morgana Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 nisam neka dzudit batler ali taman bih mogla da postanem kad ovo citam 2
Rowanoke Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 4 minutes ago, morgana said: dzudit batler ona je nasa <3 Klivlend 1
Taihoskopija Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Ja pokušavam da budem "svaki čovek zaslužuje pošteno suđenje, to mu je posao, možda mora tako", a zapravo su mi aktivirani primordijalni porivi da čupam grkljan zubima i budem oni "giljotina!!1" komentatori iz Blica što opisuju šta bi radili prilikom krvničkog čerečenja. I pritom ne znam ko će se javiti i ohrabriti da zatraži podršku sistema nakon ovoga i da li ovo mora baš ovako surovo i odvratno, ne znam ništa. 1
Hamlet Strašni Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Али шта је сурово и одвратно? Морају да их испитају и адвокат одбране има право да присуствује испитивању. Претпоставка невиности мора да постоји неминовно. Ако се изузму спорадични коментари и лупетања, жртве имају неподељену подршку јавности. Свако има право на одбрану и то праву а не фингирану. Посао адвоката је и да се замери јавности и да каже и непријатну и ружну ствар, поготово у ситуацији када медији његовог клијента искључиво и недвосмислено проглашавају кривим. Ја не бих јавно претио доказима да сам на његовом јер је поступак затворен за јавност, али би зато требало и медији да престану да се баве поступком и да се баве целим феноменом, о чему је већ писано. 4
Rowanoke Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 1 minute ago, Hamlet Strašni said: Али шта је сурово и одвратно? Морају да их испитају и адвокат одбране има право да присуствује испитивању. Претпоставка невиности мора да постоји неминовно. Ако се изузму спорадични коментари и лупетања, жртве имају неподељену подршку јавности. Свако има право на одбрану и то праву а не фингирану. Посао адвоката је и да се замери јавности и да каже и непријатну и ружну ствар, поготово у ситуацији када медији његовог клијента искључиво и недвосмислено проглашавају кривим. Ја не бих јавно претио доказима да сам на његовом јер је поступак затворен за јавност, али би зато требало и медији да престану да се баве поступком и да се баве целим феноменом, о чему је већ писано. po tvom misljenju, koje su sanse ovo sve dokazati? da li je ovaj slucaj tezak ili moguce je dokazati?
Hamlet Strašni Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Тешко, али је могуће. Мислим да су веће шансе да ће бити осуђен него ослобођен, алио се надам да ће се до тога доћи поштујући правила кривичног поступка. Ово је јако озбиљан случај и мора се доказати шта се десило на начин да се буде колико је год могуће сигуран да ће Алексић добити пресуду коју заслужује. Цео случај ће да зависи од исказа оштећених и вероватно сведока. Зато је јако важно да се они детаљно испитају и да се све рашчисти пре оптужнице. Зато ми је потпуно нејасно кукање на мрежама колико су дуго испитиване оштећене - па мора тако једноставно да би се добила осуда. Судски процса служи да се утврди шта се заиста десило а не да се потврди пресуда донета у медијима. 2
pacey defender Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Duh Nebojše Čovića ušao u ovog advokata. 1
InvisibleLight Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Quote Povećava se broj prijavljenih slučajeva seksualnog zlostavljanja na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti. Jučer je do kraja dana na radnu skupinu oformljenu za prikupljanje prijava pristiglo sedam neanonimnih prijava te trinaest anonimnih prijava podnesenih putem formulara koji je dostupan online. - Šest se prijava odnosi na ukupno četiri profesora koji se i dalje nalaze u radnom odnosu s Akademijom, dok se ostale prijave odnose na tri umirovljena, jednog pokojnog profesora te jednog bivšeg vanjskog suradnika Akademije. Quote - Naš je posao vezan za psihu, intimu, život. U kazalištu je, otkada postoji, nužno ponekad doći i do mračnijih područja ljudske psihe. Potrebno je s ljudima s kojima radiš biti vrlo iskren, ne postoje zabranjene teme. I pretpostavljam da neki koriste takve situacije da bi učinili nešto što nema veze s poslom - govori redatelj, dodajući da svaki pravi profesionalac dobro poznaje granice svojega posla. Napadači često koriste izgovor da u glumi nema zabranjenih tema i radnji, i da se tako istražuju mračne strane ljudske psihe slusala sam iskustva (od njegove tadasnje devojke) jednog ,sad afirmisanog glumca s ns akademije, bio u klasi jednog od nasih najvecih bardova glumista™ kako ih je odveo u neku praznu kucu (prostoriju?) i rekao da se svi skinu goli. i posle, secam se , u opisivanju, tad je jos bio student, je toliko insistirao da se sa ljudima s klase oseca ogoljeno, u pozitivnom, katarzicnom smislu itd. znajuci ko je profesor meni se to uklapa u njegov profil kosmopolitski levo liberalnog pateticara u sluzbi Umetnosti ali mnoge 'granicne' metode manipulatori mogu da usmere ka zloupotrebi i zlostalvjanju pogotovo kod mladih, pre akademije.
Leia Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 2 hours ago, Hamlet Strašni said: Па проблем и јесте што то место не подлеже просветној инспекцији јер и није образовна установа. То је по форми, најобичнији ДОО. Не видим како би по закону могли да им забране да раде. Да покрену евентуално кривични поступак и против правног лица и да траже његово брисање из АПР. Мада и тада остаје кључни проблем - родитељи и даље доводе децу. Да сад Алексићева жена крене да држи у стану часове, капирам да би један број људи и даље децу ту доводио. Naravno, sada ce svi prati ruke od odgovornosti u vezi ovog jednog manijaka jer niko ne zeli da dira u osinjak iz kog ko zna kakva jos karakondzula moze da izleti. Cini mi se da bi taj sto preuzme odgovornost bio u problemu i ako ga neko priupita - pa sta si do sada radio, ej 30 godina to tako funkcionise, kamo inspekcija, kamo bilo kakva provera sta se iza tih zatvorenih vrata desava. Firma je registrovana za tv produkciju dok covek ilegalno vodi i skolu pripreme za studije glume na drzavnoj Akademiji gde njegove kandidate preuzima njegova zena, tokom te ilegalne delatnosti “ucitelj” jos i siluje i zlostavlja, - da se zaista hoce, iz svega ovoga bi se sigurno mogao nekako izgraditi slucaj i zatvoriti taj cirkus po hitnom postupku... Posto je aktivnost ilegalna samim tim ni porez nije platio po zakonu i nikom nista, dok bas ovih dana skidaju kozu s ledja internet frilenserima sasve lekcijicama kako svako mora da plati porez. Ali pravi problem i jeste na drzavnom nivou institucionalizovano nasilje i nepotizam, nase drustvo bukvalno pociva na tim principima. 9
Moonwalker Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 (edited) Najvaznija stvar je ovde regulisanje sistema da se ovakvi scenariji stvaranja “sektaske” sredine preduprede. Ako je skola onda je skola, a nije “burence” i mora da postoji inspekcija, kontrola kvaliteta rada i adekvatna kontrola poslovanja. I nema iskljucivanja roditelja. I bolji sistem prijave ovakvih stvari policiji dok se ne zapate. Izaslo je tabloidno i zato sto je to jedan sistem moci koji precutno funkcionise i niko se ne streca oko toga dok ga licno ne nagazi. Da je izaslo drugacije niko ne bi reagovao. Ovo je izgleda vecini malo neprijatna tema pomalo i zato sto se nikome podrazumevana hijerahija ne narusava, da se ne lazemo. I ovoj prici jedva da ove devojke iz vrlo situiranih porodica i to neke advokatskih imaju neku sansu. Ostalima ostaje da se isele, kao sto ce i vecina njih. Iz uvida koga nije dirao, ocito je da su to deca iz “branse” u sirem smislu, zasticena ugledom i uticajem oceva (kad su bile maloletne), dakle oportuno postovanje autoriteta muskarca cije je dete/zena. Milena Pavlovic, otac reditelj Milica Milsa, otac Antonije Isakovic knjizevnik i politicar Ove koje je dirao su mozda bogate, ali porodice im nisu deo tog sveta Edited January 22, 2021 by Moonwalker 8 1
Taihoskopija Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 27 minutes ago, Hamlet Strašni said: Али шта је сурово и одвратно? Ljudi na mrežama kukaju zato što nisu pravnici i često ne uspevaju da naprave neophodan otklon i surovo je zato što jeste surov proces kroz koji prolazi žrtva (iako je neophodan), posebno ako se posmatra uz veliki emotivni upliv, a posmatra se. I surovo je što se postavlja pitanje šta je čekala i sve ostalo. Ja ga posmatram vrlo lično i vrlo subjektivno, nisam sposobna da se izmaknem, stavovi su mi i inače obojeni feminizmom, doživela sam traume i sama i sve me to čini osobom koja ne može da komentariše objektivno, zato pitam vas koji možete. Pritom i dalje smatram da je surovo i teško i da je odvratno što žrtva mora da prolazi kroz to i da joj se zamera što se nije javila i šta je čekala i što se vraćala. Možda je neophodno, ali je i dalje odvratno i teško. Hvala na odgovoru. 2
maheem Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 1 hour ago, InvisibleLight said: ko sto je meni bilo 'lepo' 94. kad sam drugarici za rodjendan kupila 'milku' na bulevaru od svercera i pola pojela jer sam bila zeljna. Ovo je za film. Kao scena iz Ne gledaj mi u pijat, kada glavni lik prvi put u životu naručuje sendvič na fast food kiosku :'( 1
pt 2.0 Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 3 minutes ago, Moonwalker said: Milena Pavlovic, otac reditelj Milica Milsa, otac Antonije Isakovic knjizevnik i politicar Ove koje je dirao su mozda bogate, ali porodice im nisu deo tog sveta sa ovim delom se uopšte ne slažem, pre svega, postoji 20 godina generacijske razlike između Milše/Pavlović/Maljević itd. i isto toliko razlike u tome ko ide u glumce. ranije je to bio mnogo uži skup ljudi, i regrutovao se (ili bio privilegovan da se regrutuje) samom činjenicom da su im očevi/majke deo tog sveta kulture (glumci, reditelji, producenti, itd.) osim što danas imamo hiperprodukciju (uglavnom umereno loših do očajnih) glumaca iz najraznijih glumačkih škola, novo je da se već par decenija oni regrutuju uglavnom od sloja novobogataške dece. promenila se struktura te kaste, i to bitno. drugo, ako ćeš da se plašiš da ti neko polomi kosti, mnogo više rezona ima da to bude strah od novih bogataša koji su se bogatili uglavnom beskrupuloznim metodama, i nije im daleka putanja od ekipe kriminalaca i neretko mafije. meni uopšte nije daleko od pameti da se seksualna napastvovanja (da mi oproste i pravnici i laici, držaću se ovog termina jer je meni jasan) u njegovom slučaju nisu dešavala od početka škole, nego da je imao degradaciju tokom godina i da je u jednom trenutku otišao iza svake crte. takođe mislim da je važan faktor smena generacija, i mislim da (u delu gde seksualnog napastvovanja nije bilo) na njih te grube i sadističke metode nemaju ni isti efekat, ni isto prihvatanje kao od ekipe moje generacije. p.s. Milša nije primer ni zato što uopšte nije išla u tu školu - otišla je na jedan dan da vidi kako je, nije joj se dopadalo i bilo je scena, i to je bilo to. 3
Moonwalker Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 (edited) Sve je u redu u vezi tvog neslaganja, necemo se slagati i dalje. Nemam vremena da se bavim dubljim istrazivanjima, ali prema mom iskustvu u svim tim iskazivanjima moci unutar bilo kakve slicne strukture korporativne, oportune kalkulacije kome se moze ili sme zameriti i koliko igraju veliku ulogu. Pogotovo kad je kinjenje zena/dece u pitanju. Pogotovo kod profila ljudi koji se ponasaju ovako. 10 minutes ago, pt 2.0 said: meni uopšte nije daleko od pameti da se seksualna napastvovanja (da mi oproste i pravnici i laici, držaću se ovog termina jer je meni jasan) u njegovom slučaju nisu dešavala od početka škole, nego da je imao degradaciju tokom godina i da je u jednom trenutku otišao iza svake crte. takođe mislim da je važan faktor smena generacija, i mislim da (u delu gde seksualnog napastvovanja nije bilo) na njih te grube i sadističke metode nemaju ni isti efekat, ni isto prihvatanje kao od ekipe moje generacije. Ovde se slazem skroz. Tu se on i okliznuo i prekalkulisao. Edited January 22, 2021 by Moonwalker 1
Rowanoke Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 Quote https://www.novosti.rs/scena/poznati/956994/primljen-sam-klasu-barda-glumista-onda-krenulo-mladi-glumac-ispricao-svoje-iskustvo-nisam-zeleo-budem-njegov-batinas ma jel to on o Bekjarevu govori??? Da li je moguce? kada je on imao problema sa zakonom?
Recommended Posts