Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Francuska

Featured Replies

To za voz preko Pariza ima smisla, jer je za neki chatgpt predlog već bilo tako. 3-4 sata do tamo, i onda opet 12 sati jer posle svejedno ide preko Pariza. Ali Lion ima konekciju ka Strazburu.

Iskreno meni se ne ide u Pariz ni na putu do tamo, ali je najlakše za pauzu jer voz ionako ide preko Pariza i na pola je puta otprilike. Ne ide mi se jer je grad od pitaj boga koliko miliona ljudi, pitanje je šta može da se vidi za dan dva osim ako ne trčiš od jednog mesta do drugog, što ne volim, pogotovo ne na milion stepeni u julu. Pogotovo za povratak mi stresovi milionskog grada nisu neophodni.

U tom smislu opcija za nazad je i noćni voz, mada ne vidim online koliko košta i da li ga uopšte ima. Navodno ima Paris Berlin ali ne pokazuje ga ni DB ni SNCF.

• Replies 156
  • Views 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Alzas juce    

• Ja sam takvu turu pravio pre par godina, doduše u avgustu. Bilo je fenomenalno. Uzeo sam Lonely planet vodić baš za road trip kroz Normandiju. Osim Caena i Rouena, sve ostalo su manja mesta, bar tu

• bili i vratili se. bilo bas super. predivno vreme, puno toga obisli. prvi dan nica, ostavili stvari u hotelu pa do mora. isli prvo gore na tvrdjavu, pa setali po promenadi gde se dosta ljudi kupa

Posted Images

Ma ni ne moras da trcis po Parizu. Npr blejis po Maraisu satima, prodjes pored Notr Dama ili odes na drugu stranu do Opere. Pariz je savrsen grad za duge setnje, prevoz ne moras da koristis previse ako ne upadnes u zamku da juris sve da stignes.

Videćemo, danas sam dobio pitanje od mlađeg deteta, a jel možemo jedne godine da ne idemo na more.

Sve u svemu, ne znam šta sam Bogu zgrešio da imam skromnu decu.

Vodi decu u Annecy. Batali Pariz.

On 14. 10. 2025. at 9:45, Kampokei said:

Ma ni ne moras da trcis po Parizu. Npr blejis po Maraisu satima, prodjes pored Notr Dama ili odes na drugu stranu do Opere. Pariz je savrsen grad za duge setnje, prevoz ne moras da koristis previse ako ne upadnes u zamku da juris sve da stignes.

To mi je omiljeni deo grada. Jaoj sto je lepo bilo. Jela sam najbolji falafel upravo tu. Jos mi je neka francuska gospodja u najboljim godinama rekla Lady, nice dress cool

• 1 month later...

Ljudi šaljem bolju polovinu u Kolmar.

Ima li ko kakva iskustva?

Šta da se vidi, jede, radi, kolko love treba za trošak?

• 2 weeks later...
On 12/1/2025 at 10:00 PM, steins said:

Ne znam da li vec kasno za odgovor… Kolamar je jako mali i poznat po istorijskom centru koji je lep. Nema tamo nekog sadrzaja za dane razgledanja. Leti se moze ici u setnje po vinogradina i posete vinarijama, u ovo doba godine verovatno ne. Trenutno bi trebalo da je Bozicni vasar/pijaca tamo, to je interesantno za videti- najvise se prodaju razne rukotvorine i hrana. I obicne radnje u Kolmaru guraju taj gurmanski aspekt- ja sam recimo kupila posudu za pastetu/terin tamo, ima njihovih tradicionalnih kariranih dezena na svim vrstama kucnog tekstila, razne dzidza bidze za kuvanje i pravljenje kolaca. Hrana je tipicna alzaška: Choucroute- kao nas podvarak ali ne kuva se svo meso koje se sluzi uz kupus u njemu; Flammekuchen- tanko testo razvuceno kao za picu, premazano pavlakom, sa komadicima slanine i luka odozgo- to je tradicionalna verzija, ima i drugih. Nije lose meze uz lokalno vino, ali ne ocekivati da bude kao pica, ljudi se onda razocaraju. Vino- rizling, traminer. I da- Alzas je kolevka kuglova, definitivno probati (ili kupiti kalup))

• 2 months later...

Treba sestra i sestrici da idu u Diznilend sad za nas uskrs. Avionom u petak polazak i povratak u ponedeljak. Dajte neke savete ako ste vec bili. Ja mislio da im nadjem smestaj blizu Diznilenda jer ce jedan samo dan da tu idu (karte preskupe) pa da iskoriste sto vise a i tesko je naci po Parizu. Prevoz od aerodroma uberom je ok?

• 2 months later...
  • Author

Imamo li nekog predstavnika PPP u Parizu?

43 minutes ago, Mil@n said:

Imamo li nekog predstavnika PPP u Parizu?

@borris_ ako se ne varam

@borris_ se odjavio sa foruma nažalost.

Šta ti treba @Mil@n ?

• Author
7 hours ago, dragance said:

@borris_ se odjavio sa foruma nažalost.

Šta ti treba @Mil@n ?

Eventualno neki provereni Smeštaj, najverovatnije dolazim početak jula. Bila je opcija ili sa burazerom klincom ili njihova cela familija i ja, za sada verovatno samo nas dvoje a možda i troje.

Edited by Mil@n

5 minutes ago, Mil@n said:

Eventualno neki provereni Smeštaj, najverovatnije dolazim početak jula. Bila je opcija ili sa burazerom klincom ili njihova cela familija i ja, za sada verovatno samo nas dvoje.

Ako vas je samo dvoje, a ne sećam se da li ima drugi krevet, ovde sam ostao davno - a vidim i dalje je na Airbnb. Odlična lokacija, blizu svega, a François je i komentator na Eurosportu: https://www.airbnb.co.uk/rooms/1155309?unique_share_id=bda90d06-9fec-4089-9e2c-b10c55cb9540&viralityEntryPoint=1&s=76

Edit: izvinjavam se. Izgleda da više ne prima rezervacije.

Edited by dragance

On 1. 12. 2025. at 22:00, steins said:

Tarte flambee i pivo u centru