March 29, 20205 yr Mislim da to prvenstveno zavisi od toga kakav je sledeci brak. Moja baba se prvi put udala i gradjanski i u crkvi. Posle se razvela (i preudala) samo gradjanski.
March 29, 20205 yr ja sam iz principa oblizao kašičicu a stajao sam poslednji u redu Srbin sam do koske
March 29, 20205 yr 13 minutes ago, slow said: Bubo, pitaš za druga ili...? nene. nisam u jurisdikciji. bilo mi interesantno, ako ne mora sl gl, onda nije skupo
March 29, 20205 yr 2 minutes ago, Ayatollah said: A može i ovako... Ne može. Gde si našao da se na njih ugledamo, u CG još vladaju komunjare bogoborci, daj neku demokratsku zemlju za primer
March 29, 20205 yr 3 hours ago, Anonymous said: Vidi, juznokorejska sekta osnovala ekspozituru u Italiji
March 29, 20205 yr 1 hour ago, Хетерија said: Ма знам све, него говорим о том неком односу просечни верник-свештеник где је свештеникова реч амин а не треба уопште да буде тако. Другачије би се и црква понашала да су и верници другачији. Овде је као неко такмичење ко ће више да се опире променама, увек је пристуан тај неки наратив "тако се од давнина радило" а није. Ако ћемо по томе како је изгледало рано хришћанство онда ни источно ни западно хришћанство данас немају никакве везе са њим. pa ne mozes da kudis ucenike ako ne valja ucitelj. mislim, mozes al ne valja ta logika.
March 29, 20205 yr I dalje je neshvatljivo ovo prenemaganje sa kasicicom, pricescivanjem bez koske i slicnim po zivot gradjana opasnim zamajavanjem. Ne gledam konferencije za stampu (jos jednom hvala svima sa PPPa koji prenose ono sto je bitno), ali, koliko sam shvatio "struka" nije jasno i glasno saopstila da ne dolazi u obizir nikakvo okupljanje vernika, a kamoli koriscenje kasicice bilo kolektivnim lizanjem, bilo primanjem pricesca koje je pop u vidu nepogresivog trojkasa ubacuje sa linije 2.00m. O cemu se radi? Edited March 29, 20205 yr by Nesh
March 29, 20205 yr Ruska pravoslavna crkva pozvala vernike da ne dolaze na liturgiju u hramove, služba će se prenositi online
March 29, 20205 yr Jeste, rekli su nekoliko puta nedvosmileno, jasno i glasno da je opasno i da je ponašanje visokog rizika, ali da nije njihov posao da sankcionišu i izdaju naredbe, to treba da rade nadležne institucije. Edited March 29, 20205 yr by Taihoskopija
March 29, 20205 yr 30 minutes ago, adam said: pa ne mozes da kudis ucenike ako ne valja ucitelj. mislim, mozes al ne valja ta logika. Па није свештеник Бог, не може се сопствена глупост правдати глупошћу оног другог. Литература је широко доступна у 21. веку. Ауторитете увек треба преиспитивати.
March 29, 20205 yr 1 minute ago, slow said: Ruska pravoslavna crkva pozvala vernike da ne dolaze na liturgiju u hramove, služba će se prenositi online To će sad da bude zabavno. Ovi naši su u poslednje vreme uvek bili uz njih. Šta će sad?
March 29, 20205 yr 2 minutes ago, Хетерија said: Па није свештеник Бог, не може се сопствена глупост правдати глупошћу оног другог. Литература је широко доступна у 21. веку. Ауторитете увек треба преиспитивати. Ni oni nisu homogena grupa, ma koliko nadjačavala struja koja je bahata, bezobrazna i glasna i koja trenutno (i godinama) odlučuje, ima super razumnih i savremenih ljudi, ali je na mikroplanu preslikano stanje sa makroplana (društva i države) i dobijamo svinjariju kao i u ostalim segmentima.
March 29, 20205 yr 1 minute ago, Anonymous said: To će sad da bude zabavno. Ovi naši su u poslednje vreme uvek bili uz njih. Šta će sad? Mislim da će leći na rudu i počeće da slušaju