morgana Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 (edited) @MocaVukotic zivot je more i slicne njegove zalopojke ne podnosim, potpuno su crnorupne Edited February 19, 2021 by morgana
ragasto Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Muzički, to su babe i žabe, ne znam zašto ih uopšte poredite...
simetrije Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 (edited) Ne znam zašto, ali proteklih mesec-dva sam često slušao "Bezdan", po mom mišljenju Đoletov najkompletniji album, koncepcijski i aranžerski gotovo savršen, bez loše pesme ili neubedljive deonice. Pomsilio sam, jeb'o me pas, u nekoliko navrata, kako li će tek ove pesme zvučati kada Đole, jednog dalekog dana, otputuje. Taj dan je došao mnogo brže nego što je trebalo, a moja kopija "Bezdana" na vinilu je već odavno izlizana i zrela za zamenu. Sada odjednom zvuči čak i pomalo zlokobno. Edited February 19, 2021 by simetrije 8
cartman Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 16 minutes ago, ragasto said: Kroz celu solo karijeru je imao vrhunske saradnike, i na živim nastupima i u studiju. Đorđe Petrović, Dujin, Duda Bezuha...oni su bili zaduženi i za aranžmane. Tačno to, muzika koja se odlično nadopunjuje sa tekstovima, povlači se u drugi plan kad treba, naglasi ili potisne. Sve sa merom. pored njih i Caki Kravic je bio jedan od boljih i mastovitijih bas gitarista u SFRJ. Meni je uvek neizmerno zabavno slusati njegove bass linije
Sludge Factory Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 4 minutes ago, ragasto said: Muzički, to su babe i žabe, ne znam zašto ih uopšte poredite... Verovatno zato sto obojica vaze za "pesnike". Bora, pritom, spada u onu "sto kaze..." kategoriju, koju licno ne volem. Sto se mene tice, Borino pesnistvo nije moja solja caja, a ako zanemarimo izlete u patetiku, Balasevic je bio daleko bolji stihoklepac, sta vise medju najboljima u popularnoj muzici na ovom nasem jeziku (bas je umeo da barata i poigrava se jezikom, obicnim, govornim, a da ne zvuci banalno). I harper se lepo setio muzike, imao je uvek vrhunske muzicare iza sebe, ali kapiram da je osnovu on komponovao, sto je bilo uvek vise nego dovoljno. LM™, sve ste rekli! RIP 1
Misko Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Sustajem, odustajem, pritiska me kao pegla Javi se, pojavi se, dodaj svetu malo legla Nekad si me čudila, o danas bi mi tako legla Dodaj malo ludila, dodaj svetu malo vergla..
Sludge Factory Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 2 minutes ago, cartman said: pored njih i Caki Kravic je bio jedan od boljih i mastovitijih bas gitarista u SFRJ. Meni je uvek neizmerno zabavno slusati njegove bass linije
Ivo Petović Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 (edited) @simetrije Slažem se...u to ime, tj u ime to... Edited February 19, 2021 by Ivo Petović 1
AcaRadio Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Ovo je prva jugoslovenska kaseta koju sam kao gastarbajtersko dete dobio na poklon, sa nekih 6 godina, dok sam još živeo u Dojčlandu i muku mučio sa (tada) srpskohrvatskim jezikom koji je trebalo da savladam do naredne godine, prelaska u YU i polaska u školu. O čemu li je taj Đorđe Balašević pevao, ništa tad nisam razumeo, ali mi se muzika jako dopadala i slušao sam kasetu dok je mogla da izdrzi maltretiranje na mom narandžastom Nordmende kasetofonu, ovakvom kao sa slike. Fast forward >> nekih 8-9 godina kasnije, nabadanje prvih akorda na gitari, naravno uz Đoletove pesme. Jeste da sam tad dosta bežao od domaće muzike, ali nema diskusije...neće društvo da sluša kako ja smaram sa nekakvim stranjskim hitovima, nego hoće konje vrane, po livadi razigrane, sat sa zlatnim lancem i salaše... 9
John Coltrane Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 28 minutes ago, Hamlet Strašni said: Što meni ova pesma teško pada. Uvek, ne samo sada Isto. Nekako sam se vešto skrivao od nje godinama i kad sam je ponovo čuo, sa namerom da razbijem taj glupi "strah", počeo sam da plačem kao malo dete... Što April reče za pesmu Mrtvi, to je meni pesma Čovek sa mesecom u očima. Slike raseljene familije za vreme rata u našoj kući, slike prvih odlazaka u Hrvatsku posle rata i sama pomisao kako je izgledalo Sarajevo... 1 1
InvisibleLight Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 https://www.washingtonpost.com/local/obituaries/serbian-pop-singer-popular-in-balkans-dies-of-coronavirus/2021/02/19/8080b9d4-72d9-11eb-8651-6d3091eac63f_story.html
Recommended Posts