Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

7 minutes ago, Friend said:

u ovakvim slučajevima crkva može da pomogne.

1. da ih potera kući i ne vrši nikakve službe

2. da izađe neki popi da baci crnu mađiju ili tako neko sranje na okupljene, a mađija se skida ako ne promoliš nos iz kuće

verovatno bi ovo pod 2. bilo efikasnije na teleće mozgove

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

On 12.3.2020. at 12:10, Ayatollah said:

Suma sumarum, od države ovde ne treba niko da očekuje apsolutno ništa, a naš zdravstveni sistem postoji samo na papiru i forme radi, što sam video prošle nedelje kad sam kevu vodao po VMA i Urgentnom zbog bubruga. Ako i preživimo koronu, to će biti uprkos državi, a ne zahvaljujući istoj.

Citiram samog sebe sa Opšteg topika, jer smo sada po kući međusobno pričali o simptomima COVID-19, i došli smo do šokantnog zaključka da je moja majka imala većinu simptoma pre dve nedelje kada smo obigravali po VMA i Urgentnom zbog neobjašnjivih zdravstvenih problema koje je imala sa plućima i bubrezima. Počelo je sa opštom slabošću, temperaturom i problemima sa disanjem, tj. osećajem da se davi u vodi, zbog čega 5-6 dana nije mogla da pređe ni 10 metara od sobe do WC-a za šta su lekari rekli da je hronična opstruktivna bolest pluća i poslali je na VMA na rendgen koji nije pokazao ništa, a nastavilo se sa neobjašnjivo visokim nivoima kreatinina i uree u krvi (kreatinin 414, a normalno je do 80), za koje isto nisu uspeli da nađu nikakav uzrok jer su bubrezi izgledali sasvim dobri, i koji nivoi su počeli sami od sebe da padaju. Jedino kašalj nije bio naročito izražen, ali i njega je bilo pomalo. 

Sve je ovo manje-više prošlo dobro i keva se sada dobro oseća, ali mi je i sama pomisao jeziva, tim pre što i žena i ja nešto sitno kašljucamo, plus je ona tokom te epizode imala i epizodu sa doktorkom iz call centra sa kojom se posvađala (isto opisana u postu gore). Ne kažem da je korona, ali ne mogu ni skroz da isključim ovu mogućnost, a najgore je što je keva provela cca 15 sati po čekaonicama na VMA i Kliničkom/Urgentnom te nedelje. 

26 minutes ago, morgana said:

ne osjecam potrebu da se disciplinovano divim svakoj mjeri, imam druge drzave za poredjenje, na stranu zdrav razum.

+1

i na stranu što kretanje/ šetnja nekima od njih čini terapiju, a svima znači zdravlje.

i na stranu što su sad penzioneri počeli da se druže po stepeništu.

Može se u Maxi bez maske. Štaviše, to postaje nacionalni sport za Srbe, ljudi nose masku do ulaza i onda je trijumfalno skinu kada kroče u objekat.

Just now, Friend said:

zovite policiju

u ovakvim slučajevima crkva može da pomogne.

1. da ih potera kući i ne vrši nikakve službe
2. da izađe neki popi da baci crnu mađiju ili tako neko sranje na okupljene, a mađija se skida ako ne promoliš nos iz kuće

verovatno bi ovo pod 2. bilo efikasnije na teleće mozgove

Nema ništa bolje u ovom trenutku nego ždrati iz iste kašike kao još 300 ljudi...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

4 minutes ago, levi said:

zovite policiju

+1

5 minutes ago, Ayatollah said:

Možete li da rekonstruišete kontakte koje je imala tvoja majka.

Corona ipak nije mogla da joj padne s neba.

8 minutes ago, Goranz said:

Može se u Maxi bez maske. Štaviše, to postaje nacionalni sport za Srbe, ljudi nose masku do ulaza i onda je trijumfalno skinu kada kroče u objekat.

Ugledali se na predsednika, on je nosi okačenu oko vrata i divnu poruku šalje.

Just now, mraki said:

Ugledali se na predsednika, on je nosi okačenu oko vrata i divnu poruku šalje.

To je podgrupa, skinu masku pa se dovikuju preko radnje šta da se kupi. 

Iskreno ja sam pre neki dan u dokolici "mozgao" o kontaktima svojim i to je pakao da se setim...

... Shiit has hit the fan...

11 minutes ago, pt 2.0 said:

+1

i na stranu što kretanje/ šetnja nekima od njih čini terapiju, a svima znači zdravlje.

i na stranu što su sad penzioneri počeli da se druže po stepeništu.

Ne mogu da verujem.

10 minutes ago, Goranz said:

Naravno da može.

1.Preporuke SZO i dalje važe (ako se nešto nije promenilo poslednjih dana).

2. Nema da se kupe, sve i da su se promenile.

16 minutes ago, Goranz said:

Gomila ljudi prosto nije nabavila maske jer ih nije bilo.

Ja, na primer.

@Anonymous Yup. Svako uz svoj gelender, i mali ćask na daljinu. 

Edited by pt 2.0

Background Picker
Customize Layout