July 8, 2025Jul 8 23 minutes ago, Mr.Mxyzptlk said:meni nije jasno kako se to racuna kad je sejfti jos bio nekih 50m ispred njih?pa ne moze covek da krene dok se sejfti valjda ne skloni skroz sa stazeNisam najbolje razumeo Oskara, ali je rekao da je bio neki problem sa svetlima. U nekom trenutku, SC kada se povlaći sa staze, gasi zadnja svetla i tako signalizira da će u tom krugu otići u pit. Međutim, verovatno se Oscar nešto zajebo ili pogrešno video pa neće da prizna. On je ubrzao pa naglo ukočio, i to u uslovima jako slabe vidljivost. Otuda i tako jaka kazna.
July 8, 2025Jul 8 Moguce ali to je stvar misljenja.Fakat je da je Oscar imao sve u svojim rukama i da je zasrao.Kad je Lando gresio, nisu ljudi bas bili saosecajni.
July 8, 2025Jul 8 Prekrsaj je realno bio za 10 s ali ako je namerno udaranje sad nedavno isto procenjeno na 10 s onda za ovo ne moze vise od 5 s.Ali 5 s ne bi garantovalo Norisovu pobedu i smanjenje razlike u sampionatu, a treba da se podigne tenzija i odrzi paznja publike. Radi rezija sve za foto finis u zadnjem krugu zadnje trke, kao 2021...EDIT: kad vec pomenuh 2021, i te godine je rezija pocela na Silverstonu pa se nastavljala na Spa, Monci, Interlagosu itd sve do kulminacije u Abu Dabiju... Edited July 8, 2025Jul 8 by Radoye
July 9, 2025Jul 9 Kanda je kamp Verstapen isterao svoje, ovo verovatno znači i da Max ostaje. Samo ne znam ko će da upravlja tolikim sistemom, oni sada proizvode i šasiju i motor, Horner je tu bio ipak neko ko je sve kontrolisao (bojim se da bi decentralizacija u ovakvom sistemu dovela do potpunog haosa, što će vreme pokazati). Mekies je tu za donošenje operativnih odluka kada su trkački vikendi u pitanju, diskutabilno je koliko će zaduženja on preuzeti/biti sposoban da preuzme kada je cela organizacija u pitanju i ko će sada povlačiti sve konce od gore. Ne bi me iznenadilo da postave uskoro nekoga na CEO poziciju ko će i Mekisu biti šef.
July 9, 2025Jul 9 Nema mi logike da izgube obe okosnice tima u par meseci. No znao sam da ne budem u pravu previše puta u životu…
July 9, 2025Jul 9 Zar nije Helmut Marko bad guy u RB ? Da je sa tata Josom tu bilo varničenja, a ne sa Hornerom ?
July 9, 2025Jul 9 11 minutes ago, stajebrebilo said:Zar nije Helmut Marko bad guy u RB ? Da je sa tata Josom tu bilo varničenja, a ne sa Hornerom ?Marko i Jos su bili na jednoj strani, Horner i Njui na drugoj. U sustini je u pitanju bila svadja oko nasledstva Matesica, Red Bul (kompanija, ne F1 tim) ima dve vlasnicke struje jednu austrijsku i jednu u Tajlandu i ovde su se podelili na kampove ko koga podrzava. Spekulisalo se da je upravo Jos namestio Horneru onaj skandal od pre godinu-dve oko seksualnog uznemiravanja, a on i Marko su vec neko vreme imali nesuglasice oko programa mladih vozaca. Marko se i prikacio Josu da ne bi komplet bio izguran jos onomad iz tima. Kad Marko nije otisao, otisao je Njui a evo sad je i Horner isteran tako da su dr. Marko i familija Ferstapen sada komplet preuzeli ekipu.Sto i dalje ne znaci da ce Maks da ostane, jer ima klauzulu da ako do kraja ovog meseca ne bude makar treci na tabeli da je slobodan da ide.Sto ce verovatno da bude jedan fini raspad i kraj za ekipu, verovatno ce da sledi prodaja...
July 9, 2025Jul 9 Good riddance (ne mislim na Hornera, on je posao vrsno odradio i sve najbolje, nego na familiju Verstappen, doktora i ceo rb), dosta je i bilo…
July 9, 2025Jul 9 Ali kakav džukački otkaz, stupa na snagu odmah, kao da je proneverio penzioni fond komplet RB holdinga...Bar malo diplomatije, Hvala-na-svemu poruke i sl.