JozoMujica Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 38 minutes ago, Sammael said: Zato što čovek ne deluje samo lokalno u SAD nego to što radi ima i te kakvog globalnog uticaja. Kakvog tačno uticaja na prosečnog forumaša?
Sestre Bronte Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 3 minutes ago, JozoMujica said: Kakvog tačno uticaja na prosečnog forumaša? Ne znam šta je prosečan forumaš, ali uticaj Pitersona i Tejta je globalan, kako god definisao prosečnog forumaša. 3
JozoMujica Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 2 minutes ago, Braća Strugacki said: Ne znam šta je prosečan forumaš, ali uticaj Pitersona i Tejta je globalan, kako god definisao prosečnog forumaša. Nikad čuo.
Sammael Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 3 minutes ago, JozoMujica said: Kakvog tačno uticaja na prosečnog forumaša? Šta je tebi prosečni forumaš? Mogu da govorim u svoje ime kao nekoga ko radi 22 godine u IT industriji (a ima nas, jel) da ovo svakako pravi i te kakve odjeke na različite načine. Ne kažem da su nužno negativni, možda je i otrežnjenje koje je potrebno, ali uticaj postoji. A globalno gledano, promena uređivačke politike jednog od najvećih sredstava informisanja na internetu utiče na mnogo toga. 2
Sestre Bronte Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 2 minutes ago, JozoMujica said: Nikad čuo. Ne vidim kakve to veze ima sa temom.
JozoMujica Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 1 minute ago, Sammael said: Šta je tebi prosečni forumaš? Ja. Quote Mogu da govorim u svoje ime kao nekoga ko radi 22 godine u IT industriji (a ima nas, jel) da ovo svakako pravi i te kakve odjeke na različite načine. Ne kažem da su nužno negativni, možda je i otrežnjenje koje je potrebno, ali uticaj postoji. A globalno gledano, promena uređivačke politike jednog od najvećih sredstava informisanja na internetu utiče na mnogo toga. Radim 25 godina u IT industriji na ovaj ili onaj način, poslednjih godina sam programer preduzetnik i nikad nijedna društvena mreža nije imala nikakvog uticaja na moj posao, osim ako sam zevajući tamo izgubio vreme koje sam mogao pametnije da utrošim. 1 1
JozoMujica Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 1 minute ago, Braća Strugacki said: Ne vidim kakve to veze ima sa temom. Ni ja.
Joe D Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 (edited) cool story bro, zasto pises na temema koje te ne zanimaju? Edited November 20, 2022 by Joe D 3
Amos Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 11 minutes ago, JozoMujica said: Kakvog tačno uticaja na prosečnog forumaša? Mislim, ovo možeš da kažeš i za Vučića pa opet nećeš zamerati valjda nekome što reaguje? 3
Sammael Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 2 minutes ago, JozoMujica said: Ja. Radim 25 godina u IT industriji na ovaj ili onaj način, poslednjih godina sam programer preduzetnik i nikad nijedna društvena mreža nije imala nikakvog uticaja na moj posao, osim ako sam zevajući tamo izgubio vreme koje sam mogao pametnije da utrošim. Sigurno ti zbog opšteg stanja u industriji nije skočila satnica poslednjih godina? Pošto SVIM mojim prijateljima programerima preduzetnicima i te kako jeste. Hajde da ne jedemo govna.
Popular Post Joe D Posted November 20, 2022 Popular Post Posted November 20, 2022 zasto uopste raspravljate kao da je neki dogadjaj relevantan za coveka samo ako utice direktno na njegovu cenu rada? nema skretanje rasprave na tu stranu nikakvu drugu funkciju osim da se bavi forumasima, a ne argumentima. 13
Jimmy Kowalski Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 Sta bi se desilo da recimo od sutra vise nema tvitera? Koje bi sve bile globalne posledice?
radisa Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 2 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Sta bi se desilo da recimo od sutra vise nema tvitera? Koje bi sve bile globalne posledice? To ne bi bio problem... Problem je da od sutra ima, ali bez ikakve kontrole gde ce razni far right i conspiracy theory likovi da truju ljude kao mainstream... I nece se posledice toga videti odmah sutra, vec za 5-10-15 godina... A tad ce biti kasno... 4 1
JozoMujica Posted November 20, 2022 Posted November 20, 2022 27 minutes ago, Sammael said: Sigurno ti zbog opšteg stanja u industriji nije skočila satnica poslednjih godina? Pošto SVIM mojim prijateljima programerima preduzetnicima i te kako jeste. Hajde da ne jedemo govna. Ne bih ulazio u to šta ko jede, svakom svoje. Ne naplaćujem po satnici već po tome koliko procenim da mogu da tražim za gotov projekat a da ne zajebem ni sebe ni klijenta. Nekad me je satnica 10evra, nekad 50, zavisi od klijenta, projekta, procene, ličnog odnosa, mnogo faktora.
Recommended Posts