duda Posted January 14 Posted January 14 (edited) 16 hours ago, Miki_belavista said: kolika je bila popunjenost?20/25 dana u mesecu? Stan je bio u centru, dobra je bila popunjenost sigurno 25 dana, ali tada je već bila velika konkurencija i cene nisu bile bobznašta, ne znam kako je sada. Ed. I naravno, velika je povoljnost ovo što kaže @*edited by mod, da je stan blizu i ako su u opciji dva stana ili više, tada se već isplati cimanje. Edited January 14 by dùda 1
Mel Posted January 14 Posted January 14 Mislim da j eza te stvari najbolje imati jedno 4 stana. Onda ih prodajesh jedan po jedan, i zivish od tog novca kako hocesh. 3
duda Posted January 14 Posted January 14 (edited) E da, to sa airbn ume da bude zeznuto, ima još jedan detalj. U jednom momentu su promenili algoritam, jer su se bunili ljudi čija nekretnina ne izlazi ni na provj ni na drugoj stran.. Posle toga je nastalo neko čudno stanje, baš je bilo glupo, jer nisu te izbacivale dobre ocene, uopšte mi nije jasno kako je radio tak izmenjeni algoritam. Ja sam se tada smorila a i zbog nekih privatnih razloga, vratila se ponovo na klasično izdavanje. Ne znam kako je sada sa tim algoritmom, tj. da li su vratili na staro. Edited January 14 by dùda
Shan Jan Posted January 14 Posted January 14 @dùda ja koristim booking i imaju neki svoj sistem al u sustini ti izlaze na prvoj strani smestai sa dobrom ocenom. No ja volim da sortiram po raznim stvarima (tipa gajba na plazi, ocena preko 8, zasebno kupatilo i sl.) tako da ne koristim toliko tu prvu stranu. 1
kud u maglu Simoviću Posted January 14 Posted January 14 1 hour ago, Mel said: Mislim da j eza te stvari najbolje imati jedno 4 stana. Onda ih prodajesh jedan po jedan, i zivish od tog novca kako hocesh. +1000000
kud u maglu Simoviću Posted January 14 Posted January 14 zbog skromnosti i brige za zdravljem da ih je više stvar bi se otela kontroli 2 4 1
duda Posted January 14 Posted January 14 (edited) 32 minutes ago, Shan Jan said: @dùda ja koristim booking i imaju neki svoj sistem al u sustini ti izlaze na prvoj strani smestai sa dobrom ocenom. No ja volim da sortiram po raznim stvarima (tipa gajba na plazi, ocena preko 8, zasebno kupatilo i sl.) tako da ne koristim toliko tu prvu stranu. Ne bi verovao koliko ljudi i ne stigne do druge strane. Ja znam da sam ja u jednom momentu samo primetila da mi se danima već niko nije javio. Onda pogledam na sajt i vidim, promena algoritma. Ali, ja sam ionako već bila odlučila da se povučem iz tog posla , pa se i nisam nešto potresla. Edited January 14 by dùda 1
Frank Pembleton Posted January 14 Posted January 14 10 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: zbog skromnosti i brige za zdravljem da ih je više stvar bi se otela kontroli Skroman si čovek... 1
Jesper23 Posted January 15 Posted January 15 Kod nas u Banja Luci baš piči izdavanje na dane, roditelji od drugara su u penziji ušli u posao čišćenja apartmana. Nabavili robote, uređaje i piče lagano njih dvoje u paru, kažu da im ide odlično. Svi bi da ranetaju, ali mora neko i da čisti Inače za NG nisi mogao naći slobodan stan u Banja Luci, sve Slovenci uzeli i tako je većinom godine, blizu im, jeftino a dobar provod. Izgleda da posao cvjeta 2
duda Posted January 15 Posted January 15 (edited) U Banja Luku dolaze iz Evrope masovno ne samo turistički, tj. jeste turistički, tzv ''zdravstveni turizam'' Stomatološke usluge su nemerljivo jefitnije, kao i estetske. Jedan moj rođak iz Slovenije se time bavio, organizovao nemačke penzose, sve im obezbedi, prevoz, smeštaj, lekara, i još ako ostane vremena, malo i klasičnog turizma. Svi u lancu srećni i zadovoljni. Edited January 15 by dùda 2 1
Peter Fan Posted January 15 Posted January 15 On 12. 10. 2023. at 6:07, kud u maglu Simoviću said: video sam da je na tari počelo sa gradnjom ja bih u srbiji prvo tamo gledao, onda vrnjacka banja, pa kopaonik. i to je to što se tiče “turističkih” mesta On 12. 10. 2023. at 6:44, Moća said: zaboravih Taru tako je to vredi pogledati. Tara je zajebana jer je (bar teoretski) dozvoljena samo tipska gradnja, plus je tesko dobiti dozvole, ako nisi SNS i/ili odlikas. No, to na stranu, najgori je put i zabacenost. Ali, da je fenomenalno gore - jeste. 1
Popular Post Eleniko Posted January 18 Popular Post Posted January 18 ima 2 godine kako sam počeo da se bavim izdavaštvom na ostrvu, obe godine su bile eksperiment. prva baš baš, bez želje za zaradom već za učenjem, a druga već ozbiljno izdavaštvo i vrlo ok zarada. kao i u svemu u životu, čovek mora da izabere ciljeve i način da dođe do toga. ni žena ni ja ne ljubimo više preterano leto na moru, čemu je posebno pogodovalo globalno zagrevanje tako da smo jako produžili sezonu kupanja za nas u mesece u kojima smo to do pre par godina mogli samo da sanjamo. njeno poslednje kupanje u 2023. je bilo 31.decembra a moje 8.novembra, vrv bi i ja zašao u decembar ali sam morao nazad do bgd. tako da nam nije bilo teško da odustanemo od toga da letnji period bude samo za nas, nego da tu i radimo.... mi smo imali sreću da smo uz kuću na placu dobili i polu urušenu štalu koja je u trenutku kupovine tretirana više kao problem nego kao asset. no desilo se da samu godini pred koronu odlučio da predupredim urušenje starih zidova i doneo odluku da to renoviramo. objekat ima oko 75 spoljnih kvadrata, jedno 15 posto manje unutra zbog 60cm debelih kamenih zidova. kuća je rađena sa idejom da bude za mene, kad mi žena i svi gosti doqrče da pređem tamo, ali je to dosta brzo palo u vodu. kada je videla rezultat radova prvo je žena stavila nogu u vrata i sada ona tamo beži od mene, toalet koristi kompletno a vrlo često i spavaću sobu. a kada su razni posetioci počeli da se raspituju za zakup tokom leta i da nude cene koje su nam delovale nestvarno /koje mi lično nikada ne bi platili za boravak na moru/, skovan je cunning plan kako da postanemo rentijeri jedne lepe stare kamene kuće na 400m od mora... /nastaviće se/ 16 5 6
Popular Post Eleniko Posted January 18 Popular Post Posted January 18 kada smo kupili plac, pomenuta štala je izgledala ovako. dve godine kasnije veći deo krova se bio urušio i kiša je krenula da podlokava zidove koji su izgrađeni od duplog sloja kamena između koga se ne nalazi ništa ili pak sama zemlja. kada sastavi 7 dana kiše, taj prostor se napuni vodom i samo je pitanje trenutka kada će se kompletna kuća srušiti. stari graditelji su na ovakvim kućama uvek imali nekoliko tačaka gde je kamen bio posebno ojačavan da bi mogao da nosi dugački zid /naš je preko 12m/, kada voda pomeri i izbaci ovaj kamen sa te pozicije, bukvalno pada cela kuća. da ovo nisam video rođenim očima kada je u par sekundi otišla jedna od najlepših starih kuća, jer su vlasnici odugovlačili sa sanacijom, ne bi poverovao ovo što sam napisao. poučen tužnim iskustvom ove kuće koja se srušila u februaru 2019, to leto sam ugovorio majstora - najboljeg majstora za kamen na ostrvu, grka - i rešio da uložim oko 20,000 evra u to da spasim štalu od neumitnog rušenja i konvertujem je u stambeni objekat neću da smaram detaljisanjem oko renoviranja gde je bilo dosta problema, pre svega korona a onda i limitirani kapaciteti bukvalno svih majstora ovde. bilo kako bilo radovi koji su trebalo da traju ne više od 6 meseci opuštenog rada su se protegli na preko 2 godine i kuća je bila useljiva za nas i za prijatelje u leto 2022, ali ne i za plaćene goste jer je dosta stvari falilo - ja sam bio premoren i mentalno devastiran što od dvogodišnjeg vanrednog stanja sa ograničenjima kretanja i ulazaka u grčku, što od rvanja sa majstorima tako da nisam imao snage da dovršim sve što je trebalo da primimo goste to leto. zato smo u renoviranoj štali spavali ili žena i ja ili naši prijatelji koji su sami insistirali da spavaju tu. spavaća soba je bila pretvorena u skladište svega suvišnog u 2 kuće, nismo imali unutrašnja vrata nego zavese /privatnost u toaletu/, kuhinja nije bila urađena - zapravo je to funkcionisalo kao studio-garsonjera od skoro 60m2. zato smo odlučili da glavnu kuću - prizemlje i sprat - stavimo u funkciju eksperimenta sa izdavanjem, gornji sprat od oko 40m2 je bio trokrevetni apartman, mi smo bili u prizemlju, izdavali smo čak i za standarde limnosa vrlo jeftino jer nije bilo sve optimalno /npr stare škure, nije bilo mreže za komarce itd/. cilj je bio da pre svega žena i ja vidimo kako funkcioniše taj konglomerat nas, prijatelja i gostiju na tih 560m2 imanja, da li to može da bude harmonično za sve i da ide bez stresa i tenzije. izdavanje sprata je išlo na word of mouth, po preporuci prijatelja, nisam želeo da se oglašavam iz nisa razloga /o tome kasnije/. nije se puno zaradilo ali to nije bio ni cilj - sem da se delimično pokriju godišnji troškovi tipa poreza, struje, interneta i tekućeg održavanja. na kraju sezone, žena i ja smo se pogledali sa pitanjem - vredi li sve ovo. odgovor je bio pozitivan, jer sa plaćenim gostima smo imali najmanje problema, zapravo nismo iskusili ni jedan. već sam ovde pisao da su prijatelji najproblematičniji, zbog tog balasta životnih problema sa kojim dolaze na odmor - posao, deca, egzistencijalni problemi. sa druge strane svi koji su platili za boravak su bili presrećni i oduševljeni, koliko smeštajem koji je bio atipičan, prijatan, jako topao a opet dovoljan, toliko i samim ostrvom koje nije ljubav na prvi pogled ali ulazi pod kožu tako da posle 10 dana ne želiš da ideš kući. odluka je doneta - sledeće leto 2023, izdaje se renovirana štala u punom sjaju koji su trebali da obezbede umetnički talenat moje žene i moja tehničko logistička ekspertiza. završen objekat /minus pergola koja još nije stavljena/ danas izgleda ovako /nastaviće se/ 27 9 1
Recommended Posts