salerokada Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 Ja sam dovoljno velika faca sto sam bledoliki sa stomakom kao dokazom otsustva raznih sida i tuberkuloza Hm hm... men bi najvise odgovaral neka kucica na brdu, sa velikim dvoristem, malo izdvojena, jos ako ima pogled na neku reku il stene.. ih! Dobro, verovatno mozda mnogo trazim :D Kao sto rekoh - Grocka. Brdo, pogled na Dunav, vocnjaci, relativno bliz izlaz na autoput.Druga varijanta Velika Mostanica. Isto brdo, pogled na Savu, u blizini poluautoput ka Bg-u. Jedino ne znam kakav je vazduh zbog TENT-a.
Desmond Bojčinski Posted January 5, 2016 Posted January 5, 2016 (edited) Radinčan!Zbog ove uvrede ću te stalkujem i ubijem ti mačku (ali nisi daleko) Edit - stručni tim iz Stare Hesne je utvrdio da su Radinci svinjski Srem, jebe ih ona farma i manjak vinograda Edited January 5, 2016 by desboj
palikaris Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Jel znas mozda za neke primere? Recimo cena po m2 u nekom delu Beograda u 2008, u 2011 i sad? Recimo ja sam moj stan u Zelezniku od 43m2 platio 43000 evra 2008 godine, mislim da sam negde oko 2011 godine ( mozda eventualno 2012 ) zvao bivsu koleginicu koja me je uputila na zenu koja je isto iz Zeleznika i koja najvise prodaja ima u nasem kraju. Ta zena mi je tad rekla da bi mogao da cenim stan oko 35 000 evra ali da bi realno trebao da budem srecan ako mogu da ga prodam za 30 000 evra. Bas pre neki dan sam gledao oglase i rekao bih da na osnovu tih cena situacija se nije bitno promenila. Ima na ovde pregled cena po godinama i po delovima grada: http://imovina.net/statistiika_cena_nekretnina/index.php?viewType=table&category=1&city=1&year=2015&stats=484&load=PRIPREMI Cene su na osnovu oglasa, tako da ih treba umanjiti za, kapiram, bar 10% u odnosu na stvarnu prodajnu cenu. Ranije su imali i mape pa je bilo preglednije, ali im sada ne rade. Elem, po ovome je npr. u centru 2008. prosečna cena bila 2430 evra po kvadratu, 2011. 1886, danas je 1736. Za moj kraj, zemun centar, 2008. 1755, 2011. 1440, 2016. 1230 evra/kvm. strmoglavile su se cene. I nastaviće da padaju.
Desmond Bojčinski Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Za malo pa trećina. Odokativno, u ns cena je padala malo blaže, u manjim gradovima još manji je taj pad. U istočnom sremu još manji(gde cene kuća i placeva drže cenu ako i ne rastu)
palikaris Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Pa u manjim gradovima nikad nije ni bilo pomame za stanovima i pumpanja cena kao u Beogradu 2005-2008. Za Novi Sad nisam siguran. Centar NS, 2008. 1504 - 2016. 991 eur/m2.
Lezilebovich Posted January 6, 2016 Posted January 6, 2016 Ima na ovde pregled cena po godinama i po delovima grada: http://imovina.net/statistiika_cena_nekretnina/index.php?viewType=table&category=1&city=1&year=2015&stats=484&load=PRIPREMI Cene su na osnovu oglasa, tako da ih treba umanjiti za, kapiram, bar 10% u odnosu na stvarnu prodajnu cenu. Ranije su imali i mape pa je bilo preglednije, ali im sada ne rade. Elem, po ovome je npr. u centru 2008. prosečna cena bila 2430 evra po kvadratu, 2011. 1886, danas je 1736. Za moj kraj, zemun centar, 2008. 1755, 2011. 1440, 2016. 1230 evra/kvm. strmoglavile su se cene. I nastaviće da padaju. Blokovi išli na 2000 evra
banecare1 Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 ako ima forumasa koji se razumeju u trgovinu sa nekretninama u regionu intersuje me savet koju cenu je realno ocekivati za trosoban stan od 125 kvadrata u strogom centru sarajeva . razmisljam o opciji zamene za centar beograda. racunam da 125 kvadrata u sarajevu moze dati 90-100 kvadrata na slicnoj lokaciju i zgradi u beogradu. posto sam ja u kini korisni saveti bi mi mnogo znacili
đorđe geprat Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 (edited) Ako se cene ne menjaju u evrima to je opet pad jer vrednost evra pada onako lepo. Ja imam budzet od nekih 10-20 iljada i palo mi na pamet ova idejica jer nemam ama bas nista pametno kako da potrosim te pare a bas bih voleo da se igram sa nekom kucicom. Suvise malo za neko pravo ulaganje a nisam nesto lud da spucam u neki skup auto cisto da bih se kurcio. bilo je još ostova na osnovu ovog tvog. izvan beogradskog atara cene su drastično niže. mislim na kuće i okućnice po selima. ja sam se vodio tvojom logikom da gledam i blejim u daljinu. i bukvalno za siću od 3000€ kupio na osnovu ponude u oglasima ovo u čemu sad uživam. orijentacije radi uloženo je ukupno 15000€ uključujući moj rad, rad prijatelja i donacije u nameštaju i opremi. u pitanju je 28 ari placa sa legalnom kućom. ima napuštenih vikendica i seoskih domaćinstava koliko hoćeš. ono što je meni bilo bitno je dovoljna udaljenost od aktivnih seoskih domaćinstava. muve, đubrivo, svinjokolj...... ovo što "pacov" desboj piše za mene je neprihvatljivo. mrzim ravnicu, volim brda. Edited February 4, 2016 by djordje geprat
Desmond Bojčinski Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 intersuje me savet koju cenu je realno ocekivati za trosoban stan od 125 kvadrata u strogom centru sarajeva . Po priči par bivših Sarajlija, Arapi u zadnjih deceniju pokupovaše sve živo po Sarajevu i okolini. Cene po kojima pazare su "dobre"(niko od njih se nije žalio da je oštećen ili da je dobio malo), a cenkanje je sastavni deo trgovine.
Desmond Bojčinski Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 mrzim ravnicu, volim brda. Niko nije savršen
banecare1 Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Po priči par bivših Sarajlija, Arapi u zadnjih deceniju pokupovaše sve živo po Sarajevu i okolini. Cene po kojima pazare su "dobre"(niko od njih se nije žalio da je oštećen ili da je dobio malo), a cenkanje je sastavni deo trgovine. prica carsija kazes menjam titovu za bnv, to je dobitna kombinacija
Shan Jan Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 bilo je još ostova na osnovu ovog tvog. izvan beogradskog atara cene su drastično niže. mislim na kuće i okućnice po selima. ja sam se vodio tvojom logikom da gledam i blejim u daljinu. i bukvalno za siću od 3000€ kupio na osnovu ponude u oglasima ovo u čemu sad uživam. orijentacije radi uloženo je ukupno 15000€ uključujući moj rad, rad prijatelja i donacije u nameštaju i opremi. u pitanju je 28 ari placa sa legalnom kućom. ima napuštenih vikendica i seoskih domaćinstava koliko hoćeš. ono što je meni bilo bitno je dovoljna udaljenost od aktivnih seoskih domaćinstava. muve, đubrivo, svinjokolj...... ovo što "pacov" desboj piše za mene je neprihvatljivo. mrzim ravnicu, volim brda. Tako necemu se i ja nadam. Znaci sve u svemu ako hoces lepu vikendicu na brdu blizu sume malo izdvojenu a da je sredjena, onda budzet nekih 20 000? A struja, voda, kanalizacija? @banecare: Ja ne znam kako je sada ali pre 6-7 godina, kada su moji prodavali kucu u Sarajevu, bila je vrlo neprijateljska atmosfera prema ne-muslimanima. Daj boze da se to promenilo...
Desmond Bojčinski Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 menjam titovu za bnv, to je dobitna kombinacija Slabo to šta meni znači, samo prenosim priče četvoro ljudi koji su prodali šta su imali po Sarajevu i okolini, i naselili se po Semberiji, Sremu i Beogradu.
đorđe geprat Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Tako necemu se i ja nadam. Znaci sve u svemu ako hoces lepu vikendicu na brdu blizu sume malo izdvojenu a da je sredjena, onda budzet nekih 20 000? A struja, voda, kanalizacija? u principu, u selima nema kanalizacije, koriste se septičke jame. voda je u principu bunarska, ja koristim kupovnu za piće. ako ti se nudi kuća u kojoj se živelo, priključak ostoji, ako je neka pomoćna zgrada priključak košta oko 800€. malo koja je uknjižena, ja sam za legalizaciju moje dao 500€. u principu, mislim da to treba kupovati od naslednika, ne od graditelja. ja ovo moje ne bih dao za ih.... moji juniori će da trampe za neki polovnjak. najviše geodeti i projektantu. to su moja saznanja, neko drugi verovatno ima drukčija. primera radi, u krćevcu, selu između mladenovca, topole i aranđelovca naslednici su tržili 12 -14000 za oko 50 m2 kuće na kojoj treba raditi i oko 15 ari placa. isto mesto, isti kraj žena je tražila 20000 za spratnu kuću, završenu komfornu sa oko 20 ari placa. tu je trebalo raditi na rekonstrukciji krova. u "mom" kraju nudila su se seoska domaćinstva za 5 - 10000 no to traži kompletnu rekonstrukciju, gomilu zemlje s kojom gradski čovek ne zna šta će. moj komšija ovdašnji, inače zemunac, ispazario je vrlo komfornu kuću, pomoćnu zgradu i 2 hektara zemlje za 20 i neku hiljadu i spiskao (po meni nepotrebno) 3000€ na etažno grejanje. meni se ne dopada jer na 200 metara ima komšijinu štalu. eto, to su neki primeri. možda ti i pomognu.
banecare1 Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 @banecare: Ja ne znam kako je sada ali pre 6-7 godina, kada su moji prodavali kucu u Sarajevu, bila je vrlo neprijateljska atmosfera prema ne-muslimanima. Daj boze da se to promenilo... meni kao prodavcu odgovara da postoji takva atmosfera ako ona znaci i interes da se od ne-muslimana preuzmu nekretnine i zemlja. nigde se ja ne zurim, to sam dobro naucio od kineza :D
Recommended Posts