Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

18.7.

Broj doza: 5.434.201 – prva doza 2.781.495, druga doza 2.652.706
Državljani RS – prva doza 2.629.280, druga doza 2.531.864
Strani državljani sa boravkom u RS – prva doza 8.658, druga doza 8.006
Strani državljani bez boravka u RS – prva doza 143.557, druga doza 112.836

26.7.

Broj doza: 5.487.620 – prva doza 2.812.641, druga doza 2.674.979
Državljani RS – prva doza 2.656.365, druga doza 2.547.765
Strani državljani sa boravkom u RS – prva doza 8.839, druga doza 8.142
Strani državljani bez boravka u RS – prva doza 147.437, druga doza 119.072

https://vakcinacija.gov.rs/

Za 8 dana državljanima Srbije dato 42.986 doza, tj. oko 5400 dnevno.
Za 8 dana državljanima Srbije dato 27.085 prvih doza, tj. oko 3400 dnevno.
Za 8 dana državljanima Srbije dato 15.901 drugih doza, tj. oko 2000 dnevno.

Ukupan broj doza dat stranim državljanima: 283.490, od toga samo 6% onima s boravkom u Srbiji.

Edited by vememah

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Слика може припадати текст

I komentar:

stavi i na korona virus u srbiji

a može i na bolesni whats up

Tuzno je vako nesto videti... a nekako mi lici i na mene, hbt covece sta ti trebao taj antivax:frust:

Spoiler

sad.png

Detaljnije (i na engl.) ima ovde koga zanima, ukljucujuci i ovaj trezveni stav/pitanje na kraju:

“It is easy to point the finger at a man who has chosen to do not get vaccinated and then die of covid – he wrote -. More difficult, for those who write in a newspaper, is instead to ask what has happened wrong to the information system, how it can happen that an intelligent person, an excellent professional, ends up becoming the victim of a continuous flow of fake news that invite you not to protect your health “.

:sad:

Edited by Indy

bili su odlični jutros profe radovanović i delić, al šta vredi kad ljudi u srbiji nemaju baš gde da ih vide

Zasad ništa od treće doze za sve zainteresovane.

(deo o trećoj dozi počinje na 1:17:28)

Edited by vememah

pise da ce se preporuciti onima sa faktorima rizika, ali ne i da zainteresovani nece moci da prime. videcemo kako ce na kraju formulisati. 

Okačio sam snimak, ne spominje da će iko drugi moći da primi, već da će se pratiti istraživanja.

Na 1:19:34:

Dalje će istraživanja da se rade, da se prate istraživanja u svetu i od strane proizvođača vakcina da bi se utvrdilo kada i kome i u kom vremenskom roku i kojom vakcinom je optimalno dati dodatnu dozu vakcina, ukoliko se pokaže da je potreba za njom će da bude na opštem nivou, a ne samo za rizične grupe.

Na sajtu vlade pak stoji sledeće:

Članica Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević saopštila je da je na današnjoj sednici ovog tela odlučeno da se omogući davanje treće doze vakcine protiv koronavirusa, posebno rizičnim grupama.

https://www.srbija.gov.rs/vest/565210/krizni-stab-dao-preporuku-za-trecu-dozu-vakcine-protiv-covid-19.php

Edited by vememah

Realno je da omoguće (bolje pre kako bi se dodatno suzbio prenos virusa među vakcinisanima nego kasnije kad se novi talas razmaše), već sad imaju milion i po neutrošenih doza, od kojih do septembra sadašnjim tempom mogu da potroše možda 250 hiljada (130 hiljada na one vakcinisane samo prvom dozom i ostatak na one koje će dotad primiti prvu ili obe doze), a nedeljno im stiže 100 hiljada Fajzera, od oktobra će stizati i Moderna, a valjda će biti i tog domaćeg Sputnjika.

Danas se respricali. Ceo dan nista sad hvece bol u ruci i temp 37.6. Nadam se da nece smarati previse. Popio sam paracetamol.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Background Picker
Customize Layout