Shan Jan Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Zekan u mom srcu Ma samo da se rascisti sta sme sta ne sme pa da znamo kako da se ponasamo. Na ulici djene-djene, tu nije veliki problem ako se desi nesporazum ali u americkim firmama kao u ovoj sto ja radim je njima mnogo lakse da mene otpuste za primer ako se neka zemska oseti ugrozeno nego da potencijalno budu oznaceni kao firma koja dozvoljava harasment. 1
VoodooDerina Posted July 24, 2023 Posted July 24, 2023 Onај Žoao me odmah podseti na Džima Džounsa. Zanimljivo je kako ide put ka apsolutnom zlu, najviše podseća na takmičenje u skok u vis i podizanje prepone (bilo kakva moralna/etička barijera) dok na kraju ona jednostavno ne nestane.
Mel Posted July 25, 2023 Posted July 25, 2023 On 23. 7. 2023. at 11:54, Shan Jan said: Zekan u mom srcu Ma samo da se rascisti sta sme sta ne sme pa da znamo kako da se ponasamo. Na ulici djene-djene, tu nije veliki problem ako se desi nesporazum ali u americkim firmama kao u ovoj sto ja radim je njima mnogo lakse da mene otpuste za primer ako se neka zemska oseti ugrozeno nego da potencijalno budu oznaceni kao firma koja dozvoljava harasment. Ne sme nishta, sem ako si zgodan u kom sluchaju sme svashta. Meni je malo interesantno to da firma zabranjuje zaposlenima da se smuvavaju, mislim po kom zakonu to sme? Zar to nije zadiranje u privatnost? Ja sam bash gledala neki svoj buklet svojevremeno, pisalo je samo o zabrani kad su dvoje u direktnoj menadzerskoj liniji. Mada je neoficijelno bilo nepozeljno i ako je isti tim, to se secm, ali o tome ni rech u bukletu nisma uspela da nadjem.
Leia Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 On 25.7.2023. at 10:28, Mel said: Ne sme nishta, sem ako si zgodan u kom sluchaju sme svashta. Uh ja bih najradije da bas niko nista, na poslu uz sve peripetije jos ti samo fali da se bavis nekim uvrnutim medjuljudskim odnosima
Mel Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 1 hour ago, Leia said: Uh ja bih najradije da bas niko nista, na poslu uz sve peripetije jos ti samo fali da se bavis nekim uvrnutim medjuljudskim odnosima Chuj moja bivsha sefica je postala sefica tako shto je prethodno bila tehnichar pa zatrudnela sa lead scientistom. Znachi sve da se probije taj glass ceiling ionako je na poslu sve uvrnuto 1
Hamlet Strašni Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 Колико ја разумем, у Србији то не би смело да се забрањује. Ја сам неким америчким клијентима својевремено дао такво мишљење - оно ако су у неком односу субординације, онда морају да пријаве због сукоба интереса, али не може да се забрани.
Mel Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 1 minute ago, Hamlet Strašni said: Колико ја разумем, у Србији то не би смело да се забрањује. Ја сам неким америчким клијентима својевремено дао такво мишљење - оно ако су у неком односу субординације, онда морају да пријаве због сукоба интереса, али не може да се забрани. Pa to, po kom osnovu ti nekom mozes da zabranjujes tako neshto, nisi mu aga nego poslodavac...
Filozof manijak Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 48 minutes ago, Mel said: Chuj moja bivsha sefica je postala sefica tako shto je prethodno bila tehnichar pa zatrudnela sa lead scientistom. Znachi sve da se probije taj glass ceiling ionako je na poslu sve uvrnuto A jel znaš za neki obrnuti slučaj, da se muškarac probio na viši položaj putem švaleracije sa nadređenom šeficom, ili nekom iz višeg menadžmenta? Ni ja ne znam.
Shan Jan Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 16 minutes ago, Hamlet Strašni said: Колико ја разумем, у Србији то не би смело да се забрањује. Ја сам неким америчким клијентима својевремено дао такво мишљење - оно ако су у неком односу субординације, онда морају да пријаве због сукоба интереса, али не може да се забрани. Moracu da istrazim detalje. Razumem da firma zeli da se zastiti u tom smislu od prijavljivanja previse sexual harasmenta zbog nepozeljnih udvaraca. Znam da su neki npr. imali u NCR problem sto su zena i muz bili kolege u istom timu.
munze Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 15 minutes ago, Filozof manijak said: A jel znaš za neki obrnuti slučaj, da se muškarac probio na viši položaj putem švaleracije sa nadređenom šeficom, ili nekom iz višeg menadžmenta? Ni ja ne znam. 1
Filozof manijak Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 mislio sam na firme, ne na politiku, ali imaš poentu
Hamlet Strašni Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 24 minutes ago, Shan Jan said: Moracu da istrazim detalje. Razumem da firma zeli da se zastiti u tom smislu od prijavljivanja previse sexual harasmenta zbog nepozeljnih udvaraca. Znam da su neki npr. imali u NCR problem sto su zena i muz bili kolege u istom timu. Pa poslodavci svašta mogu da napisu u svojim internim aktima. Dok neko ne prijavi ili se dodje na sud po tome - to opstaje. Često se to i smišljeno radi - app. Napises da ko da otkaz mora da plati 10.000 evra naknade za trening, pa ljudi neće da rizikuju i da se povlače po sudovima. 2
Mel Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 1 hour ago, Filozof manijak said: A jel znaš za neki obrnuti slučaj, da se muškarac probio na viši položaj putem švaleracije sa nadređenom šeficom, ili nekom iz višeg menadžmenta? Ni ja ne znam. Moj muski sef sajko je zesce flertovao sa tom seficom, pa je posle dobro avanzovao Ako imas zene na vishim polozajima, bice i svaleracije
Shan Jan Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 Odo da muvam neku koleginicu pa ako nas prijave da orobimo firmu na sudu i odemo mesec dana na medeni mesec 2
Recommended Posts