Jumanji Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Secam se kada su svojevremeno talibani ubili coveka, jer je slusao klasicnu muziku.A sve ovo ispod vazilo oduvek.
harper lee Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Ali, moja "procena" da ce vlada izdrzati do kraja meseca.
morgana Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 (edited) jesmo li sad vecinom intervencionisti? (ja jesam, odavno) Edited August 16, 2021 by morgana 1
morgana Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 2 minutes ago, Indy said: Gde si intervenisala? u frižideru, što? 1
Indy Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 2 minutes ago, morgana said: u frižideru, što? To mi izgleda uverljivo, taman.
Boycie Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 (edited) Koliko je ova cela zapadna politika licemerna pokazuju diskusije po raznim parlamentima da li treba evakuisati afgane koji radili sa vojnim snagama ili ambasadama kao pomoćnici ili prevodioci i da uopšte za svih ovih godina nije ponuđen ni jedan normalni program za azil žena iz tog područja. I dok je situacija bila "stabilna" prava žena su bila katastrofalna, tek sada će nastradati. Još jedno hit posmatranje, neverovatno mi je da su vojne sile toliko iznenađene svime da nisu makar pravovremeno logistički ostavili odstupnicu da obezbede i regulišu najvažniju aerodromsku pistu (ne aerodrom nego pistu!) od civila. Edited August 16, 2021 by Boycie 2
askeladden Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 4 minutes ago, Boycie said: Koliko je ova cela zapadna politika licemerna pokazuju diskusije po raznim parlamentima da li treba evakuisati afgane koji radili sa vojnim snagama ili ambasadama kao pomoćnici ili prevodioci i da uopšte za svih ovih godina nije ponuđen ni jedan normalni program za azil žena iz tog područja. I dok je situacija bila "stabilna" prava žena su bila katastrofalna, tek sada će nastradati. Još jedno hit posmatranje, neverovatno mi je da su vojne sile toliko iznenađene svime da nisu makar pravovremeno logistički ostavili odstupnicu da obezbede i regulišu najvažniju aerodromsku pistu (ne aerodrom nego pistu!) od civila. Da,trebalo je da ostave Holandski korpus ili tako nesto.Onog trenutka kad su USA resile da se povuku ostatak NATO ne bi mogao da sacuva malinjak od komsijske dece a kamo li aerodrom od Talibana. 2 4
Bojan Posted August 16, 2021 Author Posted August 16, 2021 9 minutes ago, vememah said: Ma mogao si na kraju da uzmeš deset ortaka, maskirate se u Talibane i ugovorite predaju sa gradonačelnikom.
harper lee Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 16 minutes ago, morgana said: jesmo li sad vecinom intervencionisti? (ja jesam, odavno) Ja nisam, takodje odavno. Od dana kada sam shvatio da intervencionizam ama bas uopste ne sluzi interesima ljudi u lokalu zbog kojih se navodno intervenise. Istina, ponekad ti ljudi izvuku nekakvu kolateralnu korist od sajd efekata intervencije, bar neki od njih, ali to obicno ispadne uvek ovako kako danas gledas, samo te malo uzdignu da bi pao sa vece visine. 2
Moonwalker Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 (edited) 17 minutes ago, Boycie said: Još jedno hit posmatranje, neverovatno mi je da su vojne sile toliko iznenađene svime da nisu makar pravovremeno logistički ostavili odstupnicu da obezbede i regulišu najvažniju aerodromsku pistu (ne aerodrom nego pistu!) od civila. Ovi ostali su jeli govna, prepustili Amerikancima sve as usual, pa cantraju onako za sebe. Ovo mora da je bila na vidiku nova Somalija sa tom jezivom korupcijom i izdajom tamo. Kad je vec bio babl, pa neka su fondasi ili ko god trebalo je da postoji i plan za evakuaciju tih ljudi, makar do najblize iole normalne zemlje, pa se posle zajebavati sa birokratijom. To skolovano su jedva rodjena deca kad se tamo doslo. Medjutim ne manjka ni ostatku sveta, pa ni samoj Evropi slicnog smeca i primitivizma samo malo popeglanog i u drugacijem autfitu. Edited August 16, 2021 by Moonwalker 5
Meazza Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 26 minutes ago, morgana said: jesmo li sad vecinom intervencionisti? (ja jesam, odavno) Posto su intervencije u Avganistanu, Iraku i Libiji imale dobre rezultate? 5
Recommended Posts