Yoyogi Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 A, ok onda, hvala. Dakle, dizajnirali šveđani, napravili šveđani ili belgijanci ali auto je kineski? Ti si car.Ma mozes da shesheljises do sutra, Volvo je kineska firma.I koristis pomoc koju sam ti dao da pokusas da me ujedes za doope.Nije to bilo za tebe nego za ostale citaoce Foruma.
Idioteque Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Tako su pre tridesetak godina razni šabani pričali "zadnje je vreme došlo kad se divimo japanskim automobilima".... Kineska firma, big fucking deal...
Yoyogi Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Tako su pre tridesetak godina razni šabani pričali "zadnje je vreme došlo kad se divimo japanskim automobilima".... Kineska firma, big fucking deal...Henry Ford, on je ono sto je maltene unistilo americku automobilsku industriju, japanske automobile, zvao "those little shit boxes".
dig_chohano Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 To su realno do pre 30 godina i bili. Onda su zaposlili evropske dizajnere i prebacili proizvodnju negde gde majstori znaju svoj posao i došlo do procavata.
Idioteque Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 (edited) ....Shvatio da je Ford uništio automobilsku industriju, pažljivije malo sa zarezima i redosledom reči. Edited February 23, 2012 by Idioteque
Yoyogi Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 To su realno do pre 30 godina i bili. Onda su zaposlili evropske dizajnere i prebacili proizvodnju negde gde majstori znaju svoj posao i došlo do procavata.Upinji se dokle god mozes. Cak i da se kolosalno napnes, neces promeniti cinjenice.Kada javnost odluci da ne kupuje tvoja kola, tu nista ne mozes da uradis. Ni Amerika nije zaustavila prodaju japanskih (i koreanskih) kola."Prebacili poizvodnju". Jesu, na primer ovako: Toyota izvoz u Koreju pravi u Americi jer je tamo (danas) jeftina radna snaga. Odvesti kola brodom iz Amerike u Koreju je 4 nedelje, umesto 1 dan iz Japana. I to se isplati.
Yoyogi Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 ....Shvatio da je Ford uništio automobilsku industriju, pažljivije malo sa zarezima i redosledom reči.Mozda me jezik izdaje. Da nije vas, ne bih imao sa kime da pricam srpski.Ford (Henry Ford) je mrzeo i nipodastavao stranu konkurenciju, on je mislio da niko osim njega (ili mozda Amerike) ne moze da napravi dobra kola, pogotovo ne Japanci.To sam mislio da kazem.
Lancia Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Mozda me jezik izdaje. Da nije vas, ne bih imao sa kime da pricam srpski.Ford (Henry Ford) je mrzeo i nipodastavao stranu konkurenciju, on je mislio da niko osim njega (ili mozda Amerike) ne moze da napravi dobra kola, pogotovo ne Japanci.To sam mislio da kazem.Ford je nipodostavao kupca samog po sebi a ne konkurenciju. 'mozete da birate auto koji hocete, pod uslovom da je crne boje.'
ToniAdams Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 alo Dig, jel ga uzimas?¿ besprekorno izgleda, kaj je to? kakav maserati?
Tresko Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Ma mozes da shesheljises do sutra, Volvo je kineska firma.Pa,.......... nije. Volvo je švedska firma (jer je švedski pravni subjekt), koji je u vlasništvu kineske firme.
ToniAdams Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 ^^Lyonheart K mogucno najlepsi avto koji se pojavio u poslvreme. zna moja cura lancia.
Lancia Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 mogucno najlepsi avto koji se pojavio u poslvreme. zna moja cura lancia.radio je na jaguarovom e tipu i Visualtech, isti studio koji je pravio zezalicu na osnovu starog Volvoa p800, ako se secas, kacio sam ga ovde. isto lepotica:lako je jbg, kad je u pitanju jedan od najlepsih automobila ikad napravljen.
djeneralche Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 "Prebacili poizvodnju". Jesu, na primer ovako: Toyota izvoz u Koreju pravi u Americi jer je tamo (danas) jeftina radna snaga. Odvesti kola brodom iz Amerike u Koreju je 4 nedelje, umesto 1 dan iz Japana. I to se isplati.Gde prodaju kola koja se proizvode u Japanu? Pošto sam negde pročitao da oko 60% proizvodnje otpada na Japan.
Recommended Posts