nisam ja Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 1 hour ago, slepa živana said: koja marka? vital? dijamant? ili dobro jutro? E pa tu smo se kanda luksuzirali. jeo se dobro jutro iz okrugle plastike. vital i dijamant u foliji su za kolače. 1 2
nisam ja Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 A dobro, s obzirom da se sećam scene kada mi je drugar pokazivao kako da iscedim sav majonez iz kesice tehnikom dijagonalnog presavijanja i umotavanja kesice od dna ka vrhu (kao tuba kaladonta) koju mu je pokazao njegov stariji burazer student elektrotehnike, dokaz je da smo imali i majoneza nekad u kući. najgore je što je tom periodu margarinskom prethodio segedinski period kada je vikendom frižider osvanjivao krcat rudama karavana dimljenog, nebrojenim vajkremovima i pitaj boga čime još. 1
Jimmy Kowalski Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Pitanje za PPPlebs: team puter ili team margarin? 1
Svemir Zeka Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 (edited) 16 minutes ago, nisam ja said: najgore je što je tom periodu margarinskom prethodio segedinski period kada je vikendom frižider osvanjivao krcat rudama karavana dimljenog, nebrojenim vajkremovima i pitaj boga čime još. Tako je bilo i kod nas. Prvo humanitarna pomoć za jelo, kasnije Segedin, a posle toga su neke stvari ćale i keva kupovali samo meni i sestri, a oni sipaju vodu pa promućkaju od onoga što ostane na dnu od nas. Edited August 31, 2023 by Svemir Zeka
Jimmy Kowalski Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 (edited) Nesto je cini mi se presusio uvoz madjarske robe. Keva mi kaze da na novosadskim pijacama gde se redovno snabdevala sa stvarima iz Madjarske (koje su em kvalitetnije, em jeftinije) vise nema prodaje.. Edited August 31, 2023 by Jimmy Kowalski
Svemir Zeka Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Ovaj Segedin koji spominjem je bio domaća režija
salerokada Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 10 hours ago, Vapad said: Primetih da je njihov toalet papir, koji ima dobar odnos cena "performanse" , sada na akciji za nekih 280d, bio je 400 u jednom trenutku. Ubrusi i dalje preskupi svuda. Kupuj na pijaci. Dobar toalet papir je uvek 300, ubrusi 200 ili manje. 1
napadaj Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Team margarin Puter uvek treba da se čeka da se otopi, tj. da smekša, fuck that shit. I naravno sve ZR - margarin Dobro jutro, Dijamantov majonez itd Bombe na Vrbas i Sloveniju i njihove precenjene proizvode 1 2
nisam ja Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 45 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Nesto je cini mi se presusio uvoz madjarske robe. Keva mi kaze da na novosadskim pijacama gde se redovno snabdevala sa stvarima iz Madjarske (koje su em kvalitetnije, em jeftinije) vise nema prodaje.. Klasičan šveraj iz đarme šljaka(kafa, slatkiši, hemija), al suhomesnato i sireve valjda više ne smeju da drže na tezgama. Za to je rezervisan onaj zatvoreni deo.
Valk Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 10 sec u mikrotalasnoj, toliko treba puteru da dođe sa frižiderske na mazabilnu temperaturu. 1 2
slepa živana Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 1 hour ago, nisam ja said: A dobro, s obzirom da se sećam scene kada mi je drugar pokazivao kako da iscedim sav majonez iz kesice tehnikom dijagonalnog presavijanja i umotavanja kesice od dna ka vrhu (kao tuba kaladonta) koju mu je pokazao njegov stariji burazer student elektrotehnike, dokaz je da smo imali i majoneza nekad u kući. najgore je što je tom periodu margarinskom prethodio segedinski period kada je vikendom frižider osvanjivao krcat rudama karavana dimljenog, nebrojenim vajkremovima i pitaj boga čime još. mi smo dobijali ulje iz humanitarne pomoći a i izbeglice su dobijali verovatno više nego što im je trebalo pa su valjali na pijaci... bilo je i da se čeka iza 11. gimnazije, ulje na točenje... pa je onda valjda kućni majonez ispadao jeftiniji i od tog vital margarina. sad kad gledam cene u savremeno doba, tu su negde margarin i majonez. možda majoneza treba više da se najedeš... ako jedeš samo to i hleb. bolje da pričamo o krmenadlama i šatobrijanu za 4 osobe, jel ima negde sniženo? 1
napadaj Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 12 minutes ago, Valkyrie said: 10 sec u mikrotalasnoj, toliko treba puteru da dođe sa frižiderske na mazabilnu temperaturu. 2
goofs Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Team puter sirko Mi smo odrasli na "Dobro jutro" margarinu, puter je uvek imao nešto malo jači šmek i, da, smaralo je čekanje da se otopi dovoljno za mazanje. Onda su nam u jednom trenutku ispričali kako i šta se sve stavlja u taj margarin, više se i ne sećam cele priče, znam samo da je keva došla i rekla nikad više ovo, od tad smo jeli samo puter. Sad pod stare dane krem sir, Sirko, Kajmakino i slične gluposti, a puter ponekad za prženje. 2
Shan Jan Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Maslac Sve sto je pravljeno od mleka ima bolji ukus od ovih gluposti pravljenih od biljnog ulja. 5
Recommended Posts