Jump to content
IGNORED

Nekretnine

MrX

Recommended Posts

Posted
nisu, a ni zlatne frćoke posred stolarije...mamice mila.lepa zgrada, par loših detalja.btw u dubljenskoj već par meseci prodaju stanove koji 'samo što nisu gotovi' od 138 kvm i ogroman penthaus. cena je 2600, pa vi vidite gdi odoše ove cene, a biće i art deko fasada.
Loš detalj su svakako vrata od garaže. štrče svojim dimenzijama i običnošću. Za enterijer znam da odudara od stila koji se može videti spolja.Gde u Dubljanskoj?
Posted

fakat, ima losih detalja, ali je to prilicno minorno spram opsteg dojma a i u kojoj je novogradnji nema - ova je pritom u savrsenom kraju i na savrsenom mestu. mesingana lajsna se izvadi iz prozora a celu zgradu ces tesko premestiti. pored toga, na fotki se ne vidi glavni biser u zgradi a to je poslednji sprat koji barem spolja deluje vrlo zanimljivo. zapravo, kad malo bolje razmislim, samo jedna mi se novogradnja nedavno dopala komplet bez zamerki pa nisam bio lenj da nazovem i pitam za cenu. agent je rutinski, nakon 20-minutnog uvoda, izgovorio cifru od 5000E/m2. bejase to u oktobru prosle godine, ulica je jedna ili dve iznad sumatovacke. damn it....

• 2 weeks later...
Posted

fina zgrada u komsiluku (topolska) zaposednutim skorojevic-dinarom koji si priushtava, i lokaciju (pazareci pritom podrijetlo), i inherentni luksuz koji cena od n-evara podrazumeva. kroz nekoliko godina, deca kupaca ce predstavljati urbanu elitu. ovaplocenje socijal-darvinizma.

Posted
koja zgrada, kazi broj?
ja u topolskoj. komentar je za pominjani novopazarski barok.
Posted

Ima ona lepa predratna vila koju je zaposeo, kažu, neki DB-ovac, u Požarevačkoj, do servisa za centriranje trapa ili tako nešto, koja je pretvorena u svojevrsni Dom Anđela sa balustradama u roze-kajsija boji. Odnedavno, u podrumu funkcioniše kafić, verovatno za kakvu probranu ekipu!? Samo čekam trenutak kada će i ona lepa kuća od prekoputa doživeti procvat.U Topolskoj, sa leve strane kada se krene prema skveru sa V.D. u delu posle "Momenta", predratna vila, bordo boje, deluje mi već napušteno.Jedva čekam da uslikam novog srećnog vlasnika. <_< Detaljnim planom ovde nisu predviđene izmene postojećih objekata. Pitam se samo, koliko i kako će biti promenjen lični opis ovog mesta kad elita da svoj doprinos do kraja svemu ovome. <_<

Posted

mozda je bila lepa nekada, danas izgleda kao da je napravljena u devedesetim. samo joj fale labudovi, orlusine i slicna dekoracija okolo. ta vila u topolskoj tako izgleda vec najmanje 5 godina, gledam je svake nedelje.... ne znam, ta mi ulica ne deluje kao mesto gde bi se investitori mogli izivljavati. najsumnjiviji je sam cosak ulice, kuca koja se nalazi i u topolskoj i onoj gde je skola. ta je vidjena da se sravni i izgradi neka masivna svinjarija.

Posted

Meni je kriminalno da je novogradnja u poslednjih par godina unistila kvalitet stanova u smislu dobre organizacije stana.1983. je na nivou grada izasao pravilnik o stambenoj izgradnji gde su propisane minimalne i optimalne dimenzije stanova i pojedinacno soba, terasa, pomocnih prostorija, sobnost u odnosu na kvadraturu, broj kupatila, terasa... Pisali su ga arhitekte i inzenjeri raznih struka, prilicno je obiman i detaljan. On je (mislim) bio dat kao preporuka, ali stanogradnja je bila u rukama veliki gradjevinskih preduzeca. Retki ga jos konsultuju- sada imate u ponudi i trosoban stan od 50kvm, ali i garsonjeru od 42kvm, a jednoj koleginici su ponudili jednoipoiposoban sat (da, da, jedno-i po-i po soban stan! :twak: ). Vec je praksa da se kuhinja pravi u vidu sudopere ogradjene sankom od dnevne sobe, a terasa se naziva bilo sta na sta mozes stati stopalom a napolju je.Recicete verovatno, ponuda i potraznja ce resiti stvar, investitori sa boljim stanovima ce postizati bolju cenu, pa ce onda ovi sto sklepaju bilo sta u zadatu kvadraturu projektovati bolje. E pa nece. Ljudi su cudesno neuki i slepi za to, pogotovo u nasoj zemlji gde je do pre 40 godina kupatilo u stanu bila novotarija (ne mislim na Beograd, nego overall), i gde potraznja je toliko velika- znam podatak da je Jugoslavija osamdesetih bila na poslednjem mestu po broju stambenih kvadrata po glavi stanovnika, a po broju stanova po glavi stanovnika na pretposlednjem (ispred Irske, koja ima duplo veci broj kvm /gs), podatak nije svez, ali i znate koliko se izgradilo devedestih...Stambeni fond se gradi za narednih 100, do 200 god, mislim da je to jedna od stvari koju ne treba tek tako prepustiti trzistu.

Posted (edited)

Kolko sam ja nacuo, upravo se radi urbanizam za taj tu kraj, Maksima Gorkog, Milesevska, Vojvode Dragomira. Ne bi stavio pare da nece biti P+ 5-6 ya ceo taj kraj.edit. Ipak mozda sam i pogresio... Mozda sam cuo za ovaj do R. Grujica...

Edited by yabadaba
Posted (edited)
mozda je bila lepa nekada, danas izgleda kao da je napravljena u devedesetim. samo joj fale labudovi, orlusine i slicna dekoracija okolo.
Pa to htedoh reći. Jedino me brine odsustvo mercedesa ili u najgorem slučaju BMW-a da dreče svojim njuškama.Ostaje i ona prekoputa (edit: one na ćošku koju si pominjao), na samom prevoju, malo povučena, sa prelepim četinarima ispred... Ne znam, mislim da će ta da ostane takva. Barem je tako predviđeno. Ali slutim da će joj se namena promeniti te da će parče travice ispred biti prebetonirano a da će se ispred njušku u njušku parkirati kakva skorojevićka kola i motori, naravno sa sve suncobranima, ispred fenseraja od aluminijuma sa sve laminatom na podu (edit: u vidu nekog kafića ili restorana).Glede bordo lepotice, dojmim da će joj se desiti slična sudbina kao sa nekada lepom kućom iz kraja kao i u malopređašnjem primeru u Požarevačkoj.@yabadabaPrema detaljnom urbanističkom planu (ima i po netu da se dislocira ovaj kraj sa sve planom) Topolska, Petrogradska i Vojvode Dragomira ostaju takve kakve su. Izuzetci su samo rekonstrukcije tavana i potkrovlja (što se i desilo pre par godina na uglu Petrogradske i Topolske, dijagonalno od "Momenta". Edited by Ivan
Posted (edited)
Meni je kriminalno da je novogradnja u poslednjih par godina unistila kvalitet stanova u smislu dobre organizacije stana.
grozim se definicija ovog tipa, - šta znači "dobra organizacija stana"? Po čijim kriteirijumima? Nekoga ko u tom stanu neće ni živeti?
1983. je na nivou grada izasao pravilnik o stambenoj izgradnji gde su propisane minimalne i optimalne dimenzije stanova i pojedinacno soba, terasa, pomocnih prostorija, sobnost u odnosu na kvadraturu, broj kupatila, terasa... Pisali su ga arhitekte i inzenjeri raznih struka, prilicno je obiman i detaljan. On je (mislim) bio dat kao preporuka, ali stanogradnja je bila u rukama veliki gradjevinskih preduzeca.
Sva sreća pa je ostao na nivou preporuke.
Retki ga jos konsultuju- sada imate u ponudi i trosoban stan od 50kvm
imaš 50 hiljada evara, i četvoročlanu porodicu. Trebaju vam tri sobe gde se može spavati. Šta radiš? Kupuješ stan od 50m2 u Sremčici, gde imaš 3 nekakve sobe, od kojih je 1 i trpezarija i dnevna, ili pak kupuješ garsonjeru u Balkanskoj? Ili nešto treće?
, ali i garsonjeru od 42kvm
, eh, da mi je....
a jednoj koleginici su ponudili jednoipoiposoban sat (da, da, jedno-i po-i po soban stan! :twak: ).
super fora, naročito ako živiš sam. Imaš 8m2 za spavanje, 8m2 za radni prostor, ostatak stana čine 20m2 dnevni boravak + kuhinja, hodnik i klonja. Ne može bolje, sve spakovano u 45m2, vrednosti od oko 65hiljada evara u Zemunu, recimo.
Vec je praksa da se kuhinja pravi u vidu sudopere ogradjene sankom od dnevne sobe,
da, vrlo česta pojava u novogradnji, u gajbama od 23m2. Na Voždovcu u Vojvode Stepe ih ima mnogo. Drugar iznajmljivao tokom studiranja 1 takvu. Skroz fina gajba za studenta-samca. Vrlo praktična, za tu kvadraturu, koja dalje generiše cenu stanovanja. Da je 7m2 veća, tj da se neki komitet za stanogradnju pitao, drugar bi morao da daje 50e više na mesečnom nivou. Sva sreća pa nije tako.
a terasa se naziva bilo sta na sta mozes stati stopalom a napolju je.
Terasom se naziva otvoreni prostor u okviru kvadrature stana, a cenu joj diktira broj zidova koji je (terasu) tvore. Dakle, ako imaš 1 zid, pa pride terasu, onda je cena manja nego za trostrano obloženu terasu. A kvadratura terase se onda množi dalje tim koeficijentom, pa sve to na kraju bude vrlo precizno i matematički jasno kada plaćaš stan.
Recicete verovatno, ponuda i potraznja ce resiti stvar, investitori sa boljim stanovima ce postizati bolju cenu, pa ce onda ovi sto sklepaju bilo sta u zadatu kvadraturu projektovati bolje. E pa nece.
Recicete verovatno, ponuda i potraznja ce resiti stvar, investitori sa boljim stanovima ce postizati bolju cenu, pa ce onda ovi sto sklepaju bilo sta u zadatu kvadraturu projektovati bolje. E pa nece.
jok, ti ćeš.
Ljudi su cudesno neuki i slepi za to, pogotovo u nasoj zemlji
govori u svoje ime.
gde je do pre 40 godina kupatilo u stanu bila novotarija (ne mislim na Beograd, nego overall), i gde potraznja je toliko velika- znam podatak da je Jugoslavija osamdesetih bila na poslednjem mestu po broju stambenih kvadrata po glavi stanovnika, a po broju stanova po glavi stanovnika na pretposlednjem (ispred Irske, koja ima duplo veci broj kvm /gs), podatak nije svez, ali i znate koliko se izgradilo devedestih...
to je do kupovne moći, a ne do standarda koje propisuju neki "stručnjaci za definisanje kupčevih potreba". naš problem je u tome što korupcija diže cenu m2, a ne to što se grade dvoiposobni stanovi. Da građani imaju više para, i da su cene stanova jeftinije za iznos korupcije, cenim da bi za 50hiljada evara moglo da se nađe mnogo bolje nego što je danas u ponudi.
Stambeni fond se gradi za narednih 100, do 200 god, mislim da je to jedna od stvari koju ne treba tek tako prepustiti trzistu.
hvala bogu pa se tako bitne stvari ne regulišu. BTW, nemaš pojma koliko odurno zvuči termin "stambeni fond". Edited by pacey defender
Posted

Ovo za terase ne vazi ogradjena ili neogradjena zidovima prodaje se po punoj ceni kvadrata. Sto se tice organizacije stana vecina novogradnji od 45 do 65 kvadrata se radi sa otvorenom kuhinjom ogradjenom sankom u okviru dnevne sobe.

Posted

na vracaru se pojavile prve transakcije ispod 2k.....

Posted
grozim se definicija ovog tipa, - šta znači "dobra organizacija stana"? Po čijim kriteirijumima? Nekoga ko u tom stanu neće ni živeti?Sva sreća pa je ostao na nivou preporuke.
sva sreća da se projektanti, koliko mogu, drže tih preporuka. da se u svemu pitaju novokomponovani investitori, stambene zgrade bi umesto stepeništa imale vatrogasnu šipku, a sav raspoloživi prostor bi se pretvorio u stambeni kvadrat. isti ti neuki investitori tumače zahteve tržišta i insistiraju na stanovima male kvadrature, jer misle da na njima imaju veću zaradu. u zgradicu na parceli od 3-4 ara uguraju dvadesetak stanova, pa moraju da prave tri podzemne etaže da bi smestili pripadajući broj automobila. piljar bi sračunao da im se više isplati da grade brže, drugačiju strukturu stanova, da pre prodaju nešto jeftiniji kvadrat, da ne gube vreme i pare (korumpirajući činovnike), pokušavajući da sakriju u projektu bar jedan sprat... i što se tako obruši na tihujezu? sve što je napisala je tačno i sasvim utemeljeno na poznavanju onoga o čemu piše.