August 26, 20213 yr U Wien, bar za školu u kojoj imam insajdera, će nastavnici koji se nisu vakcinisali morati da svaki dan donesu negativan test. Nisam razumeo da li su testovi još uvek besplatni. Ostalo je u limbu slično kao kod nas, u principu je sve na standby-u za svaki mogući scenario. E da, u učionicama mogu da skinu maske, ali ih u hodniku moraju nositi Edited August 26, 20213 yr by zorglub
August 26, 20213 yr ja se uopste nisam zezala, ako je ovo stvarno najrelevantniji podatak za kategorizaciju - zbir novozarazenih u poslednjih 14 dana na 100 000, onda smo mi u ue vec negde na preko 800. sto nekako nije bas najsrecniji momenat da se svi ucenici ubace u jedan zajednicki prostor sa povremenim nosenjem maske, a vakcinisani i potpuno bez maske videla sam jos juce na rts-u da su razni clanovi ks komentarisali pocetak, svi deluju kao da traze najbezbolniji izlaz iz ove nepromisljene i ocigledno preuranjene najave. nisam gledala, vec citala, ali svi deluju vrlo, vrlo rezervisano.
August 26, 20213 yr Meni licno deluje kao preslikana situacija od prosle godine- ladjenje jaja celog leta i onda u minut do 12 kovanje plana dostojnog jednog Boldrika.
August 26, 20213 yr Sigurno je ladjenje, takva smo operativa, tu nema spora. Ne secam se kako je pocelo prosle godine, znam da mi je sad dobar utisak kako je sve na kraju zavrseno, nekako smo odradili vise skola...sad smo izgubili postovanje od strane vlasti/vlasnika, mada npr u Moskvi krecu isto full, nije neki reper al to je pravac. Dobili ste vakcine, nema vise pazi metak i te fore. Ima da flisnem od antivax roditelja, ionako su vecina, sad jos krecemo regularno. Videcemo sve prvog dana. Tih 50% nevakcinisanih jednostavno nece nositi maske, deca ce biti haos kao sto su inace i nece nositi il kao da ne nose, kolicina ubija distancu. Vidim svoju skolu, sve znam, negde ce biti pazljivo negde nece. Nisam znao da je toliko nevakcinisano, ne znam odakle mi uopste taj podatak.
August 27, 20213 yr Trebalo je da kazu makar maske obavezne za sve. Ovo ovako samo trosi zivce i energiju. Ja dizem ruke, ko hoce da nosi neka nosi, ko nece ne mora. Necu time da se bavim. Drzacu distancu, nosicu masku, drzati otvorene prozore koliko mogu i toliko od mene
August 27, 20213 yr On 26. 8. 2021. at 20:04, Re-ac-tor said: Na Kosovu početak nove školske godine odložen za 14. septembar. pametno. taman će do tad da prođe sve ovo s Koronom.
August 27, 20213 yr Blago je zastrašujuće i to što praktično polovina (ako je tačan onaj podatak od 50% nevakcinisanih prosvetara) suštinski antinaučnih i nepismenih ljudi ima zadatak da obrazuje i širi naučne ideje u ovoj zemlji lol. Ne samo zbog korone, negativne posledice mogu da budu dugotrajne i vrlo štetne. Ogroman je procenat i baš je poražavajuće.
August 27, 20213 yr On 27. 8. 2021. at 9:34, Aleksija said: ovde srednje skole krecu po kombinovanom modelu. Uzice?
August 27, 20213 yr https://rs.n1info.com/vesti/modeli-nastave-za-prvu-nedelju-nove-skolske-godine/ Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, za prvu nedelju školske 2021/2022. godine Tim je doneo odluku da se u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama, osim u srednjim školama u 15 jedinica i to Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Valjevu, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Rekovcu, Ćupriji, Preševu, Novom Pazaru i Bojniku. Nastava u srednjim školama u ovim lokalnim samoupravama odvijaće se po drugom modelu – kombinovanom, po kome se obrazovno-vaspitni proces organizuje kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe, objašnjava se u saopštenju. Dodaje se da je Tutin jedina lokalna samouprava u Srbiji gde će se primenjivati treći model, odnosno onlajn nastava u svim srednjim školama. Edited August 27, 20213 yr by Lena
August 27, 20213 yr On 27. 8. 2021. at 11:01, Sandradjer said: Kakva sad podela na grupe? pa kombinovani model, dve grupe, kao prosle godine.
August 27, 20213 yr On 27. 8. 2021. at 11:06, Aleksija said: pa kombinovani model, dve grupe, kao prosle godine. Nista ja to nisam ukapirala, dele se na grupe i jedan dan jedna grupa, sutra druga?