Jump to content

Coronavirus u Srbiji

Featured Replies

• Popular Post
3 hours ago, Caligula said:

Zajebavas naravno?

"Sine, mama ti je umrla zato sto si morao da naucis da bacas petarde od Ludog Stefana"

"Kceri, tri nastavnika iz tvoje skole dala su zivot da bi ti na odmoru razmenjivala lol lutke sa drugaricama"

"Konju moj voljeni, umro ti je deda a baba je na aparatima ali ako, barem si naucio da pljujes u dalj sa Budalom i Zapcem"

Inace imam sedmogodisnje dete i znam kakva je njena zedj za drustvom i druzenjem. Takodje mislim da osnovne skole nisu LEGLA zaraze ali u situaciji gde legla niko ne zatvara, skole multipliciraju stvar.

dolazimo do srzi problema, kao i obicno.

treba zatvoriti skole jer ce tamo biti zarazeno neko dete koje je pokupilo od tate koji je isao na poslovnu veceru sa jos 18 ljudi... e pa jebiga. zar nije logicnije da se zabrane poslovne vecere? i nemoj da mi kazes, e, nece oni ludaci da zatvaraju restorane, pa daj onda makar skole da zatvorimo, jer je to besmisleno na 1000 nivoa. em deca ispastaju da matore drtine ne bi slucajno propustile neko ozderavanje, em imas ljudi koji jednostavno ne mogu da rade od kuce i koji nemaju babu i dedu da im pricuvaju decu, i slicne stvari...

naravno da ne mislim da treba decu slati u skolu da budu ko pusteni s lanca, pa sta bude, ali po onome sto sam cuo, deca su vrlo savesna i ponasaju se veoma odgovorno samo kada im se objasni sta trebaju raditi(sestrina mladja cerka npr ide u razred sa devojcicom cija je mama bila bolesna, i dete je isto imalo simptome, mada blage... niko se iz razreda nije zarazio, ili ako jeste, nije imalo simptome niti je koji drugi roditelj bolestan)... mozemo sada da se vrtimo opet u krug i valjamo pricu o pola miliona ludaka koji misle da je korona izmisljena da bi ih Bil Gejts cipovao, i slicno, ali resenje za to svakako nije da se deca ne salju u skolu, niti bilo koja druga atletska disciplina koja bi ugnjetavala vecinu naroda samo da bi se ludaci oseceli komotno.

shvatam ja tvoju stranu i worst case  scenario koji se verovatno negde vec i desio.... ali da zatvaramo skole dok sve ostalo pici punom parom? to je samo nastavak ludila.

ps. nocas mi je kum preminuo... unucad nije video 3-4 meseca, nije isao po kafanama ili slavljima, imao je minimalne kontakte... pa je opet bio pozitivan i preminuo. zatvaranje skola mu sigurno ne bi pomoglo.

• Replies 42.5k
  • Views 4.5m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• meni ovde nista nije jasno. umiru ljudi na sve strane, bolnice pune, sve vise zarazenih, lekari skapavaju na nogama i sve vise ih je bolesnih a cim se pomenu neke mere krene pobuna kako kome treba i o

• Ja se cepio danas Fajzerom, pa šta mi bog da. Histerija oko vakcina je ogromna i meni potpuno neverovatna. Sve i da je vakcina deset puta neproverenija, trebalo bi je primiti. Sent from my iPhone

• Ne verujem da se iko na svetu u ovom trenutku oseća više bedno od srpskih lekara i osoblja iz crvene zone. Ne pamtim da su vlast i narod sa ovakvom simbiozom i sinergijom urinirali po nekome. Dubok na

Posted Images

Jeste primetili da hrvati imaju izvestaj za preminule svaki dan po bolnicama, za svaku iznesu  broj, pol i godiste

Tako bar ne mogu obmanjivati javnost

I

15 minutes ago, InvisibleLight said:

Jeste primetili da hrvati imaju izvestaj za preminule svaki dan po bolnicama, za svaku iznesu  broj, pol i godiste

I

šonje

verovatno nemaju službenika za oblast zataškavanja podataka - specijalistu za prilagođavanje činjenica željenim ishodima

33 minutes ago, freakns said:

dolazimo do srzi problema, kao i obicno.

treba zatvoriti skole jer ce tamo biti zarazeno neko dete koje je pokupilo od tate koji je isao na poslovnu veceru sa jos 18 ljudi... e pa jebiga. zar nije logicnije da se zabrane poslovne vecere? i nemoj da mi kazes, e, nece oni ludaci da zatvaraju restorane, pa daj onda makar skole da zatvorimo, jer je to besmisleno na 1000 nivoa. em deca ispastaju da matore drtine ne bi slucajno propustile neko ozderavanje, em imas ljudi koji jednostavno ne mogu da rade od kuce i koji nemaju babu i dedu da im pricuvaju decu, i slicne stvari...

Ti ne citas sta pisem, jer sam sve ovo vec i sam napisao.

Reagovao sam na ono "neka pocrkaju matori, bitno je da deca sacuvaju mentalno zdravlje"... to je bas preterana izjava, tim pre sto je mentalno zdravlje relativan pojam.

Danas čuo za gomilu zaraženih ljudi koje znam, bukvalno na sve strane. Do sad poneko tu i tamo.

1 hour ago, borris_ said:

I u francuskoj ali ce izgleda ukinuti to (radi ilegalnih islamskih skola).

Koji je postotak djece koji tako poadjaju skolu?

malo, oko tridesetak hiljada. al kazu da se sad povecalo zbog korone i pretpostavljaju da ce trend rasti. a da li ce, videcemo.

I
oduvek je tako. mada i kod njih postoji neka srruja mislenja da im sistem nije dovoljno transparentan (drzava ih laze) ali im se bar slazu osnovne rachunske operacije.

sent from bubamoto

23 hours ago, InvisibleLight said:

meni najgori pokazatelj broj na respiratoru 269, ubedljivo najvise ikad

juče sam čula na teveu, onaj igor smolić, što je uz pomoć teorije verovatnoće dokazivao da su u junu lagali za broj mrtvih 1,1,1,1... sad je prčkao po broju na respiratorima i kaže da je teoretski nemoguće da do sada nijednog dana to nije bio okrugao broj.

ne znam da li ta teorija ima smisla, a nije ni da nismo odustali od zvaničnih brojeva... 

19 hours ago, Jumanji said:

Cujem poceo haos po prodavnicama.
emoji55.pngemoji55.png

u univeru nema termina za isporuku, a u maksiju prvi slobodni u ponedeljak. 

mada to može da pokazuje i da je više ljudi shvatilo da je bolje da se što manje muvaju u gužvu.

Bila malo pre u lokalnom Maksiju, sve redovno.

Videla sam za online, cak cini mi se i utorak-sredu tek, ali ok je to.

Edited by Jumanji

19 minutes ago, slepa živana said:

u univeru nema termina za isporuku, a u maksiju prvi slobodni u ponedeljak. 

mada to može da pokazuje i da je više ljudi shvatilo da je bolje da se što manje muvaju u gužvu.

Meni donesi.com upravo isporucio iz prodavnice, stigli su za manje od pola sata od trenutka kad sam poslao naruzbinu.

16 minutes ago, slepa živana said:

onaj igor smolić, što je uz pomoć teorije verovatnoće dokazivao da su u junu lagali za broj mrtvih 1,1,1,1... sad je prčkao po broju na respiratorima i kaže da je teoretski nemoguće da do sada nijednog dana to nije bio okrugao broj.

ne znam da li ta teorija ima smisla, a nije ni da nismo odustali od zvaničnih brojeva... 

Nema mnogo smisla. Ovo je teorija ukratko:

Ako pogledamo zvanične brojeve pacijenata na respiratoru videćemo da se u poslednjih 48 dana ni jednom nije desilo da poslednja cifra bude nula. Verovatnoća da se ovo slučajno desi je manja od 1 prema 100

https://www.facebook.com/smoig/posts/10158750228788290

A ovo su nedostaci:

A ako se za koji dan više vratimo unazad, dobijamo dva dana sa poslednjom nulom, 11. i 12. oktobar, ili još nedelju - 5. i 7. oktobar.

Dosta nategnuta teza, pogotovu što je uzimao deo zaravnjene krive koja je trajala sve do 25.10. (teško da su tu zadnje cifre slučajne kad se danima vrte u opsegu od +- nekoliko osoba) koji mu odgovara, a deo koji mu ne odgovara odbacio.

byqMcdm.png

https://www.b92.net/info/koronavirus/statistika.php

A sta radi lokalni živalj, gde oni idu po bolnicama?

Beograd 2.228

bgd opet preko 2200

Pa, ispracao se patrijarh, jbg..

Background Picker
Customize Layout