x500 Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 33 minutes ago, Time Crisis said: Razlika je i što se na voz (ne u Srbiji) možeš osloniti da će ići uvek slično vreme Za voz nemam informacija, ali je Lasta (pogon Avala) koja vozi pravac za Mladenovac vrlo tacna i konforna. Cak je i gsp 408 korektan. Slicna iskustva sa prevozom imaju i ljudi na Smederevskom pravcu (309 za Kaludjericu). @BWA slazem se, manji grad u blizini velikog daje dobar balans. 3
Svemir Zeka Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 17 minutes ago, BWA said: Po meni je najbolje zivjeti u manjem gradu blizu većeg. Takva situacija ti omogućava da organizujes život u gradiću gdje postoji većina potrebnih sadržaja, a za ono što nema ideš u grad. Najgora opcija mi je neka periferija, ni tamo ni ovamo, gdje za svaku sitnicu moraš u centar. Pančevo. 4
napadaj Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Živeo sam u Sremčici godinu i po dana i putovao prevozom u grad na posao. Sremčica mi se dopala, ali tada sam imao 25 godina, pa nisam morao da razmišljam o vrtiću, školi, vođenju deteta na sport, engleski, u bioskop itd. Nemam pojma šta je od takvih aktivnosti uopšte dostupno u Sremčici i da li bi dete moralo da bude voženo u grad ili moglo svim tim da se bavi tamo. Sremčica mi se dopala, verovatno bih tamo tražio kuću ako bih kupovao.
Shan Jan Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Zavisi gde i kako radis. Ako radis remotely onda mozes u bilo koji grad od 50k stanovnika da se lepo smestis i u miru podizes decu. Ako moras u BG onda nesto tipa Pazova.
Time Crisis Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 14 minutes ago, x500 said: Za voz nemam informacija, ali je Lasta (pogon Avala) koja vozi pravac za Mladenovac vrlo tacna i konforna. Cak je i gsp 408 korektan. Slicna iskustva sa prevozom imaju i ljudi na Smederevskom pravcu (309 za Kaludjericu). @BWA slazem se, manji grad u blizini velikog daje dobar balans. Problem je naravno što to znaju i prodavci u tom manjem gradu, tako da npr. u Sremskoj Mitrovici, Rumi, Pazovi, Inđiji baš nema nekretnina za 10 hiljada evra, za tako nešto mora ipak neka bestragija
x500 Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Just now, Time Crisis said: Problem je naravno što to znaju i prodavci u tom manjem gradu, tako da npr. u Sremskoj Mitrovici, Rumi, Pazovi, Inđiji baš nema nekretnina za 10 hiljada evra, za tako nešto mora ipak neka bestragija E pa sada, 10k je mnogo malo para realno. Cak i selima u Vojvodini za te pare moze da se dobije ... ne moze. Neka stara kuca, 2 pendzera sa sokaka, napravljena 50tih ili 60tih. Moj bata je ove godine kupio jednu takvu "kucu" za 3000 eur. Njemu treba plac (pola lanca) za masine i to mu je bio motiv kupovine. Kuca je iz 50tih od rucno pravljene pecene cigle, zemljani pod, urusen krov ... Niko nije ziveo dobrih 15 godina. To mogu da se eventualno drze kokoske :( Posle mesec dana je uzeo jos jednu, za 18k. Tu je stara kuca koja sa sokaka ima jedan penzer, i jos 2 prostorije na vagon u dubinu. Plac je isto pola lanca. Ali se na tom placu nalazi i nova (10tak godina stara) nezavrsena kuca od nekih 100m2. Ona je samo prizemlje, bez sprata, i treba da se ulozi nekih 20k. Dobice lep trosoban stan za sina. U jednom dvoristu ce da ide mali vocnak (20ak ari), a u drugom mali vinograd. Ja cu biti "strucni" konsultant 4
đorđe geprat Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 (edited) 47 minutes ago, BWA said: Po meni je najbolje zivjeti u manjem gradu blizu većeg. Takva situacija ti omogućava da organizujes život u gradiću gdje postoji većina potrebnih sadržaja, a za ono što nema ideš u grad. Najgora opcija mi je neka periferija, ni tamo ni ovamo, gdje za svaku sitnicu moraš u centar. najbolja varijanta je živeti i raditi u manjem gradu a blizu većeg. iskustveno, koliko sam ovde (deceniju i po) lazarevac i aranđelovac su pristojna mesta za život. doduše kaže se de vazduh u lazarevcu problem, nije li i u beogradu? za aranđelovac sam čuo da je voda sumnjiva po zdravlje na duže staze. nisam proveravao. uverio sam se koliko je manja napetost u lazarevačim DIS, Lidl, Roda, u odnosu na beogradske. a aranđelovac ima "mašinac" najbolju "u svijet" radnju za gvožđuriju i alate. Edited August 19, 2022 by djordje geprat 2
BWA Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 1 hour ago, djordje geprat said: najbolja varijanta je živeti i raditi u manjem gradu a blizu većeg. iskustveno, koliko sam ovde (deceniju i po) lazarevac i aranđelovac su pristojna mesta za život. doduše kaže se de vazduh u lazarevcu problem, nije li i u beogradu? za aranđelovac sam čuo da je voda sumnjiva po zdravlje na duže staze. nisam proveravao. uverio sam se koliko je manja napetost u lazarevačim DIS, Lidl, Roda, u odnosu na beogradske. a aranđelovac ima "mašinac" najbolju "u svijet" radnju za gvožđuriju i alate. Saglasan. Jako je bitno da djeca imaju sadržaje u manjem gradu. Da ima fudbalski, košarkaški, rukometni, karate....klub npr. Ako baš hoće da trenira tenis, onda neka ide u metropolu. 1
dragance Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Kakvo vas Pančevo spopalo, zekice?? Da imaš tri oka kao ribe u Springfildu iz Simpsona, ili u najboljem slučaju tri sise iz Total Recall! 1 1
Mel Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 2 hours ago, napadaj said: Živeo sam u Sremčici godinu i po dana i putovao prevozom u grad na posao. Sremčica mi se dopala, ali tada sam imao 25 godina, pa nisam morao da razmišljam o vrtiću, školi, vođenju deteta na sport, engleski, u bioskop itd. Nemam pojma šta je od takvih aktivnosti uopšte dostupno u Sremčici i da li bi dete moralo da bude voženo u grad ili moglo svim tim da se bavi tamo. Sremčica mi se dopala, verovatno bih tamo tražio kuću ako bih kupovao. Ima dece tamo, pretpostavljam i ponesto od aktivnosti. Ali look at the prices... utisak mi je da je Sremcica fino poskupela. 1
Facundo Orellana Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Ima ovih Noskičevih cena na sat-sat i po vremena od Novog Sada, ako kreneš Potisjem (Bačko Gradište, Mol, Ada...). Samo što morate da imate dva automobila u porodici, i mislim da ćete pola života ostaviti u prevozu. Znam ljude koji su deset godina izdržali tako svaki dan. Bilo je nekad i na sremskoj strani (Irig, Ruma, Vrdnik, Hopovo...), pretpostavljam da su i tamo sada cene otišle u nebesa. Meni su Irig i Vrdnik favoriti, mada opet moraš kako god okreneš stalno do grada, a opet je sto puta bolje od Veternika, Temerina ili Bačkog Jarka. Svakako nema mrdanja nigde bez automobila, snađi se kako ćeš zimi grejanje rešiti, minimum sat vremena gubiš u prevozu ako radiš u gradu, i još mnoge druge otežavajuće okolnosti. 1
Ratamahatta Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Banat bi bio do jaja da ima zglavnu vodu A ako ikad bude imo vodu, bice 2 soma kvadrat i ovde 2
SNARC Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 (edited) 3 hours ago, Svemir Zeka said: Pančevo. Mislio sam da je vazduh u Bg katastrofalan zimi.. A onda sam prosao kroz Pancevo...zatvaro sam ventilaciju u kolima da bi prezivija. Quote Banat bi bio do jaja da ima zglavnu vodu A ako ikad bude imo vodu, bice 2 soma kvadrat i ovde @Plajvi Ne mora banat da ima vise nista..ja se plasim i ovog auto puta sto oce da izgrade, treba da pocnu Beogradajani da mi se doseljavaju tamo.. Edited August 19, 2022 by SNARC 1
Ratamahatta Posted August 19, 2022 Posted August 19, 2022 Nema sve ono sto ljudima u BG/NS smeta Vazduh nije neki, ali manje smrdi nego BG Saobracaj lagan, oce ponekad covek da se obesi iz cista mira ali sta sad 4
Recommended Posts