gospa buba Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 chekaj pojasnite mi taj tunel malo, ja ne pratim lik i delo pomenutog, mimo ovog sad ludijanja po tviteru. ima tunel i kroz njega idu pojedinachni automatizovani automobili? u koliko redova, jel ima vishe nivoa? zashto?sent from bash mnogo dobar novi bubamoto
James Marshall Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 (edited) vrhunska stvar, ovo je zapravo u saglasju sa spatransko-desničarskom eugenikom, kako se najlakše riješiti podljudi sa problemima tipa klaustrofobija, samo im izazvati napad panike da probaju da izađu iz ovog groba i u nemogućnosti izlaska da implodiraju. ostaće samo Übermensch Edited January 5, 2023 by James Marshall 2
Weenie Pooh Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 (edited) 4 hours ago, Leia said: I koja je linija argumentacije, zasto je voziti sporo u podzemnom tunelu mnogo bolje nego militi po autoputu kao neki staromodni seljak? 4 hours ago, gospa buba said: chekaj pojasnite mi taj tunel malo, ja ne pratim lik i delo pomenutog, mimo ovog sad ludijanja po tviteru. ima tunel i kroz njega idu pojedinachni automatizovani automobili? u koliko redova, jel ima vishe nivoa? zashto? Pa zato što im originalno nije uvalio ovu kršinu sa Braćinog videa nego fantazmagorični sistem u kom voziš auto putem, uočiš da je gužva, pa kažeš jebite se, idem Elonovim tunelom, pritisneš dugme, auto ti se vertikalno spusti ispod zemlje na neku platformu, i platforma onda zummmm, piči tunelom automatski do destinacije, ti se opustiš i uživaš. Ima bezbroj traka, jedne pored druge, treće ispod četvrtih, sve na struju, sve kontroliše autopilot, zastoji ne postoje, kvarovi ne postoje, ima ženski, ima AI, ima svašta... Naravno, ništa od toga nije bilo tehnički izvodljivo a još manje je isplativo. Izgradili su samo nešto tipa 800 metara od jednog hotela u Las Vegasu do obližnjeg sajma, jedan tunel, vozite se ručno, sporo, u koloni jedan po jedan. Ljudi merili brzinu, ispostavilo se da je brže pešice preći istu distancu. Edited January 5, 2023 by Weenie Pooh 1
mustang Posted January 5, 2023 Author Posted January 5, 2023 Gle ove vrhunske poznavaoce koji nogom krocili nisu u vegasu Jeste ludi, majke mi.
Weenie Pooh Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 Pa da, neophodno je kročiti u Vegas da bi se shvatilo zašto je spor, skup, i glup sistem u stvari brz, efikasan, i genijalan. Princip poznat kao "Realnosti, odjebi". 2
Sestre Bronte Posted January 5, 2023 Posted January 5, 2023 ma situacija je vrlo jednostavna, akcije nemaju veze sa onim što je stvarno nego šta se očekuje uspeo je da napravi neverovatnu poplavu obećanja, koju zatrpava sa još većom poplavom obećanja u trenutku kada se pokaže da neće biti ništa od prvog kruga to što ljudima smeta kada neko ukaže na činjenično stanje, samo pokazuje koliko su zli, a meni polako nestaje postova da čitam, koliko sam idiota turio na ignore zbog zla koje vole čitamo ćemo se već negde, verovatno bar u čituljama 3
Leia Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 (edited) 13 hours ago, Weenie Pooh said: Pa da, neophodno je kročiti u Vegas da bi se shvatilo zašto je spor, skup, i glup sistem u stvari brz, efikasan, i genijalan. E ali elektricni auto mozes da vozis pod zemljom, tako da ono sto bi mozda ustedeo na benzinu i vozeci po drumovima potrosices na kopanje i odrzavanje tunela, sta nije jasno edit. Stvarno ko bi finansirao sve te silne tunele, Elon licno, kroz cenu tih auta, mozda neki crowdfunding? Edited January 6, 2023 by Leia
villiem Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 Nece ljudi ulaziti u nekakav tunel ako ne mogu da okrenu volan, sem ako ima zlata po zidovima da se grebe
Weenie Pooh Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 1 hour ago, Leia said: edit. Stvarno ko bi finansirao sve te silne tunele, Elon licno, kroz cenu tih auta, mozda neki crowdfunding? Sve zamišljene projekte trebalo je da finansiraju lokalne vlasti. Taj u Vegasu čiju su karikaturu uspeli da ostvare, država je platila skromnih 50 miliona dolara. Plus nepoznata ongoing suma za iznajmljivanje Tesli i plaćanje vozača koji će u njima da taksiraju ljude na distanci od oko kilometar, vozeći vrtoglavih 30 na sat. U koloni, jedan po jedan. 3
Leia Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 Monorail indeed Evo ne znam, ako ovakve stvari prolaze i ozbiljne se pare ulupavaju, jedinu svrhu mogu videti u investiranju u zaludjivanje svetine ne bi li se nastavljao taj suludi hajp koji onda generise jos (virtuelnih) para. A mozda se stvarno i izgradi tih 700 500 tunela ispod Kalifornije, ima se moze se, ne daj boze da se iz javnog budzeta 5 centi potrosi na zbrinjavanje onih hiljada jadnika sto zive po satorima u LA
Weenie Pooh Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 Da, pa za Kaliforniju je Musk čak priznao da nikad nije ni imao nameru da izgradi Hyperloop, nego je samo hteo da im sjebe projekat brzih pruga koji tamo imaju u izradi koliko i SNS beogradski metro. Izašao čovek sa idejom vakuumskog voza (stotinak godina starom, nikad u delo sprovedenom) i plasirao je u javnost da oteža realizaciju high-speed rail. Ono kao, tržišna kompeticija. Što bacate pare na ovosvetski skup projekat kad možete umesto toga da bacite pare na moje neostvarive fantazije? Po običaju, on pridaje sebi previše značaja. Brze pruge su manje iskomplikovala Elonova sranja, a više kalifornijske regulative o otkupu zemljišta. Trenutno ih najavljuju za kraj 2024, najkasnije 2025, videćemo da li će išta biti ili će ih prestići Vučićev metro. 3 1
mraki Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 Srezali dobro cene Tesli u Kini, nekih 13% u proseku.
Sestre Bronte Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 koliko su sjebali profit time? 40%? 50%? ne znam da li neko vodi tu firmu ili se sve događa random
mraki Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 Jbg, to je cena rasta, po meni logičan potez. Imali su prilično visok profit margin i prostor za ovo, ali uticaće dobro na profit. Nisu konkurentni po trenutnim cenama, prosto ne nude ono što se očekuje od vozila tog cenovnog ranga, a konkurencija sve veća. Kontam da će uraditi slično i na USA i Evropskom tržištu. 1
Recommended Posts