Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

“In fact, the reported numbers of these types of events for COVID-19 Vaccine AstraZeneca are not greater than the number that would have occurred naturally in the unvaccinated population,” a company spokeswoman said.

evo tog teksta, ne pise koliko je proslo od vakcinacije

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Koliko je meni poznato, u Srbiji je korišćena indijska vakcina Covishield rađena po licenci AZ. 

U EU se (valjda) koriste AZ vakcine proizvedene u Britaniji.

9 minutes ago, Neutrino said:

duda nemoj majke ti to o izvorima nego lepo pretrazi google. ne prica alex jones o tome vec reutres, bbc i respektabilni izvori drzava u kojima su stupile zabrane. 

Denmark, Norway and Iceland have temporarily suspended the rollout of the AstraZeneca vaccine. Italy and Austria, meanwhile, have stopped using certain batches of the drug as a precautionary measure.

The suspensions in Italy and Austria involve different batches of the vaccine.
Estonia, Latvia, Lithuania and Luxembourg have also suspended the use of the same batch as Austria. Romania has suspended use of 4,200 doses from the same batch of vaccines as Italy.

Posto kod nas institucije i zaposleni u istima ne funkcionisu, ostaje nam sami da da istrazimo i saznamo koje su to serije i koje serije su se koristile kod nas. 

Evo spiska sedamnaest zemalja dole pri dnu teksta, nema Srbije

U Srbiji od tehnologije praćenja reakcija na vakcinu imamo "ostanite 15 minuta u čekaonici za svaki slučaj ako vam nešto bude". Niko ni reči o praćenju. Oni uzmu tvoj telefon, ali ne daju ti neki njihov da se javiš u slučaju nečega.

Manje više to. Ima neka prijava za neželjena dejstva na lekove na alims. Good luck with that.

@Neutrino, radi se samo o tome da neko kada ostavi vest, treba da ostavi i link, nije da se ne veruje, ali vidiš, ima ljudi koji to žele da pročitaju detaljno, nekoga interesuje jedno, nekoga drugo

ok ok. Rešismo i to.

Eto. U 5 minuta, troje ljudi sa opskurnog foruma rešiše nacionalno važna pitanja. Ostaje još da sazovemo konferenciju za štampu i saopštimo Srbiji da za sada nema opasnosti po građane od Astra Zeneka vakcine.

1 Austria, Bulgaria, Cyprus, Denmark, Estonia, France, Greece, Iceland, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxemburg, Malta, the Netherlands, Poland, Spain, Sweden,  Estonia, Lithuania, Luxembourg, Latvia

5 minutes ago, Caligula said:

Evo spiska sedamnaest zemalja dole pri dnu teksta, nema Srbije

zanimljivo da nema ni norveške :dry:

ne ako ti bude loše javićeš se sutra u ambulantu opšte prakse, šta ima da prijavljuješ nuspojave koje su očekivane, dovoljno je prošlo da se ti brojevi znaju, o tome se neće pričati kako se ne bi utcalo na spremnost za čipovanje...

Samo da apdejtujem stanje posle kineske, sinoc sam oko ponoci imao jezenje u trajanju oko 2 sata, bez prestanka, bukvalno sam bio nakostresen :) temperatura 36,5. Posle ta 2 sata prestalo, i od jutros nista

Jevropa nek' sačeka da Bajden procepi sve Amere Fajzerom, pa onda, polako i oprezno.

5 minutes ago, Neutrino said:

ok ok. Rešismo i to.

Eto. U 5 minuta, troje ljudi sa opskurnog foruma rešiše nacionalno važna pitanja. Ostaje još da sazovemo konferenciju za štampu i saopštimo Srbiji da za sada nema opasnosti po građane od Astra Zeneka vakcine.

1 Austria, Bulgaria, Cyprus, Denmark, Estonia, France, Greece, Iceland, Ireland, Latvia, Lithuania, Luxemburg, Malta, the Netherlands, Poland, Spain, Sweden,  Estonia, Lithuania, Luxembourg, Latvia

Ako sam dobro informisan, u Srbiju nije stigla niti jedna doza bilo koje vakcine iz EU.

Nek me ispravi neko ako grešim...

Hm, misliš da su Rajfajzeni stigli iz Mičigena a ne iz Belgije?

Nemam uvid, ali sam siguran da sam negde čuo/video tu informaciju o vakcinama iz EU.

ja ovo sa astrom ne pratim baš redovno, ispravite me ako grešim

elem, za sve zemlje gde je bio problem do sada, bila je vest da je problem u preteranom zgrušavanju krvi

sad u norveškoj sasvim obrnut problem, a norveška i nije na onom spisku zemalja

da li to znači da je još neka serija problematična ?

ne valja, kako god. za vakcinaciju uopste, narocito u ovkvim sredinama kao sto je nasa. jbga.

Background Picker
Customize Layout