Jump to content
IGNORED

Gender identity


Svemir Zeka

Recommended Posts

Danima se bavimo...izvolite.

 

FB_IMG_1676663876335.thumb.jpg.a0e0a6b09b6c4827952b1591b7cf888e.jpg

 

Nezavisno od toga je seksualna orijentacija, to jest:

 

gender-sexual-identity-icons.png.cf5b935f73ec715ae186174302aa715f.png

 

 

Međutim, ako pratimo definiciju CDC, ispada da je spektar širi nego što se uobičajeno misli: 

 

Transgender Persons

Transgender is an umbrella term for persons whose gender identity or expression (masculine, feminine, other) is different from their sex (male, female) at birth. Gender identity refers to one’s internal understanding of one’s own gender, or the gender with which a person identifies. Gender expression is a term used to describe people’s outward presentation of their gender.

 

Takođe:

 

Gender identity and sexual orientation are different facets of identity. Everyone has a gender identity and a sexual orientation, but a person’s gender does not determine a person’s sexual orientation. Transgender people may identify as heterosexual, homosexual, bisexual, or none of the above.

 

https://www.cdc.gov/lgbthealth/transgender.htm

  • -1 1
Link to comment
1 minute ago, Svemir Zeka said:

Gender identity refers to one’s internal understanding of one’s own gender, or the gender with which a person identifies.

 

Šta tačno ovo znači? 

Link to comment

@Budjaje započeo nešto, pa mislim da bi bilo zaniljivo da ovde nastavi. 

 

Generalno, mislim da se danima priča o baš mnogo različitih stvari: od promene pola, preko celeb imidža, zakona, prava, onda nomenklature do seksualne preferencije. Potpuna kakofonija svega. 

 

Link to comment
19 minutes ago, Svemir Zeka said:

Potpuna kakofonija svega. 


Valjda mora tako, trans fenomen je em nov i nikad vidjen, em udara na te neke fundamente ljudske kad je identitet u pitanju

Jedva su ovi obicni pederi nekako prihvaceni, kad eto ti sad jos shurnajest vrsta gejstva i sve se nesto bune, nesto traze, nesto se ritaju, ko ce to nasvojiti

 

Mene realno zanima samo celeb imidz :fantom:

 

 

  • Haha 1
Link to comment

Ne bih ja to gledala samo iz te pozicije, strejt-tradicionalnog vs. Prajd. I to znači da su kategorije jednoznačne i bez nijansi, a i da postoji granica koja se postavlja mi vs. oni. Što onda postaje inkluzivno, a ne prihvatajuće, onako kako to valjda i treba da bude.

 

Drugo, u samoj lgbt ekipi postoje trvenja baš oko nomenklatura. Ponekad imam utisak da su autsajderi mnogo više pc nego oni unutar priče. I da evidentno postoji potreba za diskusijom, čim je toliko puta spomenuto poslednjih nedelja, recimo.

Edited by Svemir Zeka
Link to comment
1 hour ago, Svemir Zeka said:

Deo definicije....kako razumete to, koliko osoba koje se uklapaju u to poznajete itd.....

 

Nikad nisam upoznao nikog ko ima tu vrstu problema.

 

Kad bolje razmislim, nikad ni za jednog (blizeg) poznanika ili poznanicu nisam cuo ni da je gej, osim za jednog (inace sjajnog momka) prijatelja moje kume sa kojim smo povremeno igrali karte pre par desetina godina, on se nije krio (u smislu da ima deveojku da bi nesto dokazivao okolini) ali se za vreme igranja karata nikad nije potezala prica o tome ko sta voli da radi u krevetu i sa kim. :D

Link to comment
1 hour ago, Svemir Zeka said:

 

Šta tačno ovo znači? 

Pa valjda rođen kao muško/žensko/intersex/staveć a osjeća se kao rod koji nije upisan u hromozomima.

Ja sam upoznala lično, površno doduše, samo jednu trans ženu, i to prije nekih 20+ godina. I da mi neko nije rekao apsolutno nikad mi ne bi palo na pamet da je trans, izgledala je sasvim kao prosječna žena. I sad u stvari možda sam ih upoznala i više, samo mi niko nije rekao.

  • +1 1
Link to comment

ovde u uk je, koliko sam ispratio, najveci problem gde ko robija. jer bilo slucajeva silovatelja koji su se, kad je doslo do izdrzavanja kazne (sto je obicno par godina pa i jace daleko od zlocina) izjasnjavali kao zene i trazili da ih se smesti u zenski zatvor. pa se vlasti nasle u frci da li prihvatiti tu njohovu novonastalu situaciju ili je ignorisati. pa su neko vreme ignorisali (sigurno jedno 3-4 godine) al sad dogorelo do nokata a jos nema dovoljno zatvora koji bi pokrili sve kombinacije i sad je belaj.

 

ovo navodim kao primer da ta naizgled naivna ujdurma (prihvati sta ko zeli da bude) ima mnogo repova. pa treba naci mnogo resenja. sto je problem. kako ga resiti - ne znam. verovatno ce se to odmotavati u hodu al kao sto vec rekoh, nije naivno.

  • +1 2
Link to comment

Meni ovaj genderfluid izgleda privlacno

 

Quote

Genderfluid is a gender identity which refers to a gender that varies, or changes over time. This can be occasionally, every month, every week, everyday, or every few moments during a day depending on the person. Sometimes it is consistent and sometimes it is not. A genderfluid person's gender may change dramatically, delicately, rapidly, or slowly also depending on the person. The gender may stay the same for several months or change within minutes. Sometimes the gender changes in response to different circumstances.

 

  • +1 1
  • Wub 1
Link to comment

Da se normalizuje da i muškarci mogu da se oblače kako hoće smanjila be se donekle potreba da se tranzituje. Da možeš biti strejt automehanicar, trbat I ćelav,  i nositi haljine i lakirati nokte.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...