produženu ruku, da li još neko stoji iza ovog nedela ili ispred. Ovo za nas nije kraj - rekla je Dobričanin za Informer.

... dakle oni ne spustaju loptu, oni ce sada ovo da koriste u dnevno politicke svrhe. Boze koliko smo jadni.

Edited by Caligula
  • Tužno 1
1 minute ago, gsb said:

To je ona ista koja se nije javljala provodim desetina slucajeva kriminala i korupcije?

Zora Dobričanin je advokat mafije. U ovom slučaju je poturena da zastupa neke od roditelja stradale dece.
Ona što se ne javlja (pravi mrtva) je Zagorka Dolovac, Republički javni tužilac.

• Hvala 1
1 minute ago, Frile said:

Zora Dobričanin je advokat mafije. U ovom slučaju je poturena da zastupa neke od roditelja stradale dece.
Ona što se ne javlja (pravi mrtva) je Zagorka Dolovac, Republički javni tužilac.

Pre  minut shvatila i obrisala. Thnx. Sve su one meni slicne.

• +1 1

Kada advokat kaže mi, ako ima ulogu u postupku, govori u ime svojih vlastodavaca. Ovde su to oštećeni, roditelji ubijene dece. 

Da li ima njihovo odobrenje da to govori, drugo je pitanje.  

Naravno, o njoj ne treba trošiti reči, sve je već napisano ovde. 

• +1 1

Nije mi jasno ovo zanemarivanje djeteta? Zanemarivanje u smislu nisu provodili sa djetetom onoliko vremena koliko je normalno za taj uzrast ili emocionalno zanemarivanje? 
Ovo prvo je svakako svjesna radnja ali kako se dokazuje svjesno emocionalno zanemarivanje? Ili se moze odgovarati i za nesvjesno? 

Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica 

Član 193 

(1) Roditelj, usvojilac, staralac ili drugo lice koje grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapusti maloletno lice o kojem je dužno da se stara,
kazniće se zatvorom do tri godine. 

(2) Roditelj, usvojilac, staralac ili drugo lice koje zlostavlja maloletno lice ili ga prinuđava na preteran rad ili rad koji ne odgovara uzrastu maloletnog lica ili na prosjačenje ili ga iz koristoljublja navodi na vršenje drugih radnji koje su štetne za njegov razvoj,
kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.

Ово је дефиниција. Не може за несвесно, дело може само са умишљајем - ако ме то питаш. 

• +1 1
  • Hvala 1
10 minutes ago, Tihajeza said:

Centar za socijalni rad ne procenjuje emocije.

Procenjuje nasilje, zanemarivanje i zlostavljanje. Nasilje može biti i psihičko, tj.ono što zovu "emocionalno". U porodici, najpre prema deci. Emocionalno zlostavljanje ili zanemarivanje se manifestuje u ponašanju i ostavlja posledice koje se takođe manifestuju. 

Ali na sudu mišljenje CSR nije obavezujuće.

Edited by Svemir Zeka

Zar se nije pisalo da je pocinioc prosle godine procjenjivan od strane valjda psihologa nakon sto ga je vrsnjak udario i procjenjen je kao izuzetno vaspitan, ambiciozan…i sve u superlativima. 
O nezbrinjavanju od strane roditelja iz clana koji je Hamlet citirao tek nema govora.