Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2020/21

Ros

Recommended Posts

Posted

od dodataka na kecu nwg i jaramaz, na 2/1 nedovic, na 3/4 papapetru, na 4/5 mclean, uz ostanke waldena, dobrica, lazica, davidovca, noka, kuzmica i nevoljan ostanak simona(kojeg ce ra svakako ostaviti)..

tim koji bi mogao biti na granici 8-10 u el, a opet po budzetu smesan  za standardne el..

i necu da cujem za price da nwg i jaramz ne bi dosli zbog svoje proslosti, da je realnije da loyd ostane nego da dovedemo papatreu, i da mclean nije cetvorka..:fantom:

Posted

Simonović ima ugovor na još jednu godinu, i već je izjavio kako ima nameru da pošteno odradi ugovor... 

Davidovac je najveće razočarenje ove finalne serije... 

Posted

Za Davidovca je bilo preteško ovo finale, igralo se u brzini koju on ne može da isprati.

• +1 1
Posted
2 hours ago, Nikodije said:

Za Davidovca je bilo preteško ovo finale, igralo se u brzini koju on ne može da isprati.

Razočarenje je još veće kada se uzme u obzir napredak Dobrića, Lazića, Kuzmića pa i Simona, a Davidovac nula. Dobrić je poludeo, Lazić je imao period kada je u kontinuitetu ubacivao po 3-4 trojke uz tipa 50% uspešnosti, a u finalu je bio odličan iako ne toliko uspešan napadački. Kuzmić je u finalu na obe strane bio dobar sa fantastičnim periodima, a Simon je makar bio solidan u odbrani i u drugoj utakmici je odigrao i napadački bitnu rolu. 

Davidovac ništa, baš ništa. Kapiram da bi i Kuridža imao prednost u finalu. Opet bih ga zadržao uz neki poseban rad tokom leta pre svega na fizičkom planu. Čovek je profi sportista u 21. veku, povrede ga zaobilaze i opet nema dovoljno kondicije da ispunjava svoje obaveze. Neverovatno. A talenat i kliker ima itekako.

Kuzmića su osposobili za finale ali bi po meni bio preveliki rizik računati fiksno na njegovih dobrih 15 minuta svake nedelje tj. dva puta nedeljno. Čovek je bio očajan 9 meseci i dobar 2-3 nedelje. Simon je još ekstremniji primer, on sledeće godine neće ni ovih nekoliko koševa izmuvanih na iskustvo da ponovi.

Posted

Gdje su se izgubile Simonoviceve trojke? Otvorene suteve vise ne uzima...

Posted

Izgubio je sve što je imao, trojke koje je ubacivao i preko ruke, eksplozivan prodor uz čeonu liniju posle finte šuta i odbranu. On je u jednoj fazi karijeri bio čak i čvrst na niskom postu i nisu ga veće četvorke lako unosile, a na perimetru je uvek bio dobar defanzivac iako to vizuelno nije lepo izgledalo. Sada nema ništa od toga iako je u finalu igrao solidnu odbranu spolja, ali ni to nije bio neki visok nivo, samo nije bio mrtav kao Davidovac. Tokom sezone mu je i odbrana bila kriminalna. Punili su ga prosečni ABA igrači.

Znam da Simon na forumu nikada nije bio popularan, ali meni je on drag igrač. Energija, trojke preko ruke, poneko lepo zakucavanje, lepo ponašanje, dug staž u Zvezdi. U reprezentaciji je završio sticajem okolnosti ali je bio dobar klupski igrač koji je izvukao maksimum iz svog talenta. Došlo je vreme za penziju.

• +1 4
Posted

Deda je bio sasvim korektan u 3. i naročito 1. utakmici finala, ali je toliko katastrifalno odigrao majstoricu da je to ostavilo i najjači utisak. Ne treba zaboraviti da nas je u odlučujućem meču protiv Igokee svojeručno dovukao do finala. Ona sekvenca u poslednjoj četvrtini je bila senzacionalna. Pa, kup. Tu je realno bio mvp, Kuridža je imao za nijansu bolje brojke u finalu, ali ukupan utisak je bio na Dekijevoj strani. Nikako ja njega ne bih puštao niz vodu. 

Za razliku od Kuzmića, deluje kao da je ta saobraćajka ostavila nepopravljive posledice, kao da se impulsi iz mozga ne prenose fiziološki do ekstremiteta (da ne kažem genitalija). Kuzmić od pre 4 godine je neuporediv sa ovim.

O Simketu je Heaviside sve rekao, nemam šta da dodam.

Ako je tačna info da je Radonja hteo Luku čim je stigao u klub, ne sumnjam da će on biti prvo pojačanje. I koliko god imao poverenja da Radonja zna šta radi, strepnja je dublja od nade kad je ta kupovina u pitanju. 

Mi ćemo opet biti u velikom problemu, ideja da imamo samo 4 stranca nije izvodljiva, osim u slučaju nekog čuda neviđenog pa dovedemo Petruševa, Bjelicu, Nedovića i Jovića. I onda bi nam falio još 1 plej.

Posted

Izbacio je juce neki od portala intervju sa Simonovicem gde on sumira utiske iz finalne serije i jasno nagovestava da ce odraditi ugovor do kraja i odigrati jos jednu sezonu. Steta, mislim da je ovo bio idealan momenat za castan odlazak u penziju.

Sto se tice selekcije za sledecu sezonu, kod Radonjica tu retko ima mnogo nepoznanica, ocekujem da ostanu Volden, Noko + svi domaci sem Radanova i Kuridze. Probrace se jos 2 Miskova stranca, 3-4 povratnika, mozda neko iz FMP-a i to je to. Npr. ovako nesto mi deluje sasvim realno:

X, Jovic, Uskokovic

Blazic, Volden, Lazic

Dobric, Davidovac, Lazarevic

Y, Mitrovic, Simonovic

Noko, Stimac, Kuzmic

• +1 1
Posted (edited)

E da, Štimac :D ovih dana kada ljudi prave roster za sledeću sezonu, i mahom recikliraju naše bivše igrače i skautiraju™ igrače Budućnosti i Partizana, znao sam da mi neko fali. 

Fpls ti si ga baš izreciklirao, level pro.

Edited by Nikodije
Posted
1 hour ago, Heaviside said:

Znam da Simon na forumu nikada nije bio popularan, ali meni je on drag igrač. Energija, trojke preko ruke, poneko lepo zakucavanje, lepo ponašanje, dug staž u Zvezdi. U reprezentaciji je završio sticajem okolnosti ali je bio dobar klupski igrač koji je izvukao maksimum iz svog talenta. Došlo je vreme za penziju.

Čuj, pa Simon pre nego je otišao poslednji put igrao je kao lud i trpao 20+ u EL. Nije bitna popularnost, to ne može niko da mu oduzme.

Ali harper je u pravu 101% čovek je bivši igrač, usporio se, u Evroligi jednostavno ne može da igra. A ni protiv jakih timova u ABA. Čovek se skoro pa sramotio skoro celu sezonu, ali ljudi to lako zaborave posle jedne trojke koja doduše jeste bila jako bitna. Isto važi i za Kuzmića. Zalaganje i dobru igru u odbrani ne mogu da uzmem kao neki preterani kvalitet jer ga podrazumevam u profesionalnoj košarci. Da nema Simon brže noge, motoriku, veću snagu od bilo koga ko će da ga zameni? Nema šanse, dakle srce i to je to.

Obojica + Lazić i eventualno Davidovac ekstremno zavise tj njihovi minutu od sastava tima i od toga koliko su nam dobri stranci i koliko trpaju. Ako se tu pogodi, nije lako igrati i ginuti u odbrani kada se od tebe ne očekuje nikakav napadački doprinos. Od njih 4, jedino je Davidovac imao odlične partije i neke utakmice sam rešavao. Jel Davidovac beše grobare odvalio u polu finalu kupa? Takvu partiju neće bukvalno nikad doživeti Lazić ni Kuzmić niti Simon /ovakav kakav je, u svoje vreme imao je i boljih/. 

Sve u svemu, sva 4 da odu, nemam nikakav problem, a neke da ne gledam u timu posle sto godina dočekaću slaveći. Hvala im na svemu i doviđenja. 

Posted

Lazarević nema šta da ponudi jednoj evroligaškoj ekipi.

Posted

Realno, najveći ulov bio bi vam Nikola Ivanović. Miškov je igrač, već je imao uspešnu sezonu u Beogradu i željan EL.

Luka Mitrović takođe i Blažić posebno, takvih u rosteru jednostavno nemate.

Jare može da bude sve, samo plejmejker nikad; godinu dana smo to gledali. Čudno da niko ne spominje Pefija Markovića.

Sent from fav toy

Posted
15 minutes ago, booyaka said:

Lazarević nema šta da ponudi jednoj evroligaškoj ekipi.

Dajte ga nama onda.

Posted

Kad pričamo o igračima koji su top prospekti a koje bih voleo da vidim u Zvezdi, ubedljivo na prvom mestu je Roko Prkačin.

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...