Jump to content
IGNORED

Prosta duša slovenska

pantelia

Recommended Posts

Posted

Tu pesmu sam naučio napamet kada smo u 3. osnovne spremali program za “Najveseliju odeljensku zajednicu”, i gle čuda jebeni Vladimir Vuletić nas je spremao za to. 

Posted
8 minutes ago, cartman said:

Ja taj osecaj imam kada slusam Panta Rei ... bas podcenjen album sa par neverovatno dobrih pesama (Nemam nista sa tim, Jednom su sadili lipu, Starim, Requiem pa cak i Cekajuci Montenegro express)

Bas razmisljam koliko mi je znacio tokom odrastanja i sazrevanja i dodjem do zakljucka da je bio neka vrsta zajednickog sadrzaoca kod svih ljudi sa kojima sam odrastao. Bez obzira gde smo na kraju zavrsili i koju smo muziku slusali uvek smo mogli da se slozimo oko Balasevica.

Apsolutno saglasan sa svim napisanim, s tim što bih izostavio ono "čak" ispred "Čekajući Montenegro ekspres", jer se radi o odlično upakovanoj i otpevanoj kombinaciji iščekivanja, pritajene radosti i melanholije. Taj album je nastajao u doba kada je Đoletu umro otac, a nakon nenadmašnog "Bezdana" očekivanja su verovatno bila prevelika, pa su mnogi bili razočarani smerom u kojem je "Panta Rei" otišao. Meni je i onda, kao golobradom dečarcu, bio odličan, a sada, kao čangrizavom sredovečniku, i neuporedivo bliži. 

• +1 2
Posted

Samo ovi naši nisu mogli da puste ništa.

Upravo na HRT2 ide neki koncert, trenutno Neki novi klinci, plačem.......

• +1 3
Posted

Mene nekakao lomi najvise, kao trilogija, Bagrenje Vasa i Svirajte mi..

Posted

Jedan HD u mojoj glavi pun tekstova još od Mojoj mami umesto maturske ... Jebote isplakah se, ceo moj život i celo moje detinjstvo, neka srećnija vremena posle, neka vremena kada smo još imali živaca da džežimo napolju i pokušavamo da sklonimo govna ... nije bio savršen ali je bio najbolji, najpametniji,  najduhovitiji. 

• +1 5
Posted
Just now, hansolo said:

Jedan HD u mojoj glavi pun tekstova još od Mojoj mami umesto maturske ... Jebote isplakah se, ceo moj život i celo moje detinjstvo, neka srećnija vremena posle, neka vremena kada smo još imali živaca da džežimo napolju i pokušavamo da sklonimo govna ... nije bio savršen ali je bio najbolji, najpametniji,  najduhovitiji. 

ovaj osecaj imamo mi iz generacije X, (1965-1980) stariji i mladji nemaju ovo sto opisujes kolikogod im se svidjale njegove pesme

• +1 6
  • Hvala 1
Posted

Jedan od poslednjih ostataka Jugoslavije...

Ako ne i poslednji...

• +1 5
  • Tužno 1
Posted

Na ovome sam živeo mesecima, početak te 2000. sam ostao bez oca, a pred kraj smo “pobedili” pa mi je to ublažilo bol... koliko je to sad sve patetično sa ove distance?!

• +1 8
Posted
Just now, radisa said:

Jedan od poslednjih ostataka Jugoslavije...

Ako ne i poslednji...

pored živog i zdravog Čolića?

• +1 2
  • Haha 2
Posted
1 minute ago, copkillah said:

pored živog i zdravog Čolića?

Bojim se da je Čola ispao iz tog voza, zajedno sa jos nekima...

• +1 5