*edited by mod Posted June 27 Posted June 27 28 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said: nikad u zivotu ovo nisam video. otpustilo lika pre 2 dana. juce online, danas online, trazi neke trx. sta se desava niko ne zna, zvanicno saopstenje je da njegovo otpustanje ne ide kako je planirano, i da u medjuvremenu on radi neke non strategic projekte.. Ne znam da li radiš iz Srbije ili ne ali generalno je teško tek tako otpustiti zaposlenog posebno ako zna prava i neće da potpiše sporazumni. 1
Shan Jan Posted June 27 Posted June 27 Sa druge strane ako mu je kolega iz USA mogu da ga otpustaju i zaposljavaju svakih 5 minuta bez najave.
Mr.Mxyzptlk Posted June 27 Posted June 27 lik je portugalac, radi remote. ne verujem da je neka posebna vratolimija otpustiti ga
Mr.Mxyzptlk Posted July 9 Posted July 9 tek sad vidim vest za srkija da je izgubio zivot na reci pre dva dana, i da ga jos nisu nasli. pakao.
Lezilebovich Posted July 9 Posted July 9 3 hours ago, Mr.Mxyzptlk said: tek sad vidim vest za srkija da je izgubio zivot na reci pre dva dana, i da ga jos nisu nasli. pakao. To u onom sudaru camca i broda ?
Hamlet Strašni Posted July 20 Posted July 20 Priča o padu CrowdStrike prebačena na poseban topik Ako ima predloga za premeštanje topika ili preimenovanje ili nešto slično pišite na tom topiku ili na moderaciji. Mislim da bi bilo zanimljivo i da se priča o posledicama ovakvog i sličnih događaja na društvo u celini... 4
salerokada Posted July 31 Posted July 31 https://survey.stackoverflow.co/2024/?utm_medium=referral&utm_source=stackexchange-community&utm_campaign=dev-survey-2024 1
Shan Jan Posted July 31 Posted July 31 2 minutes ago, salerokada said: https://survey.stackoverflow.co/2024/?utm_medium=referral&utm_source=stackexchange-community&utm_campaign=dev-survey-2024 Happy at work 20% Mislim da smo vec pricali ovde puno o tome koliko su moderne velike kompanije sa jedne i startupovi sa druge napravljeni kao da je neko imao na umu kako da sto vise smori radnika.
bags Posted July 31 Posted July 31 Dva razgovora sa drugarima ove sedmice, obojica presrecni sto su nasl novi posao: 1. Backend Developer, single, 15 god iskustva, 24 sata nedeljno, porodicna mala firma bez nekih vecis sansi za rast ali skoro da nema sanse da propadnu - godisnje bruto 40.000 EUR 2. Frontend Architect, 2 zene + 3 dece, 15 god iskustva, 50 sati nedeljno, ogromna firma sa raspalim softverom - godisnje bruto 250.000 EUR Bas me zanima kako ce se dalje stvari razvijati sa obojicom... Od ostalih vesti sa trzista: - freelanceri i contractori nagrabusili, poslodavci namirisali sansu, koriguju se finansijski uslovi plus smanjuju benefiti (manje home office, puna cena kantine i sl) - 80% pozicija na sajtovima se vrti preko godinu i po dana 2 1
Heaviside Posted July 31 Posted July 31 (edited) Svaka čast kolegi koji je zabo 250k u Austriji kao individual contributor. Kod mene ozbiljno stezanje kaiša. Između ostalog nismo produžili ugovor sa konsultantom i sad je radim i taj posao i cirka 20% manje mog za iste pare :( jedino su mi dali lep budžet za putovanja pa će da padne neka dodatna zarada tako, što je ovih dana kod nas u kombinatu veliki luksuz. a do skoro je bilo i to i konsultant da me rastereti. Edited July 31 by Heaviside
bags Posted July 31 Posted July 31 17 minutes ago, Heaviside said: Svaka čast kolegi koji je zabo 250k u Austriji kao individual contributor. I ja nisam verovao da je moguce ( to sve kes nista stocks ili performance bonus) ali : - radio je kao eksterni kod njih 6 meseci i pocistio "nered" od dve firme koje su ih zavrnule za fine pare - radio je na jako velikim projektima tokom karijere koji su na public sajtovima (jeste da je i finansijski gubio zbog toga ali eto stiglo na naplatu) - gura istu tehnologiju 8 god. ( ali ne 8 x 1 godina nego se bas razvijao) - native english speaker i naravno sreca da ovi imaju agresivan rok da se prebace na moderni frontend. 4
Recommended Posts