Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Što se tiče Pfizer Biontech treba čitati izveštaje iz Izraela. Nije isto istraživanje na 30,000 ljudi i na milione. Od blizu 2 miliona pelcovanih preko 80,000 je dobilo kovid. Od toga 4,500 je od pelcovanja prošlo 15 dana. Realno to je ohrabrujuće da će se zaraza umiriti. Još važnije samo njih dvadesetak (misli se na zdrave) je imalo ozbiljnije manifestacije. Imali su facijalni grč i njima se ne preporučuje druga doza.

Da ne prepričavam

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

On 15.1.2021. at 19:52, panta rhei said:

cekaj, sta sad: podela trzista ili borba za trziste? to su potpuno razlicite stvari, medjusobno suprotstavljene. 

i zasto bi bio govnarluk, mi uvedemo kontrolu i standard, ako ga prihvatite molim lepo ako ne  - prijatno do vidjenja. zasto bi priznali nesto sto nisu odobrili? 

Zasad postoji podela globalnog i borba za srpsko tržište.

Šalu na stranu, u pitanju je borba za tržište. Svako bi pokušao da progura svoje tamo gde ima uticaj, ali ima tu jedan problem. Pfizer i drugi proizvođači sa zapada očigledno imaju problem da pokrije ono tržišt koje su planirali, jer ne mogu da proizvode dovoljno brzo. Zna se ko nema problem sa masovnom proizvodnjom. Kinezi će pokriti i deo EU, a verovatno i većinu siromašnih zemalja širom sveta. Rusi će verovatno uleteti ponegde, ponešto.

@duma

sve se ja sa tobom slazem, ali moja pitanja ostaju. ako je kineska dobra a jeste, ako mogu da naprave masovno sada vec, a mogu, ako se bore za trziste a bore se, ako se pojavila i pre pfizera a jeste, zasto do danas nisu trazili dozvolu u svajcarskoj? koliko odmah bi svajcarci narucil bar 10 miliona i platili odmah. dakle, gde su trazili dozvolu i dobili je? gde nisu trazili dozvolu i zasto nisu? i gde su trazili a nisu dobili (ako ima takvih)?

2 hours ago, Milosh76 said:

Daj jos neki info

Nema šta, u četvrtak dobio, u petak oteklo i boli, juče manje a sad tek onako na stiskanje se oseti. 

2 hours ago, Jozef K. said:

Od blizu 2 miliona pelcovanih preko 80,000 je dobilo kovid. Od toga 4,500 je od pelcovanja prošlo 15 dana.

Ne kapiram baš najbolje kako ovo treba čitati, jel ovo moje tumačenje tačno: 4% je dobilo koronu iako su se vakcinisali, u sledećih nekoliko dana, ali je dobilo svega 0.2% onih kojima je prošlo dovoljno vremena da se razvije početni imunitet?

Ja bih tako tumačio. S tim što su Pfizer I Moderna izašli sa tim brojevima 94-95%, tako da se uklapa.

izraelci su počeli pelcovanje 20 dec. od tog datuma pa do 15 januara ukupno su imali 160k okuženih ljudi, znači 1/4 vakcinisane populacije je doprinela sa 50% obolelih, tako da sada antivaxeri mogu da izvedu zaključak da su šanse da se zarazite korolom 3x veće ako se vakcinišete protivu nje :happy:

Edited by gone fishing

Brazilska agencija odbila da odobri hitnu upotrebu Sputnika:

Brazilska nacionalna agencija za nadzor zdravlja (Anvisa) odbila je zahtev za odobrenje ruske vakcine Sputnik V protiv kovid-19 za hitnu upotrebu u Brazilu.

Prema obaveštenju agencije, zahtev nije u skladu sa minimalnim kriterijumima za ovaj zadatak, prenosi Tass.

"Zahtev je vraćen kompaniji Uniao Kimiki, jer nije u skladu sa minimalnim kriterijumima - posebno zbog nedostatka dozvole za treću fazu kliničkih ispitivanja, kao i u vezi sa pitanjem koje se bavi naprednim proizvodnim metodama", navodi se na veb stranici agencije.

Krajem decembra, Uniao Kimika, partner Ruskog fonda za direktna ulaganja, kontaktirao je Anvisu tražeći dozvolu za sprovođenje treće faze kliničkih ispitivanja vakcine Sputnjik V u Brazilu.

Agencija je tada navela da bi, s obzirom na prethodno iskustvo sa pregledom takvih prijava, odluka mogla biti doneta u roku od 72 sata. Međutim, kasnije je agencija zatražila dodatne informacije o vakcini, navodi Tass.

Vladika Hrizostom, čuvar patrijarhovog trona ili šta god, je izjavio da će se koliko sutra vakcinisati i da je zagovornik vakcinacije uopšte. Kako će ovo da prezupče svi pravoverni koji su u negaciji postojanja visrusa, a ne smeju da pljuju vladiku.  Živa nisam.

37 minutes ago, Arkadija said:

Vladika Hrizostom, čuvar patrijarhovog trona ili šta god, je izjavio da će se koliko sutra vakcinisati i da je zagovornik vakcinacije uopšte. Kako će ovo da prezupče svi pravoverni koji su u negaciji postojanja visrusa, a ne smeju da pljuju vladiku.  Živa nisam.

Ko ne sme da pljuje vladiku? Srbi ako nekog pljuju to su popovi, s razlogom. Uticaj sveštenstva na ponašanje ljudi je čini mi se mizeran.

zar nije hrizantema skoro prelezao? 

25 minutes ago, čekmeže said:

Ko ne sme da pljuje vladiku? Srbi ako nekog pljuju to su popovi, s razlogom. Uticaj sveštenstva na ponašanje ljudi je čini mi se mizeran.

Mislila sam na one koji redovno idu u crkvu ( bez maske) i misle da ih tamjan i molitva štite.

Zašto su novinari u grupi sa prosvetarima po prioritetu, koje ludilo

Zašto su novinari u grupi sa prosvetarima po prioritetu, koje ludilo
Potpuno ludilo, video mejl gde UNS "nudi" vakcinaciju "medijskih radnika".
Popizdeo sam.

.... Shiit has hit the fan!

Jedna od važnijih osovina mašinerije se mora zaštititi

Background Picker
Customize Layout