April 4, 20205 yr Napravio supu od luka, ispekao patku sa glazurom od pomorandže, soja sosa i meda, uz nju pire krompir sa puno putera. Otvorio dobar Barolo iz arhive. Nek ide sve u materinu...
April 4, 20205 yr 29 minutes ago, banatjanin said: Napravio supu od luka, ispekao patku sa glazurom od pomorandže, soja sosa i meda, uz nju pire krompir sa puno putera. Otvorio dobar Barolo iz arhive. Nek ide sve u materinu... E sad lažete™, otkud luk kad toga nema!
April 4, 20205 yr 33 minutes ago, ZerrorR said: E sad lažete™, otkud luk kad toga nema! Kupio pre neki dan u Maksiju, ujutru, uleteo sam dok je radnica punila iz džaka one gajbice. A nisam ni skontao da je nestašica. Zbog graška pizdim, to često jedemo inače
April 4, 20205 yr ispekao svoj prvi sourdough hleb - onaj sa zivom kulturom od brasna i vode sto treba najmanje nedelju dana da se napravi. zali boze vremena i sastojaka. prvo, da bi to brasno i voda odradilo svoje, to treba svaki dan hraniti - svaki dan po jedno 150g brasna i isto toliko vode. pa posto raste baciti nesto vise od pola pa ponovo. sto ce reci, stukao sam skoro kilo brasna u ovoj nestasici da napravim taj jebeni starter. i trajalo je nedelju dana. osmi dan je smesa napokon pocela da pluta kad se ubaci u vodu, kazu to je znak da moze da se koristi. to se desilo juce. pa sam onda sve po nekom babaroga receptu umesao to s brasnom i vodom i zamesio. pa stavio da odstoji. pa dodao so. pa stavio da odstoji. pa razvlacio navise kako recept nalaze i to cetiri puta u razmacima od po 40 minuta. pa posle svega toga ostavio u frizider da naraste preko noci - sve, naravno, po tom babaroga receptu. jutros izvadio iz frizidera, ostavio opet da odstoji da se ne stavlja ladno u rernu. pa zagrejao rernu na 240C, pa zagrejao tucanu serpu s poklopcem do usijanja. pa napokon ispekao hleb. ispala neka stutkana masa debljine jedno 2 i po 3 cm al s fenomenalnom koricom. jestivo je ko mora. bice da je previse narastao pa se u rerni izduvao. jebiga. sve u svemu, vracam se na oprobani recept s kvascem koji sam usavrsio. taj hleb kad napravim, mogu ladno hipsterima da prodajem za lepe pare. sad se pitam sta cu sve probati i upropastiti od pusta vremena dok ova posast ne prodje.
April 4, 20205 yr 4 hours ago, cedo said: vo Negotino ... zolta Au, žolta, kraljevstvo za jednu flašu. Ne uspevam Crnogorcima da objasnim da je deset puta bolja od njihove loze.
April 4, 20205 yr 1 minute ago, napadaj said: Ko je ikada uspeo bilo šta da objasni Crnogorcima? rasizam a? e jada ovog se nakotilo..
April 4, 20205 yr 30 minutes ago, Anonymous said: Au, žolta, kraljevstvo za jednu flašu. Ne uspevam Crnogorcima da objasnim da je deset puta bolja od njihove loze. Ju secam se žolte. A sećam se i dobre cg loze :(
April 4, 20205 yr 16 minutes ago, napadaj said: Zezanje jbt Why so serious? ruzne su to sale. imam i sam te momente i stidim ih se. izvini za ovo nakotilo se