Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

Фризери, теретане, козметички салони...

Онај ко доноси мере а то је држава и која несумњиво има капацитет за тако нешто. У супротном не треба ни да их доноси ако их неће контролисати. Стави по једног комуналног полицајца да се шета около и већ си превентивно деловао на људе. Напиши пар казни један дан, сутрадан ће се већ прочути па ће и људи бити опрезнији. 
Pa to je primenljivo u državi i bez ove epidemije. E kako to rade i be, epidemije tako nastavljaju, nemaju oni neki osećaj "ozbiljnosti situacije".
Kad su pitali onog morona I. Divca šefa komunalne da li je legitimisao goste kad je zatekao 100+ u klubu on rekao:
Postojala je opasnost da se moji službenici zaraze prilikom legitimisanja, pa smo samo ispraznili lokal

.... Shiit has hit the fan!

Nikad više penzionera nisam video po gradu, već su izazvali besmisleni haos. 

Pa sta se penzioneri digli? Zure po TC u kupovine ili kafanama (mada ovo ima smisla)?
Ma lepo vreme je problem, a ovi diletanti ne znaju gde udaraju, a tako i rade od pocetka, diletantski.
Juuu koja koncentracija nesposobnih miseva na ovako malom prostoru, cc

Bila penzija juče, ne znam šta vam je toliko čudno...plus lepo vreme

Zar nije penzija 10og?

i 25.

Koja penzija je bila juče? Od prošlog aprila penzija se za najveći broj penzionera isplaćuje jednom mesečno i to 10-og u mesecu.

A po kafićima, danas pre podne, sede uglavnom osobe između 30 i 45 godina. 

mislim da već godinu dana ne isplaćuju u dva dela

edit: brža Arkadija

Edited by mraki

Uf, moja greška :isuse:.

Samo mi nije jasno otkud onda tolike gužve u Pošti 25. u mesecu? 

• Author

Rok za racune za struju?

Zatvaranje skijališta, kafića i sl. potiru fabričke hale, škole i gradski prevoz. Začepiš jednu rupu, voda ulazi u čamac kroz drugu. Nije tako samo u Srbiji. Ono što nam ne ide u prilog je što se ovo oteglo i prirodno spušta nivo trpeljivosti kod ljudi. Pandemija je pokazala koliko su zdravstveni sistemi slabi jer se u njih (sem isplativog dela) nigde ne ulaže dovoljno. Prevencija je posebna priča.

• Popular Post

Ja sam ovde na forumu uglavnom dosta pasivan, čitam sve ali retko kada pišem ali sada moram da se izduvam ovde i to o medijima koji neprofesionalno prenose informacije oko vakcinisanja i time dodatno uvode skepsu u društvo.

Ajde redom, otvorim B92 i vidim sledeću vest i to kao udarnu:

1207581569_OhneTitel.thumb.jpg.452203483142a4534dc863eb0e5d6c6b.jpg

hajde redom, pošto živim u Nemačkoj naravno sam bio upoznat komentarom Merkelke oko njenog vakcinisanja. Punu vest možete pronaći na javnom nemačkom servisu ovde:

Merkel zur Corona-Pandemie: "Lasse mich impfen, wenn ich an der Reihe bin" | tagesschau.de

Tekst je na nemačkom ali ukratko prevod na srpski - jedino što je Merkel rekla je da će se vakcinisati kada dođe na red za nju da bude vakcinisana i ništa više. Naravno B92 je to kao spakovao da neće da se vakciniše AZ vakcinom, ona uopšte ne komentariše takve stvari., niti je "zakucala vakcinu", nit ekciplitno rekla koju će da primi. 

Eto samo ukratko, mala priča manipulacije domaćih medija. Znam da smo ovde na forumu medijski uglavnom obrazovanija ekipa, ali morao sam :-)

ne znam zashto b92 lobira protiv astre, to nije jasno. ima neko ideju, treba da nam pretkne za poklanjanje/pridaju? drugo shto nije jasno jeste ko je procenio da ce mile da uvazava ideje angele merkel kad nece da se vakcinishe? a da je preskochi kad prizna kosovo npr ili uzme da, shtajaznam, bombarduje? onda nishta? angela valjda ne valja nikad? unsure.gif

sent from bubamoto

gde može da se nađe spisak aktuelnih tj. aktivnih mera?

šta je bilo sa onom zabranom i privatnog okupljanja od xyz ljudi?

Objasnio covek na drugoj temi.