Jump to content
IGNORED

Prosta duša slovenska

pantelia

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, slepa živana said:

a jel se sećate one serije, kao neko preduzeće, berček direktor ima svoju kancelariju, a ispred nje za nekoliko stolova sede balašević, čini mi se bogdan diklić i pojavljuje se enver petrovci i ne znam ko još... kao držani posao :D 

to sam volela da gledam

specijalna redakcija

• Wub 1
Posted
48 minutes ago, gospa buba said:

popcira i popspira :hihi:

sent from bubamoto

Bas jako ocekujem da neko pusti ceo serijal ovih dana..ako ne uradi RTS, morala bi RTV.

Nama kojima ravnica budi ono lepo i uzviseno, ostao je jos samo Zvonko Bogdan.

• +1 4
Posted

koliko svi trpimo i cekamo i tugujemo zbog korone, sanjam vec mesecima da odem u kafanu s najuzom ekipom iz mladosti i ko nekad mater vetru dok je nama nas, do zore.  i sad ovo bas bas vapi za tim al tuzna ironija da se ne moze :/

Posted

Medju prvim muzikama koje sam ikada pustao sam sebi, na jebenom kasetofonu. Mozda sam imao 7-8 godina.

Sugar rap, Pub, Luzer, Namcor, Al' se nekad dobro jelo...

A ostale depre, sta zna dete sta je sto kila. 

Nacionalna tragedija bukvalno, metalci, seljaci, kurci, palci, svako ima makar jednu pesmu koju voli. A postoji mnogo pesama u kojima smo se svi nekad nasli. 

• +1 1
Posted
1 minute ago, pt 2.0 said:

🖤

Što meni ova pesma teško pada. Uvek, ne samo sada

• +1 1
  • Hvala 2
Posted
18 minutes ago, harper said:

Zanimljivo je da svi uglavnom pominju njegove tekstove, redje muziku. Naravno, imao je dobrih tekstova, pogotovo nekih pasaza u par stihova, ali mene je jedna druga stvar umela da impresionira u njegovim pesmama. Imao je cudan dar za balade, sposobnost da uhvati tacno onaj ton koji ce na pravi nacin da ilustruje emociju iz teksta i da tekst ucini uverljivim. To mu je pomagalo da nekako uvek zaobidje osecaj banalnosti i patetike i pored toga sto je cesto u tekstovima umeo da predje granicu.

Maestralno kombinovanje dura i mola i još lepši prelasci iz jednog u drugi. Plus uvek malo šeretsko izvođenje tih pesama. Odnosno ubacivanje šeretskog baš tu gde treba. Zato niko drugi ne može da izvodi njegovu muziku ni približno.

• +1 2
Posted
11 minutes ago, harper said:

Zanimljivo je da svi uglavnom pominju njegove tekstove, redje muziku...

Kroz celu solo karijeru je imao vrhunske saradnike, i na živim nastupima i u studiju. Đorđe Petrović, Dujin, Duda Bezuha...oni su bili zaduženi i za aranžmane. Tačno to, muzika koja se odlično nadopunjuje sa tekstovima, povlači se u drugi plan kad treba, naglasi ili potisne.

Sve sa merom.

• +1 7
Posted

rip đoka, 

ja volim čardaš noge i ženiću se iz banata. 

• Wub 1
  • Haha 1
Posted

Secam se kad sam bio mali veliki hit je bio u razdeljak te ljubim, a u osnovnoj smo na priredbi za dan skole pevali zivot je more. Nije ni cudo sto mi je isao na nerve celog zivota, i to recitovanje i ta muzika i ta pojava lale sereta (mada mu na filmu mnogo bolje stajalo priznajem). Sad mi je zao, posebno jer ga je odnela korona. Eto, a ozenio sam se iz banata... 

P. S. Boro corbo mu nije ni do kolena, da se ne lazemo

• +1 4
  • Wub 1
  • Haha 1
Posted

Gimnazija, govnjive 90te, njegovi novogodisnji koncerti... svi smo isli, bez obzira na muzicki ukus. Drzanje za ruku, ljubakanje ispred sc.

Bio je, pre svega, ispravan covek.

• +1 1