Jump to content

Prosta duša slovenska

Featured Replies

jbg imao je muda kad je trebalo muda imati

bilo bi lepo da prekinete da pominjete Boru, nisu ista ravan  a pride je ovaj jos uvek ziv :sleep:

48 minutes ago, napadaj said:

Ovaj post slobodno može da se ponovi kad ode Bora.

Ne bas ali necu da djubrim ovaj topik objasnjavanjem zasto ne bas.

RIP

Keva i ćale su ga voleli, not my cup of tea muzika ali bio je majstor u tome.

Najdraža stvar mi je ona koju sam prvi put čuo, u beloj ladi, sa belim vunenim sedištima specifičnog mirisa, sa plave kasetne kompilacije.

RIP

Pored dobre muzike ja ga pamtim i kao dobrog glumca. Odlican je bio u filmu Vojnici.

"Narednu novu godinu cete svi docekati kod mene u Fruskoj gori". Odlican film.

popcira i popspira :hihi:

sent from bubamoto

Tuga

134a9e6b69e90387633b078dcbd2ee54.jpg

Sumoran i nem
Jablan gromom razvaljen
Zagledan u čašu preduboku
Bio mi je stran i naizgled normalan
Al' tad mu spazih
Odraz meseca u oku

On me oslovi pa kako idu poslovi
Ma idu, progundžah, u vražijeg vraga
Na to on planu naprasno
Odmeri me sablasno
Nemate vi pojma, bračo draga

Ne znaš ti sta znači ubiti grad
Ne znaš ti bauke kaljavih rovova
Ne znaš ti sta znači spavati sad
Kad sklopim oči ništa osim tih krovova

Kada sklopim oči nebom naidju mobe
Zamirišu gostinjske sobe
Nebom svadba odzvanja
Kada sklopim oči nebom promiću lica
Zatreperi roj tamburica
Dunav sedef odranja

Zverko ludila, što si se probudila
Crni ti je princ poljubac dao
Sl' neču se stideti
Što Boga neću videti
Jer to i nije Bog kojeg sam znao

Ne znaš ti, nema oslobodženih
Svaku tišinu mi granata prošara
Spašen je taj prvi pogodženi
Aasvi su drugi večni taoci košmara

Kada sklopim oči nebom naidžu ladje
Zvona, lavež, komšijske svadže
Miris svežeg oranja
Ali kada svane vetri s reke zacvile
Znam, to tuže vodene vile
Dunav tamjan odranja

• Popular Post

rastao sam s balasevicem i voleo ga kao klinac pre svega zbog slikovitih tekstova u koje staje citav zivot al kako sam otisao sve redje mi je padalo na pamet da ga slusam namerno. ima toliko sjajne muzike, sto nove, sto one koju nisam ranije cuo, ne stize prosto covek ni da isprati. svasta nisam dugo cuo a voleo sam nekad.

i sad krenuo od mamine slike i slusam redom. nije to uopste lose. da li zbog nostalgije, pica... sta god da je - radi.

moj drug iz detinjstva zivi srecno na selu ko u ruskom romanu. ima zenu i sina, ima podrum pun vina i sve mu je ravno....

jebiga.

Samo ćutim...

ko u tudji vrt udje
crn lebac mesi u crnom plehu
eh, ne pozeli nista tudje
svi smrtni gresi u tom su grehu

Sent from fav toy

• Popular Post
3 minutes ago, adam said:

rastao sam s balasevicem i voleo ga kao klinac pre svega zbog slikovitih tekstova u koje staje citav zivot al kako sam otisao sve redje mi je padalo na pamet da ga slusam namerno. ima toliko sjajne muzike, sto nove, sto one koju nisam ranije cuo, ne stize prosto covek ni da isprati. svasta nisam dugo cuo a voleo sam nekad.

i sad krenuo od mamine slike i slusam redom. nije to uopste lose. da li zbog nostalgije, pica... sta god da je - radi.

moj drug iz detinjstva zivi srecno na selu ko u ruskom romanu. ima zenu i sina, ima podrum pun vina i sve mu je ravno....

jebiga.

Zanimljivo je da svi uglavnom pominju njegove tekstove, redje muziku. Naravno, imao je dobrih tekstova, pogotovo nekih pasaza u par stihova, ali mene je jedna druga stvar umela da impresionira u njegovim pesmama. Imao je cudan dar za balade, sposobnost da uhvati tacno onaj ton koji ce na pravi nacin da ilustruje emociju iz teksta i da tekst ucini uverljivim. To mu je pomagalo da nekako uvek zaobidje osecaj banalnosti i patetike i pored toga sto je cesto u tekstovima umeo da predje granicu.

Sto se njegovih akrobacija u politickom smislu tice, treba biti posten pa reci da smo u jednom periodu ziveli u vremenu sloma nekih vrednosti i ustolicenja nekih drugih i da je sve to pratila nevidjena propaganda sa svih strana jugoslovenske rusevine. Ko u takvim okolnostima kaze da nikad nije promenio misljenje ni oko cega ili je budala ili laze. Nema tu cak sta ni da se oprasta kad covek na kraju ispliva na pravu obalu, zablude postaju neoprostive tek ako pokazu dugacak rok trajanja i neizvesno razresenje.

Jedina pesma koju nikad ne mogu da odslušam do kraja jer me suviše uznemiri je njegova pesma Mrtvi

I možda najpotresniji koncert na kom sam ikad bio, Sava centar 1996.

Sa skvo diskutujem da li da krenemo za NS

Osećaj kao kad je otišao Đinđić - tišina i štikle u Krunskoj

Sent from fav toy

46 minutes ago, Cash said:

RIP

Pored dobre muzike ja ga pamtim i kao dobrog glumca. Odlican je bio u filmu Vojnici.

"Narednu novu godinu cete svi docekati kod mene u Fruskoj gori". Odlican film.

43 minutes ago, gospa buba said:

popcira i popspira :hihi:

a jel se sećate one serije, kao neko preduzeće, berček direktor ima svoju kancelariju, a ispred nje za nekoliko stolova sede balašević, čini mi se bogdan diklić i pojavljuje se enver petrovci i ne znam ko još... kao držani posao :D 

to sam volela da gledam