radisa Posted March 11 Posted March 11 Just now, Mel said: Zbog sushe? Mozda i josh Rusa dodje... ili Vuchic upusti neke Arape, Turke i slichno shto vec pokushavaju sa Zlatiborom. Zbog rudnog bogatstva... Da cela Srbija postane gomila rudnika, neuslovna za život... 2
Frile Posted March 11 Posted March 11 (edited) 8 minutes ago, radisa said: (cela SRbijase doseli u BG i severnije, što je recimo jedna od teorija zavere koji su mi neki, pazi sad, geolozi, pričali) kakvu to kataklizmu očekuju geolozi? Rudarenje? edit: preteče me Edited March 11 by Frile 1
radisa Posted March 11 Posted March 11 (edited) 4 minutes ago, Frile said: kakvu to kataklizmu očekuju geolozi? Rudarenje? edit: preteče me Navodno ima jaaako puno nekih ruda i to se kao zna već jako dugo, ali je problem stanovnistvo koje tu živi... Kao, zato se i gradi kao sumanuto po Bg i Ns, da bi se lakse to sve stanovnistvo dovelo u severne gradove... Deluje sumanuto cela priča, kao i svaka teorija zavere, ali da ima ruda nekih ima, i ako im ovo sa litijumom prodje, ko zna sta sve moze da im padne na pamet... Edited March 11 by radisa
SNARC Posted March 11 Posted March 11 5 minutes ago, radisa said: Zbog rudnog bogatstva... Da cela Srbija postane gomila rudnika, neuslovna za život... A onda ce silan svet iz Prokuplja, Kursumlije i Cicevca da kupi stanove u Westu i A bloku za 10 tisuca ojra po kvadratu, da bi se to isplatilo i investitorima u stanove 2 1 1
radisa Posted March 11 Posted March 11 Just now, SNARC said: A onda ce silan svet iz Prokuplja, Kursumlije i Cicevca da kupi stanove u Westu i A bloku za 10 tisuca ojra po kvadratu, da bi se to isplatilo i investitorima u stanove Pa ima i jeftinijih stanova...
Ras Posted March 11 Posted March 11 4 minutes ago, dùda said: imaš iskustva sa ovim ? Ne. Nedavno sam čitao o njima, učinilo mi se zanimljivim i zapamtio. Nisam čak ni računao koliki je to zaista prinos. U Hrvatskoj funkcioniše sličan fond ulaganja u svinje, pa možeš da očekuješ isplatu u novcu ili u polutkama. Biće toga sve više. Nemam link pri ruci, probaj da guglaš na Forbs Srbija strani, ako pamtim tamo sam čitao. 1
SNARC Posted March 11 Posted March 11 5 minutes ago, radisa said: Pa ima i jeftinijih stanova... Ma ima..ali ko ce da popuni ova sranja koja se zidaju za silne tisuce eura po Bg i Ns.. Da li : 1. Mile i Slavica sa juga Srbije ? 2. Ahmed i Hasan iz Pakistana ? 3. Agim i Ramus iz Albanije, zaposleni po novom zakonu o zaposljavanju stranaca ? 4. Ostace prazni jerbo niko sa obicnim poslom ne moze da priusti da plati gajbu 500+ eura mesecno ?
Jesper23 Posted March 11 Posted March 11 2 minutes ago, Ras said: Ne. Nedavno sam čitao o njima, učinilo mi se zanimljivim i zapamtio. Nisam čak ni računao koliki je to zaista prinos. U Hrvatskoj funkcioniše sličan fond ulaganja u svinje, pa možeš da očekuješ isplatu u novcu ili u polutkama. Biće toga sve više. Nemam link pri ruci, probaj da guglaš na Forbs Srbija strani, ako pamtim tamo sam čitao. Kod nas u Bosni ko god nešto proizvodi isto proda bez problema. Poznajem ženu koja je napravila onih par mobilnih kokošinjaca i prodaje jaja, sad je na pijaci prodala 300 jaja po pola marke 150KM (80 eura cca) i tako svakog drugog dana, na sve to imaju kozije mlijeko gdje je litar 5km (2,5 eura) i sireve. Ljudi kažu da su se preporodili preseljenjem iz grada, prodali veliki stan, kupili imanje van grada i manji stan koji fiksno rentaju. Prije toga je situacija bila na rubu egzistencije. Hrana je jedina sigurna investicija, tu nema spora. Na cijenu nekretnina i politička previranja mogu uticati, ako je nestabilno ode cijena dole. 2 1
Tihajeza Posted March 11 Posted March 11 8 minutes ago, SNARC said: Ma ima..ali ko ce da popuni ova sranja koja se zidaju za silne tisuce eura po Bg i Ns.. Da li : 1. Mile i Slavica sa juga Srbije ? 2. Ahmed i Hasan iz Pakistana ? 3. Agim i Ramus iz Albanije, zaposleni po novom zakonu o zaposljavanju stranaca ? 4. Ostace prazni jerbo niko sa obicnim poslom ne moze da priusti da plati gajbu 500+ eura mesecno ? Pašće cena i kvadrat če biti 350e? Pa će se kupovati i sa prosečnom penzijom, "da se unuci ne muče"?
Sandradjer Posted March 11 Posted March 11 (edited) Koliko vekova se vec prica da ce da pojeftine stanovi a oni sve skuplji i skuplji? Mislim na Srbiju, u vecim gradovima Edited March 11 by Sandradjer 1
SNARC Posted March 11 Posted March 11 34 minutes ago, Tihajeza said: Pašće cena i kvadrat če biti 350e? Pa će se kupovati i sa prosečnom penzijom, "da se unuci ne muče"? Ne znam, zaista..mislim da niko ne zna. Za fakta ove vlasti nece padati sigurno. Ono sto znam je da niko ne moze lepo da objasni sta to prestonicu najzagadjenije i verovatno najkorumpiranije drzave u Evropi cini takvom delicijom za stanovanje te kvadrati vrede toliko..uzimajuci u obzir da se lokalci uveliko iseljavaju/izumiru a oni koji dolaze nije bas da su zavrsavali univerzitete sa sangajske liste 2
Jesper23 Posted March 11 Posted March 11 8 minutes ago, SNARC said: Ne znam, zaista..mislim da niko ne zna. Za fakta ove vlasti nece padati sigurno. Ono sto znam je da niko ne moze lepo da objasni sta to prestonicu najzagadjenije i verovatno najkorumpiranije drzave u Evropi cini takvom delicijom za stanovanje te kvadrati vrede toliko..uzimajuci u obzir da se lokalci uveliko iseljavaju/izumiru a oni koji dolaze nije bas da su zavrsavali univerzitete sa sangajske liste Nije realno očekivati ni pad cijene kada inflacija udara na sve strane. Barem kod nas (Srbija included) zakonitosti tržišta ne vrijede, ponuda i potražnaj ne diktiraju cijene. Kod nas gastozi dosta kupuju, naročito po manjim mjestima. Nije im teško dati 30k eura za stan od 40 m2, toliko košta dobar auto. A dođe im kao neka sigurna opcija za penziju ili "ne daj bože",
Eleniko Posted March 11 Posted March 11 u vremenima kada nekretnine nisu bile državni posao, cene su išle i gore i dole i nekako pratile ekonomiju. primera radi ja sam 2004 stan platio 1080e/m2 i to je u narednim godinama naraslo skoro do 3000e da bi 2009 kad je ovde udarila rezonanca SEKA-e ljosnulo nazad na 1500e pa onda u prvoj polovini naredne decenije otišlo na 2000e i tu je stajalo do korone. mislim da bi to neko realno stanje ostalo i nakon korone da se nije desio BNV i ubrzavanje rasta GDP i ostali fenomeni kroz bum nekretnina. mislim, ako treba nekoga da streljate, a.vučić nije prvi nego s.mali. to je jedino on tamo mogao da smisli i realizuje. 1
brusli Posted March 11 Posted March 11 (edited) Ovo sve sto pricate za rast cena su posledice, za uzroke se obratite Kristini i Powellu. Edited March 11 by brusli
Recommended Posts