Jump to content

Covid-19: Razvoj vakcine, imunitet i primena medikamenata

Featured Replies

42 minutes ago, precog said:

plus koliko traje imunitet. sto ce se kasnije saznati. no, svakako dobra vest.

"at least one year" - po CEO BioNTech-a.

plus kaže da je mogućnost da neka mutacija sjebe imunu reakciju "izrazito mala".

Ono što je urnebesno je što su ovi idioti osetili da baš danas i oni treba nešto da predoče:

1 hour ago, barrcode said:

"at least one year" - po CEO BioNTech-a.

plus kaže da je mogućnost da neka mutacija sjebe imunu reakciju "izrazito mala".

Ono što je urnebesno je što su ovi idioti osetili da baš danas i oni treba nešto da predoče:

odakle ti ovo za godinu dana, imas li negde izvor. dosta je cudno oko prognoze posto su dali prve doze u julu.

nama se upravo obraca vrhovni vodja povodom vakcine. moli ljude da se ne opustaju i skidaju maske ovog trenutka, objasnjava da ipak moramo biti strpljivi jos neko vreme.

odakle ti ovo za godinu dana, imas li negde izvor. dosta je cudno oko prognoze posto su dali prve doze u julu.

Danasnji Financial Times:

BioNTech’s Mr Sahin said he expected the vaccine’s immune response to last for “at least one year”, adding that the vaccine-induced antibodies were shown to block about 20 different mutations of Sars-Cov-2. “There's a very low likelihood that a [mutation of] the virus can overcome the immune response,” he predicted.

https://www.ft.com/content/9bde4bff-acf0-4c2a-a0d0-5ed597186496

hvala.

Ja sam sad zbunjen.

Kad je Pfeizer pretekao Astra Zenecu? Zar nije oksfordska vakcina bila u vodjstvu?

Ja sam sad zbunjen.

Kad je Pfeizer pretekao Astra Zenecu? Zar nije oksfordska vakcina bila u vodjstvu?
Trka nije prljava ali je korporacijska, vest je pladirana više za američke berze

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Sjajna vijest. Nasa vlada prije neki dan kesirala neke silne milijarde za 10mil doza. Problem je valjda transport na -70 jer nema uslova da se proizvodi u AUS

6 hours ago, precog said:

koliko sam citao uglavnom prioritizuju ugrozene grupe stanovnistva i profesije koje su na udaru, a vitalne po funkcionisanje drzave (lekari).

Kod nas je to policija i vojska.

Pa nama treba samo jedan komad onda. 

Rusija nudi i francuskoj (sigurno i drugim zemljama) jer vjerovatno nema kapacitet za veliku proizvodnju.

Ova Pfizer vakcina mora da se cuva na -80° (dok se obicne vakcine cuvaju na -20°) jer je zasnovana na novoj tehnologiji.

Ovo ce biti problem i u razvijenim zemljama a kamoli u drugim. Austarlija ako sam dobro shvatio mora da ih uveze jer nemaju mogucnost da ih tamo prave.

Vec vidim kampove van gradova gdje ljudi dolaze da se vakcinisu.

Nadam se da ce ubrzo stici i ostale vakcine (Oksford, Moderna, Sputnik, Kineske itd itd) jer samo sa jednom ce to vec teze ici.

Na -75, a čuvaće se na suvom ledu (CO2 u čvrstim agregatnom stanju), on je na -79 stepeni celzijusa.

Ok je to ali je problem volumen. Kazu da imaju kutija sa 5000 vakcina koje se lako prenose. Mali je problem sto se one mogu otvoriti samo 2 puta, u suprotnom slucaju "lanac hladnoce" se prekida i sve vakcine se moraju baciti.