Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strani jezici u osnovnoj školi

Featured Replies

8 minutes ago, prime1 said:

Upoznala sam italijanku koja zivi [par godina, 5-6 max] u nemackoj i prica engleski sa nemackim akcentom s_d

Ja znam Amerikanca, Midwest, u Nemackoj zivi od poslednje godine srednje skole. Govori engleski sa nemackim akcentom! Zajebava se na svoj racun zbog toga. Istina vrati mu se kaze americki akcenat kad ode kuci da vidi familiju.

• Replies 141
  • Views 7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• moj muž, Italijan, me često nakon mog telefonskog razgovora sa mojom familijom pita a oko čega ste se sad svadjali mi po običaju tračarili, opleli po rodbini i komšiluku, ništa specijalno

• Ja sam u osnovnoj imala engleski i ruski (kao i skoro sve škole na Zvezdari). I sećam se kukali smo što učimo ruski, nije kul. Imala sam peticu ali ga nisam posle srednje koristila nikad, Do zaposlenj

• @Roger Sanchez

Inace, ako govorimo o lepoti jezika, mislim da je u tim pricama nepravedno zappstavljen - engleski. Meni je potpuno fascinantno kako je taj jezik spojio germansko i romansko u sebi, i kako je ovo drugo omeksalo i izmelodisalo ovo prvo. Evo malo Borhesa na tu temu.

nije za dzabe opste mesto da je engleski najromanskiji germanski jezik (a srpski, btw, najgermanskiji slovenski - u vezi sa zvucanjem, tvrdocom i odsecnoscu).

engleska ruza ima mnoogo latinskih i francuskih latica.

poz

Meni srpski osim beogradskog akcenta bas zvuci mekano (ako poredim sa bugarima i rusima na primer)

BG akcent je bas postao grub, surov, sirov, kao kamenje da tucaju u ustima. Tezak za slusanje, agresivan. Ja ovim mojima odmah skrenem paznju malo mekse da pricaju, da se opuste.

Ali ostatak srbije bas ima neku prijatnu energiju, foneticki lepo zvuci. Rusi kao da burgiraju osim ako kamere nisu upaljene.

moj muž, Italijan, me često nakon mog telefonskog razgovora sa mojom familijom pita a oko čega ste se sad svadjali laugh

mi po običaju tračarili, opleli po rodbini i komšiluku, ništa specijalno

On 12/6/2025 at 10:54 AM, le petit nicolas said:

nije za dzabe opste mesto da je engleski najromanskiji germanski jezik (a srpski, btw, najgermanskiji slovenski - u vezi sa zvucanjem, tvrdocom i odsecnoscu).

engleska ruza ima mnoogo latinskih i francuskih latica.

poz

Izvini, a ko to kaze da je "srpski najgermanskiji od svih slovenskih jezika"?

Ovo je klasican mit.

23 hours ago, dunja said:

moj muž, Italijan, me često nakon mog telefonskog razgovora sa mojom familijom pita a oko čega ste se sad svadjali laugh

Meni je mnogo njih (da ne kazem: skoro pa svaki ITA), moralo da kaze kako nam jezik zvuci brutto. Jbg, u poredjenju sa njihovim, skoro pa svaki je ruzan.

On 8. 12. 2025. at 22:26, dunja said:

Jeste tračarili na srpskom ili aromunskom? D

10 hours ago, G. L. said:

Izvini, a ko to kaze da je "srpski najgermanskiji od svih slovenskih jezika"?

Ovo je klasican mit.

govornici drugih slovenskih jezika.

poz

10 hours ago, Filozof manijak said:

Opusteno bachili par madjija na komsije koje ne vole i prodaju Italijanu kako su samo neobavezno tracarili

Srpski mozda zvuci najodsecnije, ali ko zna zasto je to tako. Ne mora nuzno da bude germanski, nego mozda uticaj jezika ovdasnje populacije pre slovenskog naseljavanja. Bilo bi mi cudno da uticaj nemackog nije jaci u npr. ceskom ili slovenackom.

To je zato što je najstariji

da, utisak na osnovu odsečnog i za ostale slovene "tvrdog" zvucanja.

slazem se da je to samo jos jedan socijalni mirage, ali, eto, postoji.

poz

11 hours ago, G. L. said:

Meni je mnogo njih (da ne kazem: skoro pa svaki ITA), moralo da kaze kako nam jezik zvuci brutto. Jbg, u poredjenju sa njihovim, skoro pa svaki je ruzan.

lepost i ruznost na stranu (ja sam tu vise nekako agnostik kada je vecina jezika u pitanju), italijani umeju da budu poprilicno arogantni kad su njihov jezik i kultura u pitanju

11 hours ago, Filozof manijak said:

hibridno hihi

Kakav je sa varijacima na temu kod pice/paste?