Jump to content
IGNORED

Novosti iz sveta automobilizma

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
A, ok onda, hvala. Dakle, dizajnirali šveđani, napravili šveđani ili belgijanci ali auto je kineski? Ti si car.
Ma mozes da shesheljises do sutra, Volvo je kineska firma.I koristis pomoc koju sam ti dao da pokusas da me ujedes za doope.Nije to bilo za tebe nego za ostale citaoce Foruma.
Posted

Tako su pre tridesetak godina razni šabani pričali "zadnje je vreme došlo kad se divimo japanskim automobilima".... Kineska firma, big fucking deal...

Posted
Tako su pre tridesetak godina razni šabani pričali "zadnje je vreme došlo kad se divimo japanskim automobilima".... Kineska firma, big fucking deal...
Henry Ford, on je ono sto je maltene unistilo americku automobilsku industriju, japanske automobile, zvao "those little shit boxes".
Posted

To su realno do pre 30 godina i bili. Onda su zaposlili evropske dizajnere i prebacili proizvodnju negde gde majstori znaju svoj posao i došlo do procavata.

Posted (edited)

....Shvatio da je Ford uništio automobilsku industriju, pažljivije malo sa zarezima i redosledom reči.

Edited by Idioteque
Posted
To su realno do pre 30 godina i bili. Onda su zaposlili evropske dizajnere i prebacili proizvodnju negde gde majstori znaju svoj posao i došlo do procavata.
Upinji se dokle god mozes. Cak i da se kolosalno napnes, neces promeniti cinjenice.Kada javnost odluci da ne kupuje tvoja kola, tu nista ne mozes da uradis. Ni Amerika nije zaustavila prodaju japanskih (i koreanskih) kola."Prebacili poizvodnju". Jesu, na primer ovako: Toyota izvoz u Koreju pravi u Americi jer je tamo (danas) jeftina radna snaga. Odvesti kola brodom iz Amerike u Koreju je 4 nedelje, umesto 1 dan iz Japana. I to se isplati.
Posted
....Shvatio da je Ford uništio automobilsku industriju, pažljivije malo sa zarezima i redosledom reči.
Mozda me jezik izdaje. Da nije vas, ne bih imao sa kime da pricam srpski.Ford (Henry Ford) je mrzeo i nipodastavao stranu konkurenciju, on je mislio da niko osim njega (ili mozda Amerike) ne moze da napravi dobra kola, pogotovo ne Japanci.To sam mislio da kazem.
Posted
Mozda me jezik izdaje. Da nije vas, ne bih imao sa kime da pricam srpski.Ford (Henry Ford) je mrzeo i nipodastavao stranu konkurenciju, on je mislio da niko osim njega (ili mozda Amerike) ne moze da napravi dobra kola, pogotovo ne Japanci.To sam mislio da kazem.
Ford je nipodostavao kupca samog po sebi a ne konkurenciju. 'mozete da birate auto koji hocete, pod uslovom da je crne boje.'
Posted
alo Dig, jel ga uzimas?¿ 200bi1e.jpg
besprekorno izgleda, kaj je to? kakav maserati?
Posted
Ma mozes da shesheljises do sutra, Volvo je kineska firma.
Pa,.......... nije. Volvo je švedska firma (jer je švedski pravni subjekt), koji je u vlasništvu kineske firme.
Posted
mogucno najlepsi avto koji se pojavio u poslvreme. zna moja cura lancia.
radio je na jaguarovom e tipu i Visualtech, isti studio koji je pravio zezalicu na osnovu starog Volvoa p800, ako se secas, kacio sam ga ovde. isto lepotica:2automagrowler.jpglako je jbg, kad je u pitanju jedan od najlepsih automobila ikad napravljen.
Posted
"Prebacili poizvodnju". Jesu, na primer ovako: Toyota izvoz u Koreju pravi u Americi jer je tamo (danas) jeftina radna snaga. Odvesti kola brodom iz Amerike u Koreju je 4 nedelje, umesto 1 dan iz Japana. I to se isplati.
Gde prodaju kola koja se proizvode u Japanu? Pošto sam negde pročitao da oko 60% proizvodnje otpada na Japan.