December 25, 20204 yr 2 hours ago, Filozof manijak said: Da ti nije tazbina iz okoline poteza Novi Bečej - Kekenda? Nisu.
December 30, 20204 yr On 24.12.2020. at 1:20, ObiW said: Ja znam tri familije koje slave, ti si četvrta. Ja sam peta, a bogami i šesta - buduća supruga se onomad prilično zbunila kad je prvi put bila do mene na gajbi i videla Alimpija na zidu, u fazonu "šta će tebi moja ikona, jel to neka fora da me smuvaš".. Paničnim preslišavanjem smo došli do zaključka da nismo rod bar do čukundeda - ostalo je istorija... Uostalom, ko ne bi pao na "čuj, šećeru, prezime možeš da promeniš, slavu ne moraš" muvanje? 😁 Inače ga ne bih brojao u Grand Slam, iako mi se taj narativ jako dopao; pre u neki 1000-series, manjeg nagradnog fonda, a duge tradicije, tipa Sinsinati, ili još bolje u Olimpijski turnir.
December 30, 20204 yr Sveti Stefan ;D Uvek mrsna slava, cisto da nastavimo tovljenje posle NG i Božića.
December 30, 20204 yr Mratindan kod mene (uvek smo samo obeležavali uz porodični ručak, bez popa, sveća, ikona i sličnog, manje-više svi ateisti). Van šire familije ne znam nikog ko slavi Mratu.
December 30, 20204 yr 21 minutes ago, nautilus said: Sveti Stefan ;D Uvek mrsna slava, cisto da nastavimo tovljenje posle NG i Božića. Kod mene Sveti Ignjat, uvek posna, i to dan posle 1. januara, zato je valjda nikad i nisam dozivljavao kao gozbu.
December 30, 20204 yr Nek se javi neko ko slavi Sv. Savu (al ne onog školskog) venchani kum. novi vernik. ako uopshte.[mention=1724]tolaa[/mention]. sveti mrata - sneg do vrata sent from bubamoto
December 30, 20204 yr moja slava sveti luka, ovde noc vestica. taman podelim deci bonbona i cikolada i skupi se nas nekoliko na veceru. okitim kucu, izdubim tikvu, nekad i dve, bude zabavno. jedne godine zaboravio da kupim slatkishe pa se svi napravili na karakondzule i plasili decu kad pozvone. bila dobra zabava. od tradicionalnog uvek pravim zito sa slagom za dezert. od mene dosta. inace, slavu slavio stric pa mu preuzela cerka. slave i luku i nikolu (zetova slava) al najuze. ona ima dve cerke, cenim da ce zenska linija nastaviti tradiciju. sto je super.
December 30, 20204 yr 4 hours ago, nautilus said: Sveti Stefan ;D Uvek mrsna slava, cisto da nastavimo tovljenje posle NG i Božića. jel ona uvek mrsna, bez obzira na sredu i petak, zbog bozica?