April 12, 20205 yr @dùda @adam Thnx kad je redovno stanje, imam izvore za dobro maslo, iz Ulcinja ili sa Kosova
April 12, 20205 yr Just now, beta kentauri said: @dùda kakve su iračke baklave softane kao naše i turske ili suve? davno je bilo kada sam probal tu iračku baklavu doneli neki naši inženjeri koji su radili u iraku nije bila preterano softna, zapravo, ni prava bosanska baklava nije mnogo softna u smislu da curi (to čak i ne sme ako je dobra), @adam je dao odličan recept, po tom receptu baklava, ako je dobro pečena (a to znači, lagano, ''kao na suncu'' rekle bi starije domaćice ) lepo upije svu agdu, bude sočna, nikako suva, ali ne sme da bude vodenasta
April 12, 20205 yr pitam jer sam jela bliskoistočne baklave i one su sasvim drugačije od naših. veličine manjih sarmica od zelja i manje i suve. nisu natopljene agdom. kad se setim poslastičarnica po damasku i bejrutu i kako ih ređaju na poslužavnike kao piramide. eh
April 12, 20205 yr 1 minute ago, beta kentauri said: pitam jer sam jela bliskoistočne baklave i one su sasvim drugačije od naših. veličine manjih sarmica od zelja i manje i suve. nisu natopljene agdom. kad se setim poslastičarnica po damasku i bejrutu i kako ih ređaju na poslužavnike kao piramide. eh pa da i turske su slične, male, zamotane, bar to što sam ja videla ove iračke su bile iste kao naše, slagane, čak i slično sečene ne znam da li imaju i tih motanih, moguće, nisam ja bila u iraku i videla, već sam samo jednom probala te koje su donešene iz iraka i bile su fantastične ali, mislim da su bile pravljene u nekoj baš vrhunskoj kuhinji, tipa preko nekog pukovnika (naši gradili vojni kompleks kol 7) i specijalno za poklon pa je i to možda razlog što su bile tako dobre
April 12, 20205 yr 20 hours ago, gospa buba said: ok. stavila u chorbu pa skuvala torbu. ako me nema, sve znate, jugoslavija, chuvanje Kakva je ta čorba na kraju ispala? Ja sam čuo pohvale svojevremeno.
April 12, 20205 yr Author Kakva je ta čorba na kraju ispala? Ja sam čuo pohvale svojevremeno.e dobra je bila, mala glavica luka, peteljke od zelja, shaka grashka, shaka pechuraka, mali krompiric na kockice i na kraju dve shake lishca rotkivice na trake. so biber i na kraju malo mleka. dobro smo smrznute pechurke sechene iz maksija gledajte da imate u bazi. sent from bubamoto
April 12, 20205 yr 45gr ovsenih2 merice wheya1 celo jaje3 belanca100inak grama šumskog 30gr kikiriki putera Pola dana sit od ovoga...
April 13, 20205 yr 58 minutes ago, gospa buba said: kako ste farbali jevreji? divni su jevreji rekla bih da je lukovina