Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

On 24. 1. 2021. at 19:23, Misko said:

kad rece

Rek`o Djerlek

U Srbiju sutra stiže oko 10.000 doza "Fajzerove" vakcine i tako bi trebalo da bude i sledeća dva ponedeljka, a 15. februara trebalo bi da dobijemo 40.000 doza, koliko i 22. februara.

https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/957817/sjajne-vesti-oko-10-000-doza-fajzerove-vakcine-stize-sutra-15-februara-jos-40-000-doza

Budući da nam isporuke stižu nedeljno i to svakog ponedeljka, sutra ćemo dobiti oko 10.000 doza, što je 50 odsto dogovorenih količina i odmah ćemo iskoristiti 6.000 doza da revakcinišemo zdravstvene radnike. A i naredna dva ponedeljka dobićemo iste količine - oko 10.000 doza, što ćemo iskoristiti za vakcinisanje stanovništva - objasnio je Đerlek i dodao da ćemo u februaru imati plan isporuke za mart.

On je istakao i da se svakog dana očekuje da stigne ugovorena isporuka 250.000 doza ruskog cepiva "Sputnjik V", kao i da se vode završni razgovori s Poljacima, od kojih kupujemo, za 800.000 doza vakcine koju proizvode Oksford i kompanija "Astra Zeneka". Milion doza dobili smo od "Sinofarma", a Đerlek ističe da je interesovanje građana za kinesko cepivo ogromno.

Edited by Milosh76

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

On 24. 1. 2021. at 19:23, Misko said:

kad rece

Bilo na pink dnevniku, info kumina mama

Aj videcu da vratim, to bilo valjda pre sat?

Edit, ne moram, thnx to milos76

Vidim tu uračunata revakcina, ja mislila da to vec imaju u šteku, al ne

Edited by InvisibleLight

On 24. 1. 2021. at 19:24, Milosh76 said:

Sto bi se reklo, ako danas primis vakcinu, do 1.4. nosis masku sigurno :D

Trebalo bi nositi masku još prilično dugo, ako ne zbog sebe onda zbog drugih koji ne smeju da se vakcinišu. To se kod nas neće desiti ali što ne reći

^ da - ako nakon druge doze antitela budu na nivou i dalje ću nositi masku, samo što ću biti opušteniji po pitanju bistvovanja u zatvorenim prostorima sa drugim ljudima i što se tiče putovanja

On 24. 1. 2021. at 19:35, arkonada said:
Trebalo bi nositi masku još prilično dugo, ako ne zbog sebe onda zbog drugih koji ne smeju da se vakcinišu. To se kod nas neće desiti ali što ne reći
hajde molim te, ljudi moraju da zive!

sent from bubamoto

On 24. 1. 2021. at 19:35, arkonada said:

Pa ako  imam imunitet koji vakcina stvara, nisam prenosilac virusa, zar ne? Koja je poenta vakcinacije onda osim samozastite?

I dalje nije dokazano da ne možeš da širiš virus nakon vakcinacije, šta više, koliko sam čitao za sada je stav da i dalje možeš da prenosiš virus.

Pa ako  imam imunitet koji vakcina stvara, nisam prenosilac virusa, zar ne? Koja je poenta vakcinacije onda osim samozastite?

ne zna se još, nov virus, nove vakcine

Edited by levi

On 24. 1. 2021. at 19:40, Milosh76 said:

poenta je da ne završiš na respiratoru

- sekundarna dobit je da ćeš u teoriji biti manje i kraće zarazan po okolinu ;)

U francuskoj mi <50 cemo doci ne red tek kada budu odobrili jos nekoliko vakcina. 

E sada 93% umrlih ima vise od 65 godina. Velika vecina belesnih u bolnicama i na respiratorima ima isto tako >65 godina. Priarni cilj je trenutno da se oni vakcinisu i da se rasterete bolnice a mi cemo malo da cekamo. 

Sto se tice vakcina postoji zakon (vjerujem svugdje u svijetu) da drzave mogu da preuzmu patent na lijekove u slucaju katastrofe i ako farmaceutska kuca neosnovno zabrani upotrebu tih lijekova nekoj drzavi. 

Da li se taj zakon moze upotrijebiti u ovom slucaju, ne vjerujem.

pa dobro... moj krug meni bitnih ljudi se drasticno smanjio, nazalost, a ostali ce se vakcinisati..tako da cu biti zlobno-sebican :D

On 24. 1. 2021. at 19:47, gone fishing said:

poenta je da ne završiš na respiratoru

Pa nije valjda dotle doslo :D 

Edited by Milosh76

Vise puta je ovdje ponavljano da si barem sto se tice ove fajzerove vakcine i dalje prenosilac virusa.

Pa da bude siguran (relativno) ko se vakcinisao ali treba misliti i na druge koji to ne mogu(ne računam antivaksere da se razumemo, o njima neću ovom prilikom). Bilo bi lepo da ne može da širi virus ko se vakciniše, možda i ne može, ipak je sve ovo još novo.

Pa to znaci da cemo nositi maske sledecih X godina, posto gde god da odemo ima onih koji se nisu vakcinisali (kako cemo ih prepoznati?) ili su antivakseri (njih je lakse prepoznati)

Eventualno da istrebimo virus, sto ce u slucaju Srbije biti nemoguce, jer nikad necemo doci do 60-70% vakcinisanih

On 24. 1. 2021. at 19:47, borris_ said:

U francuskoj mi <50 cemo doci ne red tek kada budu odobrili jos nekoliko vakcina. 

E sada 93% umrlih ima vise od 65 godina. Velika vecina belesnih u bolnicama i na respiratorima ima isto tako >65 godina. Priarni cilj je trenutno da se oni vakcinisu i da se rasterete bolnice a mi cemo malo da cekamo. 

Sto se tice vakcina postoji zakon (vjerujem svugdje u svijetu) da drzave mogu da preuzmu patent na lijekove u slucaju katastrofe i ako farmaceutska kuca neosnovno zabrani upotrebu tih lijekova nekoj drzavi. 

Da li se taj zakon moze upotrijebiti u ovom slucaju, ne vjerujem.

da sestra john kaže da je sanofi fejlovao i da neće izbaciti vakcinu pre  zadnjeg kvartala ove godine, jer je efikasnost kod starijih od 5 banki razočaravajuće mala, tako da je bolje da kontaktirate smokvu i uđete u joint venture projekat proizvodnje sputnjika po licenci :happy:

Background Picker
Customize Layout