July 27, 2025Jul 27 Pavle i Srle, kukavni strucnjaci iz fotelja. Oni bi vozili, iako u zivotu nisu seli u bolid..
July 27, 2025Jul 27 Plave gume su za ekstremno vlaznu stazu. Ali koliko su bolje za voznju, toliko su lose po vidvljivost jer izbacuju mnogo vecu kolicinu vode od zelenih. Nema trkanja kada je jaka kisa i jako vlazna staza. Kada se stvore uslovi za zelene gume, onda moze biti trkanja, pod uslovom da ne bude izletanja van staza i cestih SC-a..
July 27, 2025Jul 27 Pa to ti kazem, beskorisne su plave jer dizu toliko vode da je trkanje nemoguce.Ja stvarno ne kapiram da toliko ne moze da se vozi po kisi a vozilo se kroz celu istoriju F1.
July 27, 2025Jul 27 Bezbednost F1 se vremenom drasticno popravila. Nekada su se gubili zivoti najnormalnije, pa su se hvala Bogu vozaci pobunili i mic po mic izborili da ono sto je nekada bilo normalno, vise nije. Nekada se normalno vozilo iako su pored staze parkirana vozila, pa se sa tom praksom prestalo. Odmah izlazi na stazu SC ili barem VSC rezim i prekidas trkanje. Ako ne mozes da to resis relativno brzo, mora recimo i ograda da se popravlja, crvena zastava. U Nirburgringu 1976 se nije smelo voziti i Lauda ne bi nastradao. Kao sto nije trebalo da se vozi VN Japana te godine, iako niko nije nastradao. Evo sad cujem nase vajne komentatore koji se pitaju sta bi Senna rekao danas. Senna je posle pobede na najkracoj trci u Adelaidu rekao da nije trebalo voziti. Prosto, moze da se vozi po kisi, ali ne ako je jako vlazna staza i narusena optimalna vidljivost. Mora da postoji minimum uslova. Nekada se o tom minimum nije vodilo racuna, sada se vodi.
July 27, 2025Jul 27 Nakon svih mogucih trka koje sam video i meni je neverovatno da se ovo vozi ovako oprezno.
July 27, 2025Jul 27 Mclaren je podesio bolide razlicito. Ukupno vreme je isto ali po sektorima dosta drugacije.
July 27, 2025Jul 27 6 minutes ago, Jimmy Kowalski said:Lando ocigledno ne planira da menja ponovo gume.Javili su mu na radiu da ce obojica probati do kraja. Ne znam za Oskara da li ce uspet.Bele su C1Zute su C3.