Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Још два пункта за вакцинацију у Београду - Хала 3 Сајма и Хала спортова

Због великог инетересовања грађана за вакцину, у Београду ће бити отворена још два пункта за вакцинацију - у Хали 3 Београдског сајма и у Хали спортова на Новом Београду, најавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић за Пинк.

У главном граду, иначе, највећи пункт је у хали 11 Београдског сајма, уз још 17 тачака за вакцинацију у свим домовима здравља.

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

8 minutes ago, dùda said:

i da, nisam nekako raposložena da se guram po sajmu, radije bih da to ide normalno, po pozivu, u nekom domu zdravlja, 

bilo je rečeno da će za stari grad to biti 25. maj, ali sada se spominju domovi zdravlja, totalni zbun 

Ako ti je kineska vakcina OK, požuri na sajam dok je lepo vreme.
Nije neko guranje - t.j. ima malo gužve ali verujem ne više što bi bilo u nekom domu zdravlja. Jako su dobro organizovani, paralelno radi desetak punktova (prijavljivanje / pregled / vakcinacija)

Cekaj, to za kinesku bez poziva? Jednostavno odes i cekas red?

Da.
Ima dva reda - jedan red su oni zakazani, drugi red bez poziva (nije bitno ni ima li prijave preko e-uprave).
Ispred šatora piše da se daje samo kineska vakcina.

Matori dobio sms juce ili prekjuce..Kazu, vakcinacija u petak u 11h. 

Nacuo da ce dobiti Kineza.

Paradoksalno..drzava vise nego solidno radi posao, gradjani na celu sa Slavicom iz Bajmoka zatajili. Vise je vakcina nego zainteresovanih.

jel se zaletao neko u domove zdravlja da iskamci vakcinu?

promenila sam preference, sada ne pravim razliku između vakcina, sačekaću još koji dan da vidim da li će nas zvati 

nekako bih volela da to ide pozivu

videćemo 

na twiter nalogu ove gore gospođe što je okačuo vememah, čitam da je negde kao pisalo da kinesku ne mogu da dobiju alergični na penicilin i hronični bolesnici, što jeste totalno nelogično, i ona je to napisala

ed.

Edited by dùda

• Popular Post

Ja sam danas primila vakcinu na sajmu - onomad sam zaokružila sve, juče stigao termin, otišla i ovako ide:

postoje dva reda - za zakazane i nezakazane. Za nezakazane izgleda podugačko, ali koliko sam primetila brzo ide. Zakazani isto čekaju u redu, ali on daleko brže ide i ako je neko star, nepokretan, loše se oseća - ima prednost. Malo je gužva u redu, ali napolju je i svi nose maske. Čini mi se da rade na tome da reše to onim stubićima malo bolje.

Volonteri dele onaj papir dok ste u redu i sad idemo od trenutka ulaska - prvo merenje temperature i dezinfekcija ruku, onda vam pogledaju obrazac ili popunite ako niste do tad, onda kod doktora - pita vas: da li ste preležali (jesam u oktobru, pa je rekla da mogu), da li imate neke bolesti, alergije, primate neku terapiju, da li vas boli grlo, da li ste u drugom stanju ili ste se nedavno porodili... Kad prođete doktora (ja nisam imala ništa sem preležanog kovida) idete da ubace sve to u bazu podataka i tu dobijete od Batuta potvrdu sa QR kodom koja inače liči na obrazac za PCR ako je bitno na šta liči:) I kažu vam da ćete sutra na mejl dobiti potvrdu. Onda idete da primite vakcinu, to traje minut i onda u prostoriju za odmor gde možete da dobijete vodu, pitaju vas kako ste i ako ste dobro - idete kući.

Sve u samoj hali besprekorno radi i ko god da je organizovao - dobro je organizovao. Radi dosta volontera i stvarno bi mi bila grešna duša da kažem nešto loše. Kad sam ja izašla srela sam poznanicu koja je bila nezakazana i ona je došla u 8.30, a izašle smo u 10 - dakle čekala je sat i po. Iz obezbeđenja kažu da je najmanja gužva oko 15h.

Rade svakog dana od 9 do 16h.

Dobro se osećam, bila laka ruka ženi koja mi je dala vakcinu i čeka se od 3 do 5 nedelja na revakcinu - kažu obavestiće o terminu.

edit. po mojoj proceni nema mlađih od 40 u redu za zakazane, zapravo je 80% starijih i daleko manje četrdesetogodišnjaka, ali ima, mislim i ja sam. U redu za nezakazane je šareno.

Edited by angelada

@angelada, za koju opštinu si se ti prijavila ? stari grad ili savski venac ?

pošto koliko mi se čini, te dve opštine dobijaju pozive za sajam 

Dobio sam poziv da se sutra vakcinisem kineskom vakcinom. 

Sad vidim da pisete o nekim kontraindikacijama. Ja imam hronicnu bolest stitne zlezde i mnoge alergije (ali nisam alergican ni na jedan lek). Sad sam u nedoumici da li da primim vakcinu.

1 minute ago, Meazza said:

Sad vidim da pisete o nekim kontraindikacijama. Ja imam hronicnu bolest stitne zlezde i mnoge alergije (ali nisam alergican ni na jedan lek). Sad sam u nedoumici da li da primim vakcinu.

pa svi kažu da se prvo popriča sa lekarom, on će to sigurno znati

Dodjavola. Moja zena pitala danas doktorku da li da se vakcinise posto doji bebu, i doktorka joj je rekla da nemaju jos uvek preporuke.

2 minutes ago, Meazza said:

Dodjavola. Moja zena pitala danas doktorku da li da se vakcinise posto doji bebu, i doktorka joj je rekla da nemaju jos uvek preporuke.

pa evo ti iz Danasa

Ovo je informacija koja stoji u dokumentu koji prati vakcinu a koji je dostavljen zdravstvenim ustanovama, i u suprotnosti je sa onim što su ovih dana pričali zvaničnici, pa čak i dr Predrag Kon, član Kriznog štaba.

U ovom dokumentu navodi se devet kontraindikacija za davanje vakcine pa ovo cepivo ne smeju primiti oni koji imaju alergiju na bilo koju komponentu vakcine, zatim osobe koje su imale teške neželjene reakcija na prethodnu dozu vakcine, kao i oni koji imaju teške alergijske reakcije u anamnezi.

Ostale kontraindikacije uključuju akutne zarazne i neinfektivne bolesti, febrilnost (temperatura iznad 37), ozbiljnu hroničnu bolest, trudnoću i dojenje.

Na kraju se navodi da osobe starosti do 18 godina takođe ne bi trebalo da prime ovu vakcinu „zbog odsustva podataka o efikasnosti i bezbednosti“.

Background Picker
Customize Layout