raskopcani Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 On 31.7.2020. at 12:10, James Marshall said: Taj dva albuma su svakako nešto najbolje što je on otpjevao. "Oj Zumreto" sa jednog od ta dva albuma mi je možda još bolja. Žao mi je što više ne fura tu "Halka" priču, njihov nivo džeziranja mi je bio podnošljiv, da ne kažem taman. Ovo što radi solo mi je malo preekstremno za moj ukus. A što se tiče Safeta, imao je problem što uprkos svom tom radu na sebi i svom pjevanju, i dalje je gurao na snagu glasa, da ne kažem da se drao. "Kad sretneš Hanku" je fenomenalna stvar, sa toliko su promjena, prelaza, malo su je usrali agresivnim aranžmanima, ali prvo ona priča priču, drugo od takvog nečeg neki Brega bi napisao četiri pjesme koliko tu muzike ima Meni ona od Emira, kada ljepljivim prstima od piture svira gypsy vrh. Mada to može i na gitare. Ne mogu je sada naći.
James Marshall Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 6 minutes ago, raskopcani said: Meni ona od Emira, kada ljepljivim prstima od piture svira gypsy vrh. Mada to može i na gitare. Ne mogu je sada naći. U pauzama krečenja sa kolegom?
raskopcani Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 6 minutes ago, James Marshall said: U pauzama krečenja sa kolegom? E to
James Marshall Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Ali kad traži akord Obožavam taj njegov drljando
raskopcani Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 10 minutes ago, James Marshall said: Ali kad traži akord Obožavam taj njegov drljando 🙂 realno, s onakvim prstima ne bi ni Gilbert u studiu bolje zvučao. Na stranu što je ovaj još vječito u dimu
James Marshall Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Just now, raskopcani said: 🙂 realno, s onakvim prstima ne bi ni Gilbert u studiu bolje zvučao. Na stranu što je ovaj još vječito u dimu Ma, on ovako zvuči na svakom snimku (sem onih mjetala), to je ono i što ga čini zanimljivim u ponudi gitaroša
raskopcani Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Pa da, ali na snimcima su uvjek realne situacije iz života😀. Mislim, ono kada trebaš nositi holter, moraš hodati i uzbrdo i piti i jesti😀
April Posted August 7, 2020 Posted August 7, 2020 (edited) https://www.youtube.com/watch?v=wEECKMyW1t0 Edited August 7, 2020 by April
adam Posted August 7, 2020 Posted August 7, 2020 retko sta je bolje (cak mi u ovom trenutku ne pada nista drugo na pamet) no oplemeniti letnje popodne dobrim alkoholom i jos boljom muzikom... mislim da nisam imao vise od 16 kad sam ovo prvi put cuo i do dan danas ne nabasah na bolji dert.
April Posted August 7, 2020 Posted August 7, 2020 Kad bolje razmislim, sevdah je vrlo androgin. Najveće sevdalije su tenori, a ženski vokali u sevdahu uglavnom altovi.
April Posted August 9, 2020 Posted August 9, 2020 Miljenko Jergović o Nikoli Škrbi i 'Tebi majko, misli lete' Ipak, Škrbin najbolji tekst po meni je Oj jeseni, tugo moja
svashtabezneshto Posted October 18, 2020 Posted October 18, 2020 a u jbt, hvala za ovo, najavljivala je, nisam znala da je izašlo
Recommended Posts