Jump to content
IGNORED

Miroslav Aleksić - silovanja i seksualni napadi

Frank Pembleton

Recommended Posts

Posted (edited)

Možda nema veze sa temom, ipak...

Milena u spotu Ane Ćurčin.

Ostavih komentar; "Bravo Milena! Nisi sama!"

Edited by klimt
  • +1 2
  • Wub 2
Posted (edited)
10 minutes ago, pt 2.0 said:

i da - kako je moguće da je tolikom broju roditelja takvo ponašanje učitelja prema njihovoj deci bilo u redu? (a taj deo se znao, eno srbljanovićke priča kako se poslednji put letos bunila protiv metoda njegove škole)

Ima ono kako je vodio decu na izlete, kako su ucili da kuvaju supu i tako neke stvari isprogramirane da deca ispricaju roditeljima i da roditelji misle da je to nesto fantasticno, pa se eventualno neke negativne stvari koje bi culi od dece (if any) potiru s tim i na kraju ne bude nista; takodje i zbog toga sto je izgradio barijeru izmedju roditelja i sebe tako da im je pri prvom sastanku rekao da je to jedini put da razgovaraju, kao da ne smeju da se mesaju. kada covek jednom pristane na takav izricit zahtev uglavnom ostane dosledan tome...

Edited by Krošek
Posted

Jako je odvratno sve ovo.

Ima i zena navalentnih, pa ti ono, bude neprijatno da je odjebavas peti put, kao da si ti tu nesto kriv

I onda, mogu da zamislim kako je tek kad je obrnuta situacija; zena si, a na sve to nasilnik je tezi 40 kg, stariji 40 godina..pakao

Kapiram da je totalna paraliza najcesca reakcija

Posted
8 minutes ago, pt 2.0 said:

sedamnaest puta pišem i brišem, zato što se brinem da mi se neko ne nakači da nešto relativizujem, ali u ovom postu svesno želim da ostavim optužbe za silovanje po strani.

zamislimo, za potrebe ovog posta, da nikakvog silovanja niti seksualnog zlostavljanja od strane Aleksića nije bilo

pogledala sam celu emisiju "dok anđeli spavaju" iz 1998. i pod toliko jakim sam utiskom njegovih pedagoških metoda, kao i sveopšteg prihvatanja i hvalospeva upravo tih metoda od strane tad već odraslih glumica i glumaca (Bojana Maljević, Ivana Bojić, Maja Žeželj, Nataša sa 3K kojoj se ne sećam prezimena, Katarina Gojković, Ivan Zarić, Nikola Đuričko i ostali intervjuisani) i hoću da pričam samo o 3000 dece koja su prošla kroz njegovu školu glume.

t r i  h i lj a d e   d e c e.

imam u vidu da su nekada nastavnici i učitelji po školama bili strožiji, starog kova (imala sam takve učitelje i nastavnike u osnovnoj, zapala mi generacija na 4-5 godina pred penziju), da je sada novo vreme koje se razlikuje od onog između ostalog i po tome što se današnji nastavnici i učitelji masovno žale da postupajući po današnjim pravilima ne mogu da izađu na kraj sa decom.

ali, imajući sve to u vidu, stvarno se pitam kako je ono što sam pogledala jebeno moguće?

šta je taj čovek po obrazovanju? je li završio ikad nekakvu pedagogiju, nešto što ga kvalifikuje za rad sa decom?

ko je odobrio tu školu glume? kakve ovo što se vidi da on radi sa decom tačno ima veze sa glumom???

kakve su te metode kopanja po dečijoj psihi i dušama?

koja je to škola psihologije koja odobrava kinjenje i ponižavanje dece pod plaštom "provokacije" koja treba da, za neko njihovo imaginarno dobro "oslobodi dete i talente u njemu"?

i da - kako je moguće da je tolikom broju roditelja takvo ponašanje učitelja prema njihovoj deci bilo u redu? (a taj deo se znao, eno srbljanovićke priča kako se poslednji put letos bunila protiv metoda njegove škole)

zaista sam u zabezeku kako je ta škola stekla status kultne i zašto? da li je kultni status bio posledica neke koruptivne šeme za prijemni na FDU (tipa, niko bez te škole ne prolazi)?

znam da je on nasledio batu miladinovića, ali ne znam da li je nasledio i njegov način rada?

uopšte ne mogu da dođem sebi od ove škole, od tih metoda, i od svih tih ljudi kojima je to decenijama bilo super toliko da su se utrkivali da svoju decu ubace tamo.

sačuvaj bože.

:blink:

Nedavno mi je pricala mama druga moga sina, balerina u Narodnom pozoristu, kroz kakvu torturu je prosla u baletskim skolama, opisujuci upravo ovakvu "pedagogiju", konstantno vredjanje i maltretiranje od strane profesora baleta, i to zena, i da je posle toliko bila istraumirana da je trebalo godine oporavka i terapija. 

Posted (edited)

@Krošek ako je znala Biljana Srbljanović, znali su i roditelji. Uostalom, ova buđava emisija Dok anđeli spavaju je iz 1998. godine. Od pre 22-23 godine. To što sam je ja pogledala tek sada jer mi je žena Duleta Savića bila nekako bljutava za gledanje ne znači da mnogi nisu pogledali onda kad se prikazivala. Mada, ruku na srce, tad smo imali preča posla -.najavljivalo se bombardovanje...

Edited by pt 2.0
dodala 23, setila se da smo u 2021
  • +1 3
Posted
1 hour ago, Tsai said:

Neko je spominjao Bekjareva kolko se secam? 

Screenshot_20210118_171554.jpg

Ja sam ga spominjao kad je umro, pa sam napusen da ocrnjujem coveka. Ovde je izgleda vise pitanje ko iz tih krugova nije svinja, nego ko jeste.

Posted (edited)
36 minutes ago, pt 2.0 said:

@Krošek ako je znala Biljana Srbljanović, znali su i roditelji. Uostalom, ova buđava emisija Dok anđeli spavaju je iz 1998. godine. Od pre 22-23 godine. To što sam je ja pogledala tek sada jer mi je žena Duleta Savića bila nekako bljutava za gledanje ne znači da mnogi nisu pogledali onda kad se prikazivala. Mada, ruku na srce, tad smo imali preča posla -.najavljivalo se bombardovanje...

Ma Srbljanovicki nista ne verujem. To je sad nahnadna pamet. Pise u svojim blog postovima o svemu i o cemu treba i o cemu ne treba, a nije se javno oglasila na ovu temu, vec sad pise kako se eto ona bunila, a nisu je slusali...

Da ne spominjem imena i pokrecem novi krug relativizacija i poredjenja, ali i ovi americki silovatelji su bili miljenici svih dok istina nije izasla na vidjelo... Pa su se brisale zajednicke fotke, pocinjala odricanja, price, oduvek mi je bio sumnjiv i sl (posebno volim stereotipe na osnovu fizickog izgleda)...

Edited by Spooky
Posted (edited)

Određen  mu je pritvor od 30 dana, negirao je sve optužbe.

Edited by Arkadija
Posted

nece on nikad priznati, govnar manipulativni. no, vazno da bude kaznjen.

• +1 3
Posted

Pa ako su ga prijavile, spremne su da svedoče, i jedva čekam suđenje da sve prepričaju natenane, pa da on priča kako lažu. Pa da vidimo kome će sud da da veruje, njima 10 ili njemu, govnaru poremećenom.

Posted (edited)

Reakcija Nataše Ninković

"Na pitanje da li je poznavala Miku Aleksića, kaže:

– Da, poznavala sam ga i šokirana sam zato što – ni na kraj pameti… Znam i neke ljude koji imaju jako dobra iskustva sa njim. Meni lično možda nije odgovarao njegov metod, ali on taj svoj metod, način prilaska deci, on to nije krio. Tačno se znalo kako on radi. Meni se lično to nije sviđalo. Nisam volela da bilo ko sem mog muža i mene ima takav uticaj na moju decu.

– On je bio vrlo otvoren u tome, nije krio kakav je bio njegov metod. Meni lično se taj metod nije sviđao, te moju decu nikad nisam poslala tamo. Ali, isto tako znam neke koji su imali jako dobra iskustva. Poznavajući njega, njegovu ženu, koji su delovali i zaista jesu neki fini ljudi, obrazovani, sa kojima imaš šta da popričaš… Znam dosta mojih kolega kojima je on bio, bukvalno, duhovni vođa. Zato mi je i veći šok, zato što sam ga poznavala i nikada to ne bih pomislila! – ističe Nataša.

Na pitanje da li je nekada načula da se nešto takvo dešava, kaže:

– Nikad! Nikad u životu. Naprotiv. Ako je neko odustajao, odustajao je zato što mu nije odgovaralo, zato što je on bio direktan, zato što je tražio veliku disiplinu i to prosto nekima nije odgovaralo.

– Nikada nisam prisustvovala njegovim časovima i stvarno ne znam. Ali, u životu nikad! Niko. To su meni takve stvari na koje bih, da sam čula, ili neku insinuaciju imala nekad, ja bih prva reagovala – kaže srpska glumica za naš portal.

Kaže, nije se čula sa Milenom, ali joj je pružila podršku.

– Poštujem njeno pravo i sad je treba ostaviti na miru. Naravno da sam joj, kao i razni, poslala poruku podrške. I vi novinari, imajte odgovornosti prema svemu ovome. Nadam se da se neće relativizovati ova stvar i tražiti opravdanja zašto je neko ćutao toliko dugo. I šta znači toliko dugo?! Nadam se da će nadležne službe biti efikasne, a ne kao u slučaju tih političkih moćnika koji prolaze bez ikakvih konsekvenca za slično ponašanje ili isto. A, rečenica “zašto je neko ćutao”, je isto zločin kao i sam ovaj čin – kaže Nataša."

Edited by pt 2.0
Posted
34 minutes ago, pt 2.0 said:

bio sam pri kraju srednje škole kada sam gledao emisiju tada kad se prvi put davala. sećam se da sam danima bio pod utiskom toga što sam video, i da me je njegov odnos sa decom najviše podsetio na ono što sam znao o onim ludim sektašima iz gvajane i teksasa. možda sam naivan što verujem da danas nema tv urednika koji bi se usudio da emisiju o takvom liku pusti uz etar, bez da je to praćeno jeza muzikom u okviru nekakve crne hronike.. 

• +1 2
Posted
5 minutes ago, Mil@n said:

Pa ako su ga prijavile, spremne su da svedoče, i jedva čekam suđenje da sve prepričaju natenane, pa da on priča kako lažu. Pa da vidimo kome će sud da da veruje, njima 10 ili njemu, govnaru poremećenom.

Jbt jadne one kroz sta ce prolaziti

Koliko su hrabre i jake, a jos su u 20im godinama, nadam se da imaju odlicnu psihoterapeutsku i svu potrebnu potporu

• +1 4
Posted

За сада му се стављају на терет силовања и недозвољене полне радње. Значи, баш силовање, ако је тачно пренето на Н1. То значи да је било силе и претње а не коришћења положаја и чињенице да им је био учитељ.