Jump to content
IGNORED

Francuska

Mil@n

Recommended Posts

Posted

Ako se planira da se ide u grupi odnosno više familija/auta sve do Španije i dalje zahtjevalo bi prenoćište nakon desetak sati uslovno rečeno. Nije loše odmoriti oko Milana i Venecije kome godi tako. Do Francuske se pregura, ionako je predio isti da se ne zna gdje je smješten čovjek kad upadne kod Azura™ : )

• +1 1
Posted
1 hour ago, bags said:

Menton se meni tu najvise svideo na tom potezu. Mi smo ga koristili kao bazu za azurnu obalu. Ima fantasticnih malih restorana.

Blizu je i Italije pa mozes malo korisiti da malo promenis. Jedino ne znam koliko tu ima kuca nego su vecinom apartmani.

Thanks, noted, uzeću u obzir. Ronđam po Bookingu već dva-tri dana, i vidim i ja da su uglavnom apartmani, ali ima baš svega, od šatora i koliba do vila i palata. Doduše, i raspon cena je takav, od 1000 do 70000 evra, za svakog po nešto. 

Posted
19 minutes ago, Tpojka said:

Ako se planira da se ide u grupi odnosno više familija/auta sve do Španije i dalje zahtjevalo bi prenoćište nakon desetak sati uslovno rečeno. Nije loše odmoriti oko Milana i Venecije kome godi tako. Do Francuske se pregura, ionako je predio isti da se ne zna gdje je smješten čovjek kad upadne kod Azura™ : )

Nećemo ići dalje od Sen Tropea sigurno, ni do Marseja i Avinjona, a kamoli do Španije. Zbog klinaca ću i na ovoj ruti da spavam negde, npr. na slovenačko-italijanskoj granici ili u Italiji do 100km od slovenačke granice.

Sve ovo ako budem išao naravno.

Posted

Ja bih preporučio Hyeres. 

• +1 1
  • Wub 1
  • Hvala 1
Posted
1 hour ago, Ayatollah said:

Nećemo ići dalje od Sen Tropea sigurno, ni do Marseja i Avinjona, a kamoli do Španije. Zbog klinaca ću i na ovoj ruti da spavam negde, npr. na slovenačko-italijanskoj granici ili u Italiji do 100km od slovenačke granice.

Sve ovo ako budem išao naravno.

Imas solidan hotel za porodicu u Mestre - Novotel. Imaju sobu sa bracnim krevetom i sofom na rasklapanje za dvoje dece. Besplatan parking i blizu autoputa, plus je blizu grada ako hoces da se prosetas uvece.

• Hvala 1
Posted

Le Pradet kod Tulona isto nisu loše kako sam čuo. Pričao mi drug koji je autom proputovao duže destinacije.

• Hvala 2
  • 4 weeks later...
Posted

Rezervisao između Kana i Sen Tropea, tj. Roquebrune sur Argens kod Frejusa. Kućica od cca 90 kvm u suburban naselju u američkom stilu sa bazenom u neighborhoodu, i na desetak minuta vožnje od Plage de Frejus. Dobio sam savet da na plažu idem samo posle 4 popodne, jer su gužve neopisive i nema parkinga, a naročito će biti kada počne raspust u Francuskoj (5. jula valjda). Doduše, nije nam tamo plaža prvi prioritet, više će nam biti da obiđemo sve u okolini.

Doduše, nije mi ovo još 100% sigurno zbog mog i ženinog posla, ali imam još mesec dana da otkažem.

Posted

Ja imam 2 nedelje rada od kuce iz EU i bas gledao izmedju ostalog po jugu Francuske tako nesto jer je bio jeftin let do Nice. Medjutim batalio kad sam video cene. Bice najverovatnije Slovenija u planinama. :)

• +1 1
Posted
2 minutes ago, bags said:

Ja imam 2 nedelje rada od kuce iz EU i bas gledao izmedju ostalog po jugu Francuske tako nesto jer je bio jeftin let do Nice. Medjutim batalio kad sam video cene. Bice najverovatnije Slovenija u planinama. :)

Jab otishla u Grchku ili mozda josh bolje u Italiju... Sicilija, zena i deca nek rade neshto, a ja da radim i klopamgrilovano povrce...

• +1 1
Posted (edited)
26 minutes ago, bags said:

Ja sam na Bookingu gledao celu obalu Mediterana, od Tasosa do Azurne obale, i mogu ti reći da nisam video neke drastične razlike u ceni za smeštaje sličnog kvaliteta u npr. Grčkoj, Hrvatskoj, Italiji i Francuskoj. Jesu Italija i Francuska za nijansu skuplje od Grčke, i imaju više ekskluzivnih smeštaja koji koštaju po 1000 evra za dan i više, ali je to baš nijansa u pitanju, a u odnosu na Hrvatsku ni nijansa. Jedino je Albanija osetno jeftinija, i donekle CG, ali i taj gap se smanjuje. Doduše, i ja sam atipičan gost, jer nas ima petoro, i zbog prirode stanja naših klinaca moramo da budemo svi u istoj jedinici i ne možemo da se uklapamo u neke čvrste režime ugostitelja, pa onda tako tražimo veće smeštaje sa dovoljnim brojem kreveta, po mogućnosti da nisu deo neke veće celine, a sve to dodaje na cenu.

Inače je hit sezone letovanje u vili u Porto Novom u CG, gde 14 noćenja košta sitnih 220.000 evra. Morao sam da stavim naočare, jer mi se činilo da sam ćorav i ne vidim dobro.

Edited by Ayatollah
  • 1 month later...
Posted

Alzas :)

Spoiler

ATQgVju.jpeg

uti1HOJ.jpeg

jwN4qFD.jpeg

IzsjL1L.jpeg

• Wub 2
  • 1 month later...
Posted

Gde traziti smestaj u Marseju za dugi vikend, porodicna varijanta? Samo dva kriterija, sto centralnije i sto bezbednije. Nagledao sam se slika grada, prosao kroz njega, ali nisam nikad zapravio bio i ne poznajem mu geografiju.

Posted
45 minutes ago, Kampokei said:

Gde traziti smestaj u Marseju za dugi vikend, porodicna varijanta? Samo dva kriterija, sto centralnije i sto bezbednije. Nagledao sam se slika grada, prosao kroz njega, ali nisam nikad zapravio bio i ne poznajem mu geografiju.

negdašnji arbeitmann odavde

će znati najbolje

sve što je znalo se razbežalo odavde

• 1 month later...
Posted

treba sestra da ide u lion.

neki savet za klopu, smestaj, muzeji/ galerije, gradski prevoz

ili neki sajt gde moze da se sve ovo vidi?

jel postoji jos forum klub putnika ili tak' nekak se zove?

• 1 month later...