John Coltrane Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Tu pesmu sam naučio napamet kada smo u 3. osnovne spremali program za “Najveseliju odeljensku zajednicu”, i gle čuda jebeni Vladimir Vuletić nas je spremao za to.
simetrije Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 8 minutes ago, cartman said: Ja taj osecaj imam kada slusam Panta Rei ... bas podcenjen album sa par neverovatno dobrih pesama (Nemam nista sa tim, Jednom su sadili lipu, Starim, Requiem pa cak i Cekajuci Montenegro express) Bas razmisljam koliko mi je znacio tokom odrastanja i sazrevanja i dodjem do zakljucka da je bio neka vrsta zajednickog sadrzaoca kod svih ljudi sa kojima sam odrastao. Bez obzira gde smo na kraju zavrsili i koju smo muziku slusali uvek smo mogli da se slozimo oko Balasevica. Apsolutno saglasan sa svim napisanim, s tim što bih izostavio ono "čak" ispred "Čekajući Montenegro ekspres", jer se radi o odlično upakovanoj i otpevanoj kombinaciji iščekivanja, pritajene radosti i melanholije. Taj album je nastajao u doba kada je Đoletu umro otac, a nakon nenadmašnog "Bezdana" očekivanja su verovatno bila prevelika, pa su mnogi bili razočarani smerom u kojem je "Panta Rei" otišao. Meni je i onda, kao golobradom dečarcu, bio odličan, a sada, kao čangrizavom sredovečniku, i neuporedivo bliži. 2
Arkadija Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Samo ovi naši nisu mogli da puste ništa. Upravo na HRT2 ide neki koncert, trenutno Neki novi klinci, plačem....... 3
Misko Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Mene nekakao lomi najvise, kao trilogija, Bagrenje Vasa i Svirajte mi..
Popular Post Jumanji Posted February 19, 2021 Popular Post Posted February 19, 2021 ...tada sam dobio par mandarinai malog, belog zeca... 1 2 8
hansolo Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Jedan HD u mojoj glavi pun tekstova još od Mojoj mami umesto maturske ... Jebote isplakah se, ceo moj život i celo moje detinjstvo, neka srećnija vremena posle, neka vremena kada smo još imali živaca da džežimo napolju i pokušavamo da sklonimo govna ... nije bio savršen ali je bio najbolji, najpametniji, najduhovitiji. 5
InvisibleLight Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Just now, hansolo said: Jedan HD u mojoj glavi pun tekstova još od Mojoj mami umesto maturske ... Jebote isplakah se, ceo moj život i celo moje detinjstvo, neka srećnija vremena posle, neka vremena kada smo još imali živaca da džežimo napolju i pokušavamo da sklonimo govna ... nije bio savršen ali je bio najbolji, najpametniji, najduhovitiji. ovaj osecaj imamo mi iz generacije X, (1965-1980) stariji i mladji nemaju ovo sto opisujes kolikogod im se svidjale njegove pesme 6 1
radisa Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Jedan od poslednjih ostataka Jugoslavije... Ako ne i poslednji... 5 1
John Coltrane Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Na ovome sam živeo mesecima, početak te 2000. sam ostao bez oca, a pred kraj smo “pobedili” pa mi je to ublažilo bol... koliko je to sad sve patetično sa ove distance?! 8
copkillah Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Just now, radisa said: Jedan od poslednjih ostataka Jugoslavije... Ako ne i poslednji... pored živog i zdravog Čolića? 2 2
radisa Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 1 minute ago, copkillah said: pored živog i zdravog Čolića? Bojim se da je Čola ispao iz tog voza, zajedno sa jos nekima... 5
Recommended Posts