namenski Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 Malo Kineza, trebalo bi da je neki 5 - 6 vek posle Hrista, po secanju: Vojske su otišle, kućama svojim se vraćamo, cveće će ponovo procvetati, kada se snegovi otope. Preko pustih polja leže travke svele, al' ipak dobro je ponovo videti dim iz naših domova ubogih. Zatim, iznenada sa svih strana glasovi stižu, seljaci ćute, činovnici će uskoro doći da carski porez kupe.
namenski Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 (edited) Plač careve garde Vojvodo moj! Mi smo careva moć i snaga. Ko vode u reci nestalo nas bez traga... Uzalud troši se krv naša, crvena i mlada... Vojvodo moj! Mi smo carevi orli i sove. Deca nam gladuju... Jaučući, žena nas zove... U tudjoj zemlji kosti nam gnjiju, po moru plove... Vojvodo moj! U očima tvojim samo strah i zima. Majka naša argatuje: jadnu platu prima... Koja majka još svog sina ima. Vojvodo moj!? Mislim da je pesma od pre Hrista, prevod Tin Ujević, pisano po sećanju. Toliko o vojnickim pesmama. Edited June 25, 2021 by namenski
namenski Posted June 25, 2021 Posted June 25, 2021 1 hour ago, chandra said: Hanging on the old barb wire Chandra, ne plagiraj! On 23.6.2021. at 2:50, namenski said: 1
zmanic Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 Nikako da sednem i na miru preslušam, možda i neku sletsku vežbicu izvedem posle sto godina:
April Posted June 26, 2021 Posted June 26, 2021 "Ker sn htel bit včasih malo sam"Da zgrabim Bogdana za vratKer me hudič spominja na poljube:Padla sva v kotanjo, polno listja"Ker sn htel biti včasih malo sam"Med umivanjem in britjemSo rekli, da imam malegaIn da me je sram pred njimiKi v kopalnicah znorijoKo žajfe padajo na tla"Ker sn htel bit včasih malo sam"In sem zaspal, ne da bi povedalKakšna je moja žena v posteljiSo rekli, da ne širim optimizma:Tolči z nožem po maslu, da se zmehča!"Ker sn htel bit včasih malo sam"Ne jaz, Klavdij - jaz vohunJaz lenoba brez valenceSo rekli: "Ne razumeš svoje vloge"Na smetišče mesta ZagrebaSo pravkar padli "otrovi"!Sent from my Moto G (5S) using Tapatalk
francuski sobar Posted June 27, 2021 Posted June 27, 2021 Obuci se kako umeš i isturi grudi ... nek se želja vojnika probudi je bila vojnička moje generacije, tada sam pizdeo što su je i najokoreliji pankeri pevali u spavaoni tek mnogo kasnije sam provalio da je skroz dobra pesma sviđa mi se ono maslačak sam vetar me nosi... pešest godina kasnije u rovu lili marlen je bila ruža hrvatska.
April Posted June 28, 2021 Posted June 28, 2021 (edited) The boy said 'Dad, they're going to take me to task But I'll be home by Christmas' Edited June 28, 2021 by April
frit Posted June 28, 2021 Posted June 28, 2021 Sve neke placljive... 🤣 Corba i obala u vukovaru1991...
אַף אֶחָד Posted June 28, 2021 Posted June 28, 2021 On 25.6.2021. at 23:24, namenski said: Chandra, ne plagiraj! hahaha, pa jos ista verzija chumbawambe. ceo taj mini-lp je genijalan.
Recommended Posts