March 24, 20205 yr Da vratimo holy topic u živothttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3283079328386828&id=107538145940978Sent from fav toy
July 31, 20204 yr Lično, nikad nisam voleo ovu pesmu, ne volim ni tu liniju sevdaha(neko je ovde napisao da je Safet Isović poseljačio sevdah - to je takva istina), međutim ova je obrada brrrr... izuva. Pokidali su.
July 31, 20204 yr Taj dva albuma su svakako nešto najbolje što je on otpjevao. "Oj Zumreto" sa jednog od ta dva albuma mi je možda još bolja. Žao mi je što više ne fura tu "Halka" priču, njihov nivo džeziranja mi je bio podnošljiv, da ne kažem taman. Ovo što radi solo mi je malo preekstremno za moj ukus. A što se tiče Safeta, imao je problem što uprkos svom tom radu na sebi i svom pjevanju, i dalje je gurao na snagu glasa, da ne kažem da se drao. "Kad sretneš Hanku" je fenomenalna stvar, sa toliko su promjena, prelaza, malo su je usrali agresivnim aranžmanima, ali prvo ona priča priču, drugo od takvog nečeg neki Brega bi napisao četiri pjesme koliko tu muzike ima
August 3, 20204 yr On 31.7.2020. at 5:00, April said: Lično, nikad nisam voleo ovu pesmu, ne volim ni tu liniju sevdaha(neko je ovde napisao da je Safet Isović poseljačio sevdah - to je takva istina), međutim ova je obrada brrrr... izuva. Pokidali su. Pa "Hanka" ni nije izvorna pjesma.
August 3, 20204 yr Pa "Hanka" ni nije izvorna pjesma.Sevdah uopšte ne podrazumeva samo izvornu muziku. Ima jedno odlično predavanje Damira Imamovića koji svođenje sevdaha na repertoar vidi kao treću najveću zabludu o sevdahu; kačio sam već, ali može ponovo:Od 7.05 ide Sent from fav toy
August 3, 20204 yr 39 minutes ago, April said: Sevdah uopšte ne podrazumeva samo izvornu muziku. Ima jedno odlično predavanje Damira Imamovića koji svođenje sevdaha na repertoar vidi kao treću najveću zabludu o sevdahu; kačio sam već, ali može ponovo: Od 7.05 ide Sent from fav toy dvije stvari: -1) ja sam mislio da ti to tvrdis, pa sam zato naveo -2) odlican video, hvala!
August 3, 20204 yr Pa neke od najboljih sevdalinki su zapravo komponovane solo pjesme i to od strane klasičnih kompozitora (P. Konjović recimo)